Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tak toto by som neskusal, ak nechces mat problemy. Hovori sa tomu totiz uradne podvod.
Najprv im dolozis doklady o kupe - teda fakturu, alebo nejaky doklad o platbe - paypal alebo nejake potvrdenie vytlacene z eshopu. Nasledne pred tebou balik otvoria a skontroluju deklarovany obsah a prilozenu fakturu. Ak to nebude sediet tak mas problem.
Potom si asi pol hodinku pockas, kym majster v zelenom napise dvadsatstranovy dokument o tom co si nakupil a dostanes sek na uhradu cla a dane. Po zaplateni na poste a predlozeni dokladu si mozes objednany tovar odniest.

Mne to trvalo tak hodinku a pol, pricom sme tam boli traja.

presne tak :rofl: už to vidím, ako duracer nabehne so zmenenou faktúrou a borci vytiahnu z balíka nádhernú faktúrku na inú sumu :lol:
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:03:40
00
jj přesně takhle by to asi dopadlo, pokud chce člověk ***** úřady musí to mít předem domluvené s prodávajícím, ten musí uvést nižší cenu balíku, ideálně strčit nižší fakturu do balíku, a pak to většinou klapne, ale celník není ko... aby nepoznal když je v balíku nové zboží několikrát dražší než deklarovaná cena :D
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:07:19
00
iná faktura sa rieši ešte pred odoslaním tovaru ak je shop ochotný to tak spraviť nie potom
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:08:22
00
Cvik ? Keby som to robil ručne tak je medzitým aukcia pasé jak nohavice do zvona :D
Ja len chcem vedieť fintu na takéto - borec bidol 125 potóm dĺho dlho ticho - ja som pár sek. pred koncom dal 135 á borec stihól ešte dať 136.

prave o tom je to automaticke prihadzovanie... ;-)
nastavis max limit co za to ches dat... a moze ale aj nemusi sa stat ze to nakoniec kupis lacnejsie ako si dal svoje max.... uz som tak par veci vyhral, chce to cvik a odhad dopytu... potom sa ti podari vyhrat aj len o par centov... a to uz tych co su pod tebou nasere :)
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:11:55
00
nenasere to protože ten pod čarou neví o kolik prohrál :D
jinak souhlas
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:13:44
00
chlapci, s tou inou fakturou by som si nebol taky isty ..
ste si isti, ze policajti s nedokazu bud v platobnom systeme visa alebo mastercard, alebo v paypale dohladat transakciu podla nejakeho ID ? ja by som si taky isty nebol..
islo by to v pripade ze by sa platba realizovala na dvakrat, cim sa to samozrejme cele pre predavajuceho predrazuje, pretoze poplatky za transakcie plati zvacsa on.
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:15:59
00
nenasere to protože ten pod čarou neví o kolik prohrál :D
jinak souhlas

jak ze nie ? ved vidi za kolko sa to predalo, a moze pozriet historiu bidov..
a nasere ked vidi ze ho niekto prebil napr o par centov.

toto je moj priklad... vdaka automatickemu prihadzovaniu a odhadu som to vyhral o par centov :)
tipek podomnou prihodil hned v koniec aukcie o 50centov viac ako bola vtedy cena, no automatika co som mal nastavenu ho prebila.

Prílohy:

bids.jpg
bids.jpg 97.27 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:18:31
00
ste si isti, ze policajti s nedokazu bud v platobnom systeme visa alebo mastercard, alebo v paypale dohladat transakciu podla nejakeho ID ? ja by som si taky isty nebol..
islo by to v pripade ze by sa platba realizovala na dvakrat, cim sa to samozrejme cele pre predavajuceho predrazuje, pretoze poplatky za transakcie plati zvacsa on.

existuje jedine moznost dohodnut sa s predajcom, ze do zasielky pribali a vam na PayPal (pokial je pouzity pre platbu) posle fakturu s nizsiou cenou... takto sa to da "ojekabatit" a usetrit an cle+dph.
v opacnom pripade je riziko odhalenia podstatne vysoke...
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:24:43
00
nenasere protože nikdy nevíš o kolik automat přihodí, a ten kdo tu aukciprohrál se může jen domnívat jestli s tam měl opravdu tohle jako maximum nebo mnohem víc, ale to je fuk nasraný je stejně protože nevyhrál :D
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:26:17
00

dohledat se dá samozřejmě všechno, ale úřad musí mít duvod k tomu aby začal dohledávat, a pokud sou základní doklady v souladu tak ten důvod většinou nemá :lol:
ale pokud chceš se dá i platba řešit tak aby seděla
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 11:28:44
00
Dik za info! Zmeny vo fakturach sa teda nekonaju. :(

Ti co nechodite na colnicu osobne, na aky mail posielate prislusne doklady?

Tak toto by som neskusal, ak nechces mat problemy. Hovori sa tomu totiz uradne podvod.
Najprv im dolozis doklady o kupe - teda fakturu, alebo nejaky doklad o platbe - paypal alebo nejake potvrdenie vytlacene z eshopu. Nasledne pred tebou balik otvoria a skontroluju deklarovany obsah a prilozenu fakturu. Ak to nebude sediet tak mas problem.
Potom si asi pol hodinku pockas, kym majster v zelenom napise dvadsatstranovy dokument o tom co si nakupil a dostanes sek na uhradu cla a dane. Po zaplateni na poste a predlozeni dokladu si mozes objednany tovar odniest.

Mne to trvalo tak hodinku a pol, pricom sme tam boli traja.
Zobraziť komentár 22.12.2009 - 13:29:09
00
Heh , vydražil som niečo čo nejak nechcem. Čo teraz , mám hrať mrtvého chrobáka ? :)
Zobraziť komentár 29.12.2009 - 12:23:37
00
Bid sa da retractnut, ale otazkou je ci to stoji za poskodenie ratingu. A co to je? Mozno sa Ti to podari predat bez straty tu.
Zobraziť komentár 29.12.2009 - 12:30:49
00
mŕtvy chrobák je negative feedback ;) stalo sa to aj mne raz či dva krát, v oboch prípadoch v USA a po pár emailoch sa mi oboch podarilo presvedčiť, že to necháme tak (treba si uvedomiť, že každý listing stojí €)...takže mu radšej pekne napíš a uvidíš...
Zobraziť komentár 29.12.2009 - 12:32:54
00
Iba mínus v feedbacku ? To beriem :)
Edit: písal som mu ale odpoveď žiadna.

Naposledy upravil jankokvasko dňa 29.12.2009 - 12:39:26, celkovo upravené 2 krát.

Zobraziť komentár 29.12.2009 - 12:37:00
00
keyboard_arrow_up