zalozim novu temu kedze niektorym sa nevidelo ze spamujem inde , dnes zase hradza nesklamala, culy ruch po celej trase az do cunova... ked odratam tych xy osobnych aut (niekde medzi 5-10) tak este tam bol 2x traktor, 1x bager, 1x nakladiak, 1x zeriav )) dnes sa fakt cinili
Musiet prenasat cez blato, to musi vadit isto len ziletkarom, ktori nic ine nerobia, len KOM-y nahanaju. Slecny s tazkymi mestskymi bicyklami, deti na malych bicyklikoch, rodicia s privesnym vozikom za bicyklom, dochodcovia s tazkymi ebikemi vobec neexistuju.
Myslím, že už je zbytočné to riešiť ďalej... Asi sa zhodneme na tom, že letisko by malo tú cestu opraviť už kvôli svojím autám. Ale ak im to nevadí, ich vec.
Ďalšia vec, je tam proste zákaz vjazdu, keďže je to účelová komunikácia a sú tam patričné značky. Ak je pravda to, že letisko to zo zákona nemôže povoliť ako cyklotrasu, je zbytočné na nich nadávať, proste nemajú inú možnosť. Cyklista, ktorý tam napriek tomu vojde musí očakávať možné problémy.
Preto treba osloviť BSK, alebo kto má na starosti, či zastrešuje priľahlé cyklotrasy a hľadať náhradné riešenie, keďže evidentne to predtým niekto nedomyslel.
Par krat to tu odznelo nepriamo, skusim to napisat jasne.
Problem nie je cyklotrasa nezjazdna pre cestny bike, problem je cyklotrasa ktora ma 30km asfalt, 10km panel, 3km singlac cez neciu zahradu, 30m bazinu a pokracuje zasa 30km asfalt. Samozrejme s prilezitostnymi cyklokros vsuvkami v podobe schodiska, obrubnikov, tabul zosadni z bycikla.
Ak by cyklotrasa, ako napr. popri malom dunaji, bola jasne oznacena, ako nespevnena, nikto sa tam s cestnym bikom nepusti. Problem je, ked sa musis po n km otocit lebo dalej sa uz ani tlacit neda.
Ja sa povazujem za MTBikera nie za roadiho, ale napriek tomu nebudem drat 2.35" soft plaste na asfalte. Tiez nepovazujem za spravne, aby sme vsetci jazdili nejaky univerzal trekovy na 40mm plastoch. Je to ako by dialnica bola na useku 20km prerusena polnou cestou s cedulou mal si si kupit SUV a nemal by si problem.
tak po tomto vysvetlení žasnem ... podľa tejto logiky keď pri boroch vyjdem na diaľnicu smer BB, tak po internetoch budem vyplakávať ako je možné, že tam nebola diaľnica všade ... povieš, že porovnávam neporovnateľné ale naozaj nemôžeš čakať, že nejaká trasa bude mať po celej kilometráži rovnakú kvalitu. Alebo inak. Očakávať to môžeš. Nikdy sa to ale nestane. Vždy a všade nájdeš porciu km kde sa stav a kvalita zmení, vždy
akoze ja som velmi tolerantny clovek na bicykli ale poslednu dobu co sa deje na petrzalskej hradzi.. Nove korzo je z nej, uz len obchody postavit dookola. CO by ma tak nesralo, ved spomalim , ja sa neponahlam ale psy volne pustene pobehujuce, skupinky ludi cez celu hrazdu... Akoze arogancia ludi neuveritelna...
lapalomaPozri, vsetko na svete sa da urobit dobre, zle alebo nikde medzi. O tom skoda diskutovat. Pointa je, ze aj cyklotrasy (minimlane tie C8) su sucast verejnej cestnej infrastruktury. Ta ma nejake delenie a nejaku strukturu. Ak prerusim hlavny tah tazko prejazdnym usekom, tak som zlikvidoval celu prejazdnost useku. Podane extremne, dialnica ktora ma na useku co i len jedneho km oracinu je len o chlp lepsia ako keby to bola oracina cele. Tak ci tak to za dazda neprejdes a tak ci tak budes musiet potom na umyvarku. Najhorsie je ked to ani oznacene nie je. Aj cyklotrasy by mali byt logicky delene na hlavne tahy eu vyznamu a tam by nemali byt useky triedy oracina za dedinou v Osadnom. Samozrejme ak odbocim do poslednej dediny pred hranicami kde je 50 obyvatelov a dalej cesta konci v horach, je oracina uplne na mieste.
akoze ja som velmi tolerantny clovek na bicykli ale poslednu dobu co sa deje na petrzalskej hradzi.. Nove korzo je z nej, uz len obchody postavit dookola. CO by ma tak nesralo, ved spomalim , ja sa neponahlam ale psy volne pustene pobehujuce, skupinky ludi cez celu hrazdu... Akoze arogancia ludi neuveritelna...
Ani nechcem vediet. Minule som bol na useku Danubiana-Gabcikovo, nebol by problem ani pre komohonicov, ale na to ze bol pracovny den 14:00 som stretol cez 30 bikov do 10 chodcov 0 psov. Pointa je, ze vela skladaciek, roznych city bikov. Proste ludia doviezli autami k danubiane a isli bikovat odtial zrejme pre premavku v BA. BTW: ta cesta ide cez 3 okresy
akoze hej, mat cas tak utekam dalej autom ale ked zaklapnem NB ledva o pol stvrtej tak tu hodinu co je vidno musim hned vyuzit.. Nieje cas ist niekde autom ale cez vikend asi vyuzijem tu radu.. A presne, od petrzalky po cunovo korzo. Jazdim po hradzi asi 9 rokov a este pred 2-3 rokmi som v takomto obdobi stretol par ludi. Teraz kopec. Ako nevadi mi to, ved nech ludia chodia von ale nech sa spravaju slusne a nie arogantne.. Lebo raz mi prasknu nervy a bude mat niekto otlacene SHIMANO na cele..
Treba si uvedomiť, že veľa ľudí celé dni nemá čo robiť, tak chodia von... Ako tiež pindám hlavne po obede, keď sa vraciam z roboty že koľko ľudí sa zrazu vyrojilo na hrádzi... Ale taký je žiaľ život. Na druhú stranu, poslať tam mestskú políciu z času na čas by nezaškodilo.
Treba si uvedomiť, že veľa ľudí celé dni nemá čo robiť, tak chodia von... Ako tiež pindám hlavne po obede, keď sa vraciam z roboty že koľko ľudí sa zrazu vyrojilo na hrádzi... Ale taký je žiaľ život. Na druhú stranu, poslať tam mestskú políciu z času na čas by nezaškodilo.
Aby to nebolo zle pochopene, mne nevadi ze su na hradzi. Ved maju na to pravo ale keby sa aspon nespravali ako ovce a nesli rozlezeni cez celu sirku.
delarosa ja nemám tiež s nimi problém, len vo veľkom sa rozmáha tzv. ovca správanie sa. 3-4 chodci vedľa seba na hrádzi, mamičky cez stred hrádze kočíkujúce, pes navoľno (v horšom prípade na vôdzke a krížom cez hrádzu) a podobne. Ako mám pomerne kvalitné svetlo, ale večer keď idem z roboty každú chvíľu čakám, kto vybehne z tmy. Cyklisti tiež nezaostávajú, 2-3 vedľa seba a podobne. Čoraz častejšie sa stretávam aj s agresivitou, keď si dovolím zazvoniť na zvonček, že ich musím obiehať po tráve, že nech sa nejak skonsolidujú. Nadávky a podobne už je pomerne bežné. Najagresívnejšie zvyknú byť mamičky s kočíkom, hlavne keď ich je 3+ a blokojú všetko.
Jano1987 Si mi pripomenul postavu z jedneho filmu ktora chodila s kocikom aby na nu ludia brali ohlad a vozila tam dve tehly. Bezne hop sotila do cesty ked chcela prejst aby jej auta zastavili.... To sa stane vzdy, ked je nejaka skupina oznacena za specialu a ma mat takzvanu pozitivnu diskriminaciu.
