Lokalizácia
Formulár sa odosiela
a pozor na internetových predajcov ktorý nepriznávajú DPH... :)
Zobraziť komentár 01.09.2014 - 13:48:31
00
To Lidl naradie som nemyslel na servis ale , ze som ho pouzival a da sa s tou kvalitou nieco porobit.
Ja by som sa nebal kvality a bral na servis ten Topeak. Parktool je dost predrazeny a neverim, ze je lepsi ale tenzometer ma dobry a Topeak ho nema a kluce na centrovanie sa mi pozdavaju Unior. Specialne naradie treba vyberat individualne bez ohladu na znacku. Speci naradie sa v smejdoch ani nerobi.
Zobraziť komentár 01.09.2014 - 18:13:55
00
Federer, to podla teba vsetky internetove obchody v Europe nepriznavaju dph? Lebo vsetci maju plus/minus rovnake ceny, dokonca mimo SR su tie ceny este nizsie. Ak sa chce niekto pustit dnes do cyklo biznisu, bohuzial ( bohudik ) musi ratat aj s internetovou konkurenciou.
Zobraziť komentár 01.09.2014 - 19:09:28
00
Nepisal vsetci, aj ja som sa uz stretol s dobrou kupou a pri sumare zistil, ze nieje platca DPH a teda bol drahsi ako iny predajca len to lepsie ukazalo cenu. Zo zahranicia je to lepsie ak si platca DPH lebo ho neplatis, teda ak to je podnikanie.
Zobraziť komentár 01.09.2014 - 19:29:54
00
Nebyt platcom dph a nepriznavat sph ajo to myslel federer je sakra rozdiel. Inak dost pochybujem ze nejaky neplatca dph by bol v tomto businesse konkurencieschopny...
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 11:39:33
00
Keby sa robili krížové kontroly faktúr, tak na SK by bola polovica majiteľov firiem v base :)... Najlepší sú taký, ktorý pošlú faktúru urobenú vo Worde bez čísla faktúry...
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 12:43:46
00
A kde ty zijes? Kontrolny vykaz DPH ti nieco hovori? Blockova loteria ti nieco hovori? Ak mas podozrenie, ze niekto cachruje, natukaj si stranku financnej spravy a mozes sa realizovat. Inak, ak niekomu platis inak, ako cash (na ucet, dobierka a pod.) tak si mozes byt na 99% byt isty, ze to ma poriesene v sulade so zakonom, to je 1% su blazni. A ktory eshop ti poslal taku fakturu?
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:03:41
00
99% internetových predajcov ti posiela faktúru, tam ti bločková lotéria nepomôže..
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:10:47
00
Takze 99% su automaticky podvodnici? :( Zda sa mi ze ministrove neustale vymyvanie mozgov ohladom blockovej prinasa svoje ovocie.
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:14:19
00
Oakley keď nemá na faktúre čislo faktúry, má len na nej číslo objednávky, čo si mám o tom myslieť?
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:16:56
00
Este raz sa ta pytam. Od koho si dostal taku fakturu? Ociernujes tu niekoho len tak do prazdna, napis nam kto je taky, aby sme aj my vedeli. A blockova loteria ti mozno nepomoze, ale ak je faktura vystavena ok, a mas podozrenie, ze ju dany subjekt nezahrnul do danoveho priznania, staci ti ju poslat na financnu spravu a oni sa na to velmi radi pozru. Ale ako pisem, neverim ze niekto riadne vystavenu fakturu uhradenu cez ucet nezahrnie do dani. A rovnako neverim ze nejaky seriozny obchod posiela take faktury ako ty pises. Ja som taku este nedostal.
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:20:47
01
Federer: myslieť si môžeš, čo len chceš - ale je na Tebe, či bike od takéhoto obchodníka kúpiš alebo nekúpiš. Sú to Tvoje peniaze a Tvoje rozhodnutie. Ak si myslíš, že je za tým podvod (nepriznanie DPH a pod), ALE bike kúpiš, tak potom takéto obchodovanie sám podporuješ...
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:23:37
00
Ja nikoho neočiernujem, ja nie som udavač....ja len konštatujem ako to funguje na SK...
a na faktúre nestačí variabilný symbol....číslo faktúry je základ.....
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:23:58
00
Ono cislo objednavky, variabilny symbol a cislo faktury je vacsinou rovnake, tak sa to uctovalo v oboch firmach v ktorych som robil. Nemam sice iluzie ze na Slovensku sa vsetky faktury dostanu do oficialneho uctovnictva ( asi ako nikde na svete ), ale ono tazsie schova fakturu nejaky eshop ktory tovar posiela a v dnesnej dobe sa daju baliky a platby lahko vystopovat ako napriklad nejaky servis kde idu vacsinou platby z rucky do rucky.
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:34:50
00
Páni, ako koncoví zákazníci nemáme šancu prísť na to, či predajca zahrnul alebo nezahrnul faktúru do DPH a Kontrolného výkazu. Predpokladám, že v drvivej väčšine si bicykle kupujú fyzické osoby nepodnikatelia alebo neplatci DPH, ktorí si faktúru do nákladov nedávajú a DPH neodpočítajú, čiže ju nemajú vo svojom kontrolnom výkaze. Vtedy Finančná správa nemá ako prísť na podvod a krátenie dane. Ak prídu na kontrolu DPH, tak kontrolujú iba faktúry v tej ktorej DPH zahrnuté. Podozrenie a dôkaz môžu získať pri kontrole bankových výpisov. A kto má pohyb v banke a neprizná to, tak to už je veľká odvaha.
Zobraziť komentár 02.09.2014 - 13:36:01
00
keyboard_arrow_up