idem robit prvy nakup na wiggle a nasiel som toto: http://www.wiggle.co.uk/referal.aspx
takze hladam niekoho kto uz je zakaznikom. ja by som mal dostat okuliare a dotycny 10% cize nejakych 10-15 libier.
ak som to dobre pochopil...
Sedelo by to len v tom prípade, že by sa u nich DPH nevsťahovala na helmy (to by vysvetľovalo tých 19%) a u ostatných vecí tie 3-4%, ako dorovnanie rozdielu medzi našou a ich DPH.
Môžete mi niekto vysvetliť, ako ovplyvňuje sadzba DPH v Poľsku ceny tovaru zakúpeného v GB?
no ked mas adresu dorucenia do polska, tak je to snad evidentne. dph platis bud v uk s polskou sadzbou a oni to odvedu nejakym sposobom do polska, alebo ti to nauctuju bez dph a ty si povinny to odviest pri dovoze do polska v polsku. EU je bezcolna zona, nie bez DPH, i ked by to bolo super.
z wiggle:
Code:
What currency will I pay for my order in?
The price displayed when you confirm your order will be the price you pay when your order is processed and will not change.
[b]VAT is automatically included for destination countries in the EU.[/b]
Sedelo by to len v tom prípade, že by sa u nich DPH nevsťahovala na helmy (to by vysvetľovalo tých 19%) a u ostatných vecí tie 3-4%, ako dorovnanie rozdielu medzi našou a ich DPH.
Tak dnes mi došiel od nich e-mail a je to tak, ako som napísal vyššie.
Thank you for your email. In the UK there is no VAT charge for helmets but in Slovakia there is unfortunately. Regards Sean.
A preco tak funguje len wiggle a CRC a ine shopy nie? To potom znamena, ze z wiggle si nic neobjednam uz len preto, ze 95% nakupov z CRC bude vyhodnejsich kedze CRC ma zobrazene konecne ceny a wiggle k uvedenym cenam na konci v kosiku zrazu nieco este "prihodi". To uz ani nehovorim o kolko ma CRC sirsi sortiment...
nejde o to, ci ma niekto nuti - len rozmyslam, preco odtial objednavate vy, lebo ked si wiggle prihodi x percent DPH, tak to uz urcite nebude vyhodnejsie ako z CRC aj ked maju postage free...
neviem, či v prípade, že si dopredu nastavíš krajinu a menu, nie sú už ceny správne... idem to vyskúšať.
edit: je to tak, ako píšem. ak si nastavíš krajinu na slovensko, ceny sa ti zobrazia iné (vyššie). takže predídeš prekvapeniu pri potvrdení objednávky. len neodporúčam pozerať ceny platné pre uk
Zdravim,
mam taky problem, ze v sobotu bol u mna doma kurier Slov. posty s expresnou zasielkou od wiggle ale nebol som doma. Nechal oznamenie o ulozeni expresnej zasielky ale problem je v tom, ze zabudol napisat na ktorej poste v BA. Je tam len peciatka "Oblastneho uzla" s nejakym tel. cislom ktore je stale obsadene a na zadnej strane v polickach urcenych na oznacenie umiesta ulozenia zasielky nie je nic oznacene. Je tam len napisany cas a datum kedy bol kurier u mna doma a adresat nezastihnuty.
myslim ze slovenska posta ma uz tiez stopovanie zasielok.. skus si to kuk na nete, tam by malo byt ze zasielka pripravena na vyzdvihnutie "niekde"
pripadne skus kuknut ine cislo na postu na nete.. ale su moznosti len dve podla mna.. a to tvoja posta alebo centralna bratislavska..
Zdravim,
mam taky problem, ze v sobotu bol u mna doma kurier Slov. posty s expresnou zasielkou od wiggle ale nebol som doma. Nechal oznamenie o ulozeni expresnej zasielky ale problem je v tom, ze zabudol napisat na ktorej poste v BA. Je tam len peciatka "Oblastneho uzla" s nejakym tel. cislom ktore je stale obsadene a na zadnej strane v polickach urcenych na oznacenie umiesta ulozenia zasielky nie je nic oznacene. Je tam len napisany cas a datum kedy bol kurier u mna doma a adresat nezastihnuty.
Nema niekto skusenosti kde si ist pre to?
