KoLesom o.z. - Laskomerské single traily je projekt ktorého otcom je Palo Krnáč. Jedná sa o vybudovanie trailov v okolí Laskomerskej doliny pri Banskej Bystrici. Po skoro dvojročných peripetiách s vybavovaním všeliakých papierov a povolení sme na jeseň roku 2014 začali s prácou. Dnes sa môžeme pochváliť prvým trailom, nazvaným Dlhý, na pamiatku našeho kamaráta Duška. Samotný trail má skoro 4 kilometre. Nástup ku trailom je po modrej turistickej značke na Riečanské sedlo, popri chránenom areáli Podlavické výmole. Od rampy je to hore tri a pol kiláčiku stúpania po lesnej ceste. Na druhom traily sme začali makať asi pred dvomi mesiacmi, spraveného máme asi pol kilometríka exkluzívne na komplet. Tak neváhaj príď sa pozrieť a samozrejme aj zamakať, aby sme to mali čím skôr hotové a mohli sme sa tam preháňať na našich dvojkolesových tátošoch. Viac sa dozvieš na https://www.facebook.com/KoLesom.oz?fref=ts
V sobotu 5.6. bude na novom flow traile v Laskomeri brigáda. Budeme potrebovať veľa pomocných rúk na rozvoz štrku na trail (bude aj mechanizácia) a následne ho rozhrabať, vyšejpovať a zhutniť žabou. Tak príď priložiť ruku k dielu, lebo nechať to na iných a potom len jazdiť, to dokáže každý. Stretko je o 9:00 na pumptracku, alebo príď priamo na trail hocikedy aj počas dňa aspoň na hoďku-dve. Je to inak super posilka - odporúčam.
Dobrý deň, chceli by sme navštíviť tieto traily, kde sa dá zaparkovať auto? Parkoviská pri nemocnici sú totálne prepchaté a zaberať miesto chorým by sme nechceli. Je ,možné parkovať niekde v okolí pumptracku?
áno ale lepšia príