arrow_leftJano1987 napísal:
Vidno to hlavne na príslušenstve k mobilom. Obal, či ochranné sklo sa dá kúpiť do 2€, ten istý tovar zo slovenského shopu za 20€. Aj veľa rôzneho drobného príslušenstva na bicykle, domácnosti, či áut (hlavne rôzne tie piny a cvoky do karosérie, či interiéru, hlavice riadiacich pák a také kravinky) človek v dobrej kvalite kúpy za smiešny peniaze

este mi povedz, ako by si tie kraviny predaval ty.
ale riadne a legalnym sposobom, aby ta nevysexoval danovy urad ci ine institucie.
zabudame ze treba ist podla legislativy (zaruka, zakony, ochrana spotrebitela) a nakrmit pazravy stat co si pyta svoje na vypalnom, pardon, daniach odvodoch a cle.

arrow_leftRANDAL napísal:
"Alternatívou je, že príplatok spotrebiteľov odláka od lacného zahraničného tovaru k domácim výrobcom, čo je pre EÚ tiež pozitívna vízia.""

Ked mi europsky, resp. teda domaci vyrobca ponukne rovnaky tovar za rovnaku cenu, tak kupim u neho.

Cinan sa neriadi EU/SK legislativou; prdi na bezpecnost pri praci/pracovne podmienky, na zelene technologie a energie, a ich mzdy su mikroskopicke.
Naklady na vyskum a vyvoj nema, lebo opajcuje vyrobky zo zapadu.
Ziadny europan by v takych podmienkach nepracoval, okamzite by sli od strajku...Cize je nemozne dosiahnut co ziadas.
Ochrana pracovneho trhu v EU je ina liga, nestane sa ze skolopovinne decka makaju vo fabrike. Proste v cine ludsky zivot nema hodnotu...
25.05.2025 - 17:45:16
04
peter120 to neviem, len poukazujem na to, že ten istý tovar, čo viem kúpiť priamo z Číny, mi slovenský obchod predá tak za niekedy 20 násobok ceny a pritom ho tiež kúpil z toho istého zdroja
25.05.2025 - 18:29:33
03
To je ale princíp obchodu, niečo lacno kúpiť a drahšie predať. Je len na šikovnosti predajcu koľko % si prihodí, keď sa nájdu zákazníci...
25.05.2025 - 19:57:36
00
Ale potom je nefér, ak niekoho znevýhodňuje štát zavedením extra poplatku.
25.05.2025 - 20:11:22
01
Znevýhodňuje koho? Ak si kúpim spomínané ochranné sklo na mobil tak namiesto 2€ zaplatim 4€ čo bude vždy menej za koľko sa predáva u nás. Áno, malé balíčky budú drahšie ale je predsa na každom aby si zvážil či sa nákup s číny oplatí. Darmo sa tu budeme nad poplatkami pohoršovať, isté sú len dane a smrť.
25.05.2025 - 20:44:47
00
Ja som povedal, že je to nefér. Znevýhodňuje koho sa pýtaš?
Tak v ázii vyrobia produkt, dopravia ho na Slovensko a za to všetko chcú 2€.
No a rovnaké 2€ chce súdruh štát za to, že sa tak rozhodol. Nič nevyprodukoval, nič nedopravil. Len znevýhodnil niekoho, kto si svoj diel práce ocenil na 2€.

Čiže si spokojný, že 4€ ja stále menej ako u nás.
Ak by nepodarený sk obchodník chcel 20€, tak ty by si bol spokojný aj vtedy, keby ázijec chcel 2€ a súdruh štát po zásluhe 10€.
Mne proste vadí, keď najviac berú darmožráči.
25.05.2025 - 22:02:11
05
arrow_leftJano1987 napísal:
peter120 to neviem, len poukazujem na to, že ten istý tovar, čo viem kúpiť priamo z Číny, mi slovenský obchod predá tak za niekedy 20 násobok ceny a pritom ho tiež kúpil z toho istého zdroja