Kenai nemám problém, že mamička chce kočíkovať, ani nič podobné, budem brať ohľad, ale aj ona by mala brať ohľad. Už sa mi párkrát stalo, že som upozornil chodca, že ide na červenú (2x som sťahoval takto dozadu človeka, lebo čumel do mobilu a nepozeral, inak by ho zrámovalo auto) veľakrát bola odpoveď, som chodec, mám prednosť na prechode. Ja že ale chodci majú červenú, dané osoby nezáujem, sú na prechode, majú prednosť a šofér má predvídať. S podobným sa stretávam aj pri cyklistoch... Minule ma asi 5 ľudí na stránke Cyklokoalície presviedčalo, že červená, STOPka, Daj prednosť v jazde atď neplatia pre cyklistov. Podľa množstva likov, čo mali, tak s nimi súhlasilo tak cez 300 ľudí. Keďže niekde v USA platí zákon, že cyklista nemusí stáť na STOPke, tak to isté platí aj u nás napríklad. Alebo fotka nákladného bicykla s vozíkom, čo je zhruba veľký ako dodávka a vedľa parkuje na chodníku dodávka, tak nákladný bicykel je ok, dodávka fuj, sviňa jedna. Keď som poznamenal, že ako chodcovi mi je jedno, či mi tam parkuje dodávka, alebo taký bike, keďže oboje mi vytvárajú prekážku na chodníku, skoro som bol zožraný. Alebo situácia niekde v nejakom meste, kde spravili nové cyklotrasy. Keď som sa na to pozrel, tak zrušili chodníky a spravili z nich cyklotrasy (bol tam znak cyklotrasy a nie zmiešaný pohyb). Teda vyjdete z domu rovno na cyklotrasu. Všetci to chválili, ja že a čo chodci? Chodci môžu chodiť po cyklotrase predsa, ale nesmú obmedzovať cyklistov. Ja že ok, ale podľa tejto logiky vlastne cyklisti môžu jazdiť po ceste (je tam zóna 30). Toľko nadávok a nenávistných komentov som už dlho nedostal. Som to radšej zmazal. Ľuďom čím viac začína prepínať...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ďalšia vec, je tam proste zákaz vjazdu, keďže je to účelová komunikácia a sú tam patričné značky. Ak je pravda to, že letisko to zo zákona nemôže povoliť ako cyklotrasu, je zbytočné na nich nadávať, proste nemajú inú možnosť. Cyklista, ktorý tam napriek tomu vojde musí očakávať možné problémy.
Preto treba osloviť BSK, alebo kto má na starosti, či zastrešuje priľahlé cyklotrasy a hľadať náhradné riešenie, keďže evidentne to predtým niekto nedomyslel.
Na blbu otazku blba odpoved.
Ano, ked sa mylim.
Problem nie je cyklotrasa nezjazdna pre cestny bike, problem je cyklotrasa ktora ma 30km asfalt, 10km panel, 3km singlac cez neciu zahradu, 30m bazinu a pokracuje zasa 30km asfalt. Samozrejme s prilezitostnymi cyklokros vsuvkami v podobe schodiska, obrubnikov, tabul zosadni z bycikla.
Ak by cyklotrasa, ako napr. popri malom dunaji, bola jasne oznacena, ako nespevnena, nikto sa tam s cestnym bikom nepusti. Problem je, ked sa musis po n km otocit lebo dalej sa uz ani tlacit neda.
Ja sa povazujem za MTBikera nie za roadiho, ale napriek tomu nebudem drat 2.35" soft plaste na asfalte. Tiez nepovazujem za spravne, aby sme vsetci jazdili nejaky univerzal trekovy na 40mm plastoch. Je to ako by dialnica bola na useku 20km prerusena polnou cestou s cedulou mal si si kupit SUV a nemal by si problem.
Ani nechcem vediet. Minule som bol na useku Danubiana-Gabcikovo, nebol by problem ani pre komohonicov, ale na to ze bol pracovny den 14:00 som stretol cez 30 bikov do 10 chodcov 0 psov. Pointa je, ze vela skladaciek, roznych city bikov. Proste ludia doviezli autami k danubiane a isli bikovat odtial zrejme pre premavku v BA. BTW: ta cesta ide cez 3 okresy
Cesta mozno ano ale hradza je nasa az do Gabcikova
Aby to nebolo zle pochopene, mne nevadi ze su na hradzi. Ved maju na to pravo ale keby sa aspon nespravali ako ovce a nesli rozlezeni cez celu sirku.
Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down