Len to najhoršie, čo už len môže byť dobré, na veciach z Lidlu.
Ale nie - vážne - ťažko povedať, napr. Polar alebo Garmin udávajú, že merajú tep s presnosťou EKG, Lidl nič také nedeklaruje. No a nepresný tep je IMHO na dve veci, to nie je ako u cyklokompjútra, kde keď Ti bude merať o 5km/h vyššiu rýchlosť, tak to v podstate ničomu nevadí. Píšu, že prenos dát je digitálny, ale nepíšu, či je aj kódovaný. Napriek tomu to môže byť dobrá kúpa, len by ho chcelo otestovať. Ja som raz v Lidli kúpil také outdoorové
hodinky s kompasom, teplomerom a výškomerom. Meralo to tak náhodne, že som ich po týždni išiel vrátiť. Bez problémov, takže aj to by asi bola cesta.
mam jeden lidlovy tepak kupeny pekne davno (ked v bb otvorili prvy lidl, jedna z prvych akcii...) do teraz funguje, aj ked ho uz pouzivam velmi sporadicky, ale to je jedno, co seria to ine tepaky...
to ci je prenos kodovany alebo nie nema vplyv na presnost, akurat nekodovany moze byt zaruseny inym nekodovanym snimacom tepu, napr. pri jazde v skupine kde ma viac ludi nekodovane snimace.
"presnost EKG" ma snad kazdy tepak, snimac vysle signal ked udrie srdce, prijimac (hodinky) vyhodnoti pocet prijatych impulzov v case, jedina nepresnost moze nastat tym, ze to vyhodnocuje kazdych X sekund a nezachyti nastup spiciek