Je uplne v poriadku, ked si slovensky obchod zapyta za ten isty tovar viac, za predpokladu, ze odosiela ihned z lokalneho skladu. Za usporu casu sa niekedy oplati priplatit.
Horsie je ked si to objednam zo slovenskeho obchodu v domnienke, ze to pride skor, ale v skutocnosti to najprv objednaju z Ciny a potom preposielaju.
V tom pripade je na mieste pri tovare uviest dobu naskladnenia.
25.05.2025 - 22:43:22
01
@uid slovenský obchod si môže pýtať koľko chce, kľudne aj 100€ za blbé ochranné sklo na mobil. Otcovi som nedávno kupoval za 5€ set 25 ochranných skiel, večne mu to niekde padne a praskne to ochranné sklo, tak nech má do zásoby a zásielka prišla za 2 týždne. To je čas, ktorý som ja ochotný čakať. Otec predtým mi hovoril, že mu prasklo ochranné sklo a že chcel si kúpiť v kamennej predajni a 25€/kus a pritom to bola tá istá značka, som sa bol naschvál pozrieť na to. Máme tu nejaký voľný obchod. Ale ak sa slovenský obchod začne sťažovať, že mu padá biznis, lebo číňan ti pošle 25 skiel za 5€ a on to isté sklo predáva za 25€/kus, to už nie je môj problém. Dal si cenu akú si dal. Neviem, prečo by som mal platiť viac peňazí, lebo on chcel pri náklade za 25skiel/5€ na tom získať 625€. To isté aj kamoš nedávo, kupova Eibach pružiny na svoje auto. Všetky slovenské shopy čo to mali, za ne chceli cca 550€, tak troška hľadal a zistil, že priamo Eibach z Nemecka ich má za 320€ ako bežná suma a poštovné 20€ a došlo to do týždňa. Keď to chcel objednať cez servis, tak 850€ mu zadreli za tie pružiny, že lacnejšie sa nedá.

Druhá vec sú colné poplatky. EU sa zbavila časti svojho priemyslu, že je fuj, tak ho nechceme a budeme dovážať. Keď začneš robiť to, čo oni vlastne chceli, tak si zlý a dávajú ti polená pod nohy a predražujú to. Ak sa zastavíme napríklad pri bicykloch. Asi 1,5 roka dozadu som počul jeden britský podcast a tam rozoberali, že 75% bicyklov predaných v Británii má rám vyrobený na Taiwane, 24% v Číne (skoro 100% elektrobiky) len menej ako 1% rámov je britského pôvodu. Ak sa spýtaš prečo, tak nie preto, že by na Taiwane boli horšie platený roboši v továrni (zarábajú plus mínus to, čo britský roboši), ale továrne na výrobu hlinikových, oceľových a carbónových rámov sú fuj fuj, nikto ich v krajine nechce a ak aj sú (väčšinou malovýrobcovia, čo už majú exkluzívnejše ceny) a platia veľké enviro dane a musia plniť šialené enviro opatrenia (v Taiwane nie sú až tak prísne opatrenia, ale rozhodne tam nevypúšťajú bordel do prírody). Briti teda sú schopný výrabať rámy, ale náklady kvôli štátu sú tak vysoké, že do toho nikto nechce ísť, lebo ich rám by potom stál o cca 50-100 libier viac ako z Taiwanu. Si povieš, že to veľa nie je, ale 80% bicyklov v Británii sa vtedy predalo s cenou do 700 libier a tam sa ráta každá penny (keď si odrátaš DPH, maržu obchodníka a iné dane, tak to vychádza na cca 400-450 libier náklad na výrobu biku, aby mal výrobca zisk). To isté aj napríklad Kellys... Jasne, tu veľa ľudí rieši, že bike za 2500€ je v pohode, lebo ich baví bicyklovanie, ale priemerná cena za ktorú Kellys predával v 2022 bicykle (cena priamo Kellys, za čo ich kupovali predajcovia, nie to čo vidíš v obchode) bola nejak 380€ ak si dobre pamätám. Môžeme sa baviť že také Pinnarelo Dogma, čo stojí 12 000€, tak si to nevšimneš, ale gro predajov tvoria bicykle do 700-800€, tam si tých 50-100€ všimneš.
25.05.2025 - 23:35:32
07
arrow_leftKice napísal:
Ja som povedal, že je to nefér. Znevýhodňuje koho sa pýtaš?
Tak v ázii vyrobia produkt, dopravia ho na Slovensko a za to všetko chcú 2€.
No a rovnaké 2€ chce súdruh štát za to, že sa tak rozhodol. Nič nevyprodukoval, nič nedopravil. Len znevýhodnil niekoho, kto si svoj diel práce ocenil na 2€.

Čiže si spokojný, že 4€ ja stále menej ako u nás.
Ak by nepodarený sk obchodník chcel 20€, tak ty by si bol spokojný aj vtedy, keby ázijec chcel 2€ a súdruh štát po zásluhe 10€.
Mne proste vadí, keď najviac berú darmožráči.

Tak povedzme si otvorene, nie je normálne že niekto niekomu niečo pošle zadarmo cez pol sveta. Že je doprava a obchod dotovaný zo strany štátu china vieme. To je ale ich záležitosť a politická.

Samozrejme že je to svinstvo že do štátnej kasy tečú peniaze len preto že si niečo objednám s inej krajiny. Áno, a nielen u nás by hocikto privítal aj 14€namiesto 20. Každý je rád aj keď ušetrí pár euro pri hocijakom nákupe.

Rozumiem tomu o čo sa v EÚ snažia, myslím však že vo väčšine prípadov sa bude nakupovať veselo ďalej, akurát budeme prispievať viac na chaty a penzióny naším politickým špičkám.
25.05.2025 - 23:58:56
04
Tak to "zadarmo" treba chápať v kontexte reality sveta a ten svet sa nedelí jednoducho podľa rozprávky na dobrý a zlý. Obchod je tvrdý boj.
Skúste sa však pozerať na tie čísla v relatívnom porovnaní na jednej strany hodnota výrobku - t.j. nákupná cena a na strane druhej výška poplatkov v Európe. Zopakujem hrubý slovník: Darmožráči berú mnohonásobne viac, ako tvorca.

A nehrajme sa na ukrivdenú Európu. Nespočetne mnoho európskych výrobcov presťahovalo výrobu do Ázie. V tomto prípade im zbedačovanie pracovnej sily nevadí.
26.05.2025 - 05:49:44
03
Uz kedysi som nad nim rozmyslal, ze co je to zac. Teraz stalo tusim 3,30€, tak som ho zo srandy kupil, zazrak som samozrejme necakal. Ma 280x145 a hmotnost 197g. No predpokladam, ze limit jazdca je asi 10kg aj s topankami :-)

Prílohy:

ezgif-15e7f0cd39c2c6.gif
ezgif-15e7f0cd39c2c6.gif 7.36 MiB thumb_up0thumb_down

Screenshot_20250602_192009_Brave.jpg
Screenshot_20250602_192009_Brave.jpg 53.12 KiB thumb_up0thumb_down

02.06.2025 - 19:12:44
01
arrow_leftP3P napísal:
Objednane. Inak, za aky cas ti to cca dorazilo? Mne pise ETA 12/7 :tmi:

kola dosli, bez priplatkov.
02.06.2025 - 19:37:51
02
RANDAL celkom dobrá cena za posilňovač prstov 😁 image.alza.cz
02.06.2025 - 20:21:44
02
arrow_leftfevlad napísal:
nepoužíva niekto na cestnom?dik
I just found this on AliExpress:
US $51.38 | ZRACE XG4 Flat Mount 4 pistons Caliper, Road Hydraulic Brake Caliper, ICE-TECH Pads, BMX Raceing Caliper, Full CNC Lightweight,F
https://a.aliexpress.com/_EvEFQCO

Skusal som tieto https://vi.aliexpress.com/item/1005006075368535.html (nie cestne, ale tak mozno pomoze info), su dobre. Asi na enduro budu slabe ( zatial som ich len zajazdoval a v dlhych klesaniach nie), ale bezne xc budu ok.
04.06.2025 - 10:41:22
01
arrow_leftRANDAL napísal:
Uz kedysi som nad nim rozmyslal, ze co je to zac. Teraz stalo tusim 3,30€, tak som ho zo srandy kupil, zazrak som samozrejme necakal. Ma 280x145 a hmotnost 197g. No predpokladam, ze limit jazdca je asi 10kg aj s topankami :-)

roky dozadu som si to sedlo kupil aj ja a uspesne pouzival (bolo pevnejsie). Nasledne som kupil biely klon o 2-3€ lacnejsi v tej dobe a vykazoval tie iste vlastnosti ako sedlo na gife. Cize ani tam nie je vsetko jednoznacne...
04.06.2025 - 13:23:55
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up