Mne jedna zásielka "tvdrla" kdesi na Slovensku takmer mesiac. Nakoniec došla.
31.10.2024 - 07:21:44
01
nemá náhodou niekto tip na cestné omotavky z ali...? Dakujem
13.11.2024 - 15:42:24
00
ja mam tieto a nemozem na nich povedat nic zle :D https://vi.aliexpress.com/item/1005006176914080.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.3.1ad2f19cOQoeOD&_gl=1*qojn3b*_gcl_aw******..*_gcl_dc******..*_gcl_au*MzY0NTgyNzc3LjE3MjgxMzA1MDE.*_ga*MTc1ODg5OTM5NC4xNzE5MjA0MDQ0*_ga_VED1YSGNC7*MTczMTUyMDcwMS4zNC4xLjE3MzE1MjA3MzIuMjkuMC4w&gatewayAdapt=glo2vnm
13.11.2024 - 19:00:05
01
Dobre ranko. Ako vam chodia zasielky, ked objednavate viacej veci? Bol som zvyknuty objednavat nad 10€, prislo to rychlo, neplatila sa doprava a prislo mi to ako 1 spojena zasielka. No teraz som objednal 3 veci a chodi to po jednej. Zmenilo sa daco?
24.11.2024 - 06:15:09
00
Čo si všímam tak sa niečo mení stále. Ale vždy mi zatiaľ všetko prišlo. V appke som si všimol že niektoré veci sú "shipped by aliexpres" a niektoré nie ale nemám pocit že by to niečo ovplyvňovalo.

Niečo donesie gls, niečo packeta kuriér, niečo pošta a niečo UPS. Pošte to podľa trackingu trvá suverénne najdlhšie. Bolo obdobie ze zásielky sa zlucovali niekde v sorting centre za oceánom teraz sa to deje tiež ale menej.

Možno predvianočný pretlak lebo obchody naskladnuju tovary.
24.11.2024 - 07:31:57
01
..mne tiez doteraz dorucovalo SPS, viac balickov malych v jednom velkom naraz, teraz zacal chodit DPD panacik, s kazdym balickom zvlast viac krat do tyzdna
24.11.2024 - 09:34:29
01
U mna detto, sps, posledne všetko v jednom, ale zo skladu v HU. Predtým zase separé
24.11.2024 - 09:44:07
01
Vidím to tak, že Alixpress je iba sprostredkovateľ. Niečo zabezpečuje z iných veľkoskladov, niečo od ďaalších sprostredkovateľov a niečo priamo od výrobcov. Podľa zloženia objednávky sa teda môž stať, že "nakúpi" vštko na jednom miste , a teda nie je problém to odoslať narraz v jednom balíku. Inak je jednoduchšie to odosielať postupne tak, ako mu to dodávatelia naskladnia. Aj mne už niektoré veci prišli pohromade, iné postupne. Niekedy trvalo dodanie aj vyše mesiaca, inokedy to bolo v priebehu 1-2 týždňov. Ale je tiež pravda, že Aliexpress má svoje "medzisklady" aj v Európe. Prišly mi už zásielky z Poľska, inokedy z Holandska, Španielska, Francúzska...
24.11.2024 - 11:41:08
01
Tata1955 vidíš to úplne zle. Aliexpress nie je žiadny obchod. Nič nenakupuje, nič nepredáva. Je to portál, ktorý zastrešuje rôznych predajcov. Zjednocuje a garantuje určité pravidlá obchodu. Napríklad stráži, aby predajca dodržal, čo sľúbil a podobne.
Je to taký čínsky ebay.

Pri každom tovare najdeš vpravo hore info: Sold by: xxx To je predajca, ktorý to predáva.
Logistika jae zabezpečovaná rôzne. Viac tovarov od jedného predajcu príde v jednom balíku. Ale nie je to na 100% (možno je to prekupník)
Ale niekedy dostávam v jednom balíku aj od viacerých predajcov - mám dojem, že Alik podporuje aj logistiku niektorých predajcov. Tá logistika nie je jednotná. Teraz som mal doma v jeden deň dve rôzne kuriarske spoločnosti. Obe zásielky z Ali, samozrejme
24.11.2024 - 12:03:10
02
ono je to v podstate jedno čo sa deje v pozadí ale ja to vnímam skôr tak, že každý seller odošle svoju objednávku a tieto zlučovania sa diali už ako postproces a spadajú pod čínske logistické spoločnosti. Čína ako najväčší exportér a so svojimi masívnymi dotáciami pre podporovanie exportu musí mať najviac sofistikovaný systém vývozu na svete. Ten 2€ shipping alebo nebodaj free sa nezaplatí sám keď ti to donesie kuriér.

Nám to síce chodilo v jednom balíku, ale vo vnútri toho balíku boli ďalšie malé balíčky priamo podľa danej objednávky u predajcu. Toto sa v poslednej dobe už nedeje a dôvodov môže byť viac buď tak stúpol export, že sa tomu zase musí systém prispôsobiť, alebo je to len jednorázový nápor kvôli sezóne.

Je to brutal keď sa zamyslím nad tým, čím všetkým ten môj modrý šróbik do rámu musel prejsť kým sa dostal ku mne za 2€ a tiež sa necítim úplne najlepšie z ekologického hľadiska, ale na druhej strane si niekedy neviem pomôcť a sú tiež veci (pre domácu dielňu) ktoré použijem raz do roka a nedáva mi zmysel preto kupovať nejaký park tool. Preto som sa snažil vždy urobiť väčšiu objednávku naraz a niektoré veci sušiť v košíku dlhší čas. Toto zlučovanie balíkov mi veľa vecí vnútorne ospravedlnilo. Tak snáď sa to vráti do normálu.
24.11.2024 - 12:03:38
01
arrow_leftKice napísal:
[tag]Aliexpress nie je žiadny obchod. Nič nenakupuje, nič nepredáva.
Preto sosm to "nakupuje" dal do úvodzoviek a uviedol, že je to sprostredkovateľ. A nie všetky zásielky idú priamo od výrobcov/dodávateľov. Prišli mi už aj zásielky od odosielateľa "Aliexpress".
24.11.2024 - 12:18:40
00
Tata1955 máš pravdu. Je to zložitejšie. Sám to dokonale nepoznám. Veľa vecí sa mení. Veľa vecí sa ťažko chápu, lebo je tam aj politický vplyv štátu.

Takže som samozrejme nevedel v ktátkom príspevku obsiahnuť všetko
24.11.2024 - 12:24:11
00
Ahojte, vopred prepacte, ak sa tu tato otazka vyskytuje casto, ale nejak som sa nemohol vyhladavanim dopatrat k odpovedi na moju otazku a sice- hladam integrovane karbonove rajdy s vnutornym vedenim kablov na cestak. Podmienka na priemer krku 31,8mm (Scott addict 2024). Pozdavaju sa mi tieto, ale rad by som kupil nieco, s cim uz ma niekto z vas skusenost (aspon znacku, ked nie model).
Vopred vdaka!
30.11.2024 - 23:07:06
00
Pred časom mi tu chlapci poradili značku Tossek, ale nakoniec som nekúpil, takže skúsenosť nemám.
01.12.2024 - 07:52:12
01
Pozri SPCYCLE, ti mavaju 1 1/4 krk. Problem byva prepchat tam tie kable hned pri krku. V tejto cene nemas vyhladene vnutro a ani hadicky tam nevidim.
01.12.2024 - 08:47:06
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up