Tiez som takto nasiel oznam v schranke,zavolal som tam a na druhy den mi to zase doviezli,nebolo treba ist pre to
Problem som vyriesil musel som ist osobne na "Oblastny uzol BA" uplne do prdele Bratislavy (Bojnicka ulica), ak by som nebol autom tak este doteraz nie som doma... zastavka autobusu mala tabulu ze "obcasna" takze uplne super sluzby Slov. posty. Cakal som v hale bez vetrania v miestnosti asi 4x4m priblizne 30min kym nasli moj balik. Cely bol pekne bobity este pred tym ako som balik prevzal som skontroloval obsah, nastastie nic nechybalo ale sluzby posty su podla mna dost zle. Na tie cisla co boli uvedene na listku som mohol volat kolko som chcel mobil bol stale obsadeny a na pevnej linke mali fax ci co.
Problem som vyriesil musel som ist osobne na "Oblastny uzol BA" uplne do prdele Bratislavy (Bojnicka ulica), ak by som nebol autom tak este doteraz nie som doma... zastavka autobusu mala tabulu ze "obcasna" takze uplne super sluzby Slov. posty. Cakal som v hale bez vetrania v miestnosti asi 4x4m priblizne 30min kym nasli moj balik. Cely bol pekne bobity este pred tym ako som balik prevzal som skontroloval obsah, nastastie nic nechybalo ale sluzby posty su podla mna dost zle. Na tie cisla co boli uvedene na listku som mohol volat kolko som chcel mobil bol stale obsadeny a na pevnej linke mali fax ci co.
Mne to mali dorucit v Skalici a ked ma nenasli doma,tak namiesto toho,aby to nechali na basej poste,tak to odviezli naspat 100km do Blavy,potom som sa tam nahodou rano o siedmej dovolal na druhy den a ten dalsi den mi to v pohode doviezli do prace, takze so SP je vzdy sranda
Chystam sa objednat nejake veci (batoh, nepremok oblecenie) a este som sa nerozhodol odkial (CRC, kupkolo). Pozeram, ze vo wiggle maju zlavu pre SK a postovne nad 116 € je zadarmo do 30 juna. Ako to bolo predtym?
Uff... neviem či tu nie je vhodnejšia téma, ale keďže sa jedná o objednávku z Wiggle, dám to sem.
Moja zásielka bola vybavená 27.7., z GB to sem väčšinou príde tak do 5 dní. Začínam byť lehce nervózní.
Plánujem kontaktovať customer support, pošta vie vypátrať kde sa balík fláka podľa podacieho čísla. Ako sa, kruci, povie po anglicky "podacie číslo"?
Riešili ste tu už niekto niečo podobné? Any tips and tricks?
No podacie cislo ti sice daju ale medzinarodne sa zasielka nedala dobre kontrolovat napisalo mi to len Airport Bratislava a koniec... dalsie dva dni som cakal kym sa to dostalo z letiska ku mne do schranky. Z GB do SVK to bolo za 12h
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
no ked mas adresu dorucenia do polska, tak je to snad evidentne. dph platis bud v uk s polskou sadzbou a oni to odvedu nejakym sposobom do polska, alebo ti to nauctuju bez dph a ty si povinny to odviest pri dovoze do polska v polsku. EU je bezcolna zona, nie bez DPH, i ked by to bolo super.
z wiggle:
The price displayed when you confirm your order will be the price you pay when your order is processed and will not change.
[b]VAT is automatically included for destination countries in the EU.[/b]
Tak dnes mi došiel od nich e-mail a je to tak, ako som napísal vyššie.
risototh, mal si pravdu s tou DPH
edit: je to tak, ako píšem. ak si nastavíš krajinu na slovensko, ceny sa ti zobrazia iné (vyššie). takže predídeš prekvapeniu pri potvrdení objednávky. len neodporúčam pozerať ceny platné pre uk
pripadne skus kuknut ine cislo na postu na nete.. ale su moznosti len dve podla mna.. a to tvoja posta alebo centralna bratislavska..
Tiez som takto nasiel oznam v schranke,zavolal som tam a na druhy den mi to zase doviezli,nebolo treba ist pre to
Mne to mali dorucit v Skalici a ked ma nenasli doma,tak namiesto toho,aby to nechali na basej poste,tak to odviezli naspat 100km do Blavy,potom som sa tam nahodou rano o siedmej dovolal na druhy den a ten dalsi den mi to v pohode doviezli do prace, takze so SP je vzdy sranda
Moja zásielka bola vybavená 27.7., z GB to sem väčšinou príde tak do 5 dní. Začínam byť lehce nervózní.
Plánujem kontaktovať customer support, pošta vie vypátrať kde sa balík fláka podľa podacieho čísla. Ako sa, kruci, povie po anglicky "podacie číslo"?
Riešili ste tu už niekto niečo podobné? Any tips and tricks?
A podacie cislo je tracking number