Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ja pužívam tú druhú možnosť čo písal tomcop.
stiehne mi peniaze z bežného účtu a príde len výpis, že som platil kartou.
Musíš mať na to VISA alebo MASTERCARD - MAESTRO mi to nezobralo - n zadnej strane karty musíš mať za bežným číslom, ešte 4 dalšie čísla - takáto karta sa dá registrovať na paypal. No ja som ešte musel cez Ebanking zmeniť nejaký limit na tej karte - to som zavolal na infolinku SLSP a slečna s pekným hlasom ma navigovala čo a ako mám nastaviť :-)))
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 08:51:36
00
tá prvá možnosť je v podstate zbytočná, načo viazať peniaze na nejakom účte keď neviem koľko z nich budem potrebovať, jednoducho stačí naviazať kartu na paypal účet, verifikovať ju a hotovo...potom už stačí v ebay stlačiť Pay now/Jetzt bezahlen, ak predávajúci akceptuje Paypal, tak ťa ebay presmeruje na stránku Paypalu, prihlásiš sa do svojho konta, okamžite ti ponúkne platbu za danú transakciu, skontroluješ si adresu a sumy, klikneš na Pay/Bezahlen a hotovo. Príde ti na mail potvrdenie o platbe na tvoje meno, v ebayi sa zmení status daného tovaru a ostáva ti čakať na tovar a potom dať predávajúcemu feedback podľa tvojho osobného uváženia...
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 09:50:38
00
tá prvá možnosť je v podstate zbytočná, načo viazať peniaze na nejakom účte keď neviem koľko z nich budem potrebovať, jednoducho stačí naviazať kartu na paypal účet, verifikovať ju a hotovo...potom už stačí v ebay stlačiť Pay now/Jetzt bezahlen, ak predávajúci akceptuje Paypal, tak ťa ebay presmeruje na stránku Paypalu, prihlásiš sa do svojho konta, okamžite ti ponúkne platbu za danú transakciu, skontroluješ si adresu a sumy, klikneš na Pay/Bezahlen a hotovo. Príde ti na mail potvrdenie o platbe na tvoje meno, v ebayi sa zmení status daného tovaru a ostáva ti čakať na tovar a potom dať predávajúcemu feedback podľa tvojho osobného uváženia...

katko, naco platit niekolko stovak rocne za embusovanu kartu (pred nikolkymi rokmi stala v CSOB 700 Sk), ked je mozne zaplatit aj prevodom bez karty :wink: (Tomcopova prva moznost)
PayPal uz existuje nejaky ten rok a co som cital prispevky nikto sa nestazoval, ze mu odtial zmyzli peniaze. Myslim, ze drzat tam par stovak, co mi tam zostanu medzi dvoma nakupmi nie je az take hrozne. :wink:
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 10:14:41
00
...predpokladam, ze aj ked platis kartou zo svojho uctu, pijmatelovi pladby sa to javi tak, akoby si platil prevodom so svojho PayPal uctu. :wink:

Este by ma zaujimalo na konci ktorej udalosti pri plateni na Ebay cez PayPal sa definitivne odoslu peniaze resp. poda ziadost na odoslanie penazi na ucet predavajuceho bez moznosti stornovania danej pladby :roll:
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 10:22:00
00
Duracer, ale veď aj pri tej prvej možnosti potrebuješ embosovanú kartu predsa...Paypal účet nefunguje formou IBAN alebo SWIFT, že si tam prevedieš peniaze...Keby to tak aj fungovalo, tak by si banka pri tvojich nepravidelných prevodoch na takýto účet pekne namastila vrecko...pozri si koľko stojí prevod peňazí na zahr. účet...myslím, že 500 Sk ročne za embosovanú kartu nie je veľa...

Nechápem, čo nie je zrozumiteľné...ak zaplatíš tak jedine ty svojim kliknutím, stornovať platbu nemôžeš len tak, ako by k tomu prišiel ten predávajúci...ak sa ti tovar nepozdáva, resp. neprišlo ti to čo si očakával, rieši sa to cez ebay mailom, doložíš relevantné argumenty, tie sa posúdia, ak si v práve tak ebay ti tú čiastku na účet vráti a vymôže si ju od predávajúceho z jeho paypal účtu....stačí trochu pobrowsovať Help na ebayi...
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 10:23:50
00
Duracer, ale veď aj pri tej prvej možnosti potrebuješ embosovanú kartu predsa...Paypal účet nefunguje formou IBAN alebo SWIFT, že si tam prevedieš peniaze...Keby to tak aj fungovalo, tak by si banka pri tvojich nepravidelných prevodoch na takýto účet pekne namastila vrecko...pozri si koľko stojí prevod peňazí na zahr. účet...myslím, že 500 Sk ročne za embosovanú kartu nie je veľa...

:shock: :shock: :shock: ...to mi chces ako povedat, ze ked si chcem previest peniaze zo svojho osobneho uctu na paypal ucet, tak mi to bude uctovane ako klasicky prevod penazi do zahranicia? :evil:
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 10:33:39
00
Ja mam embosovanu kartu a stoji ma to ako platba kartou na Slovesnku. Neviem, uz som to dlho nestudoval, ale kedysi to bolo tak, ze pokial chces paypal, musis mat kartu, ktoru akceptuju. A embosovane to su, sem tam aj ine. Ale to uz neviem ktore.
Cize neplatis za prevody ako z uctu na ucet ale ako platbu kartou.
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 10:37:26
00
Ja mam embosovanu kartu a stoji ma to ako platba kartou na Slovesnku. Neviem, uz som to dlho nestudoval, ale kedysi to bolo tak, ze pokial chces paypal, musis mat kartu, ktoru akceptuju. A embosovane to su, sem tam aj ine. Ale to uz neviem ktore.
Cize neplatis za prevody ako z uctu na ucet ale ako platbu kartou.

Njn je logicke za kartou to je skoro zadarmo. Ked si overim svoj paypal ucet skusim nan nieco poslat cez E-banking a uvidim kolko mi strhne :wink:
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 11:25:14
00

Njn je logicke za kartou to je skoro zadarmo. Ked si overim svoj paypal ucet skusim nan nieco poslat cez E-banking a uvidim kolko mi strhne :wink:

Mozno trosku drahy risk...
Skus sa informovat v banke, normalne tam zavolaj. Mozno ta lacnejsie vyjde ta karta na rok a mozes aj platit potom priamo kartou cez IB.
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 11:34:39
00

Mozno trosku drahy risk...
Skus sa informovat v banke, normalne tam zavolaj. Mozno ta lacnejsie vyjde ta karta na rok a mozes aj platit potom priamo kartou cez IB.

...NETREBA!!! :twisted: :twisted:

Zistil som ze zberny ucet PayPalu pre posielanie penazi z osbnych uctov sa pre mna fyzicky nachadza v banke s kodom 1111, co je.... :D :D :D

...jedine co musim teraz spravit je ovorenie mojho paypal uctu a transakcie sa mozu vo velkom zacat :twisted: :twisted:
Zobraziť komentár 09.09.2008 - 12:09:19
00
A zvykne sa robit aj to, ze budem robit cenove ponuky na dve aukcie toho isteho tovaru aby sa mi zvysila pravdepodobnost vyhry? A ked nebodaj vyhram obe tak mozem jednu potom nejako zrusit alebo su tie ponuky zavazne. Plati sa tam aj nejaka zaloha?

A este by ma zujimalo, ci sa da na paypal.de nejako nastavit anglictina.

Naposledy upravil duracer dňa 12.09.2008 - 12:20:36, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 12.09.2008 - 01:08:06
00
...cize v tomto momente prichadzam nenavratne o svoje peniaze? :roll:

A zvykne sa robit aj to, ze budem robit cenove ponuky na dve aukcie toho isteho tovaru aby sa mi zvysila pravdepodobnost vyhry? A ked nebodaj vyhram obe tak mozem jednu potom nejako zrusit alebo su tie ponuky zavazne. Plati sa tam aj nejaka zaloha?

A este by ma zujimalo, ci sa da na paypal.de nejako nastavit anglictina.

Anglictina nejde,je to DE. :lol:

No urcite to robit nemozes, lebo nakupovanie ne ebay je viac menej zavazne. Stalo sa mi raz, ze som omylom nieco "kupil", zle som klikol, musel som sa dohodnut s predavajucim cez ebay, ze som sa pomylil a obaja to rusime. Pri nakupovani dostavas ohodnotenia a ked mas zle, tak ti nikto nic nepreda... Oni predavajuci, co sa tym zivia platia ebay poplatok z hodnoty predaneho tovaru.
Zaloha sa neplati, tuknes na kupu, musis zaplatit, lebo vacsinou ti ten tovar ani neposlu.
Podla mna na ebayi nie je priestor na spekulovanie, proste drazis, resp. kupujes za hotovu cenu, zaplatis, dostanes svoj tovar.
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 07:13:36
00
Mam este niekolko otazok:
Takze ked niekto prevysi moju ponuku, mozem hned v kulde ist na dalsiu aukciu toho isteho druhu tovaru?
Vzdy sa caka do skocenia toho casoveho limitu co je tam uvedeny?
Da sa este pred vyprsanim limitu moja ponuka zrusit?
Aky dlhy cas mam k dispozicii na zaplatenie ak som aukciu vyhral?
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 12:17:36
00
- môžeš pretože tvoj bid už nie je najvyšší...
- vždy sa čaká do konca ak sa nejedná o predaj Buy it now...
- ponuka sa neda zrušiť, je záväzná (najprv si to poriadne rozmysli...)
- závisí od predávajúceho (niekto vyžaduje platbu okamžite (Immediate payment required - býva pri Buy it now), inak spravidla do 3 - 7 dní) - doporučujem platiť asap, tým skôr ti tvoj item príde...
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 12:21:37
00

...cize v tomto momente prichadzam nenavratne o svoje peniaze? :roll:
Zobraziť komentár 12.09.2008 - 12:25:49
00
keyboard_arrow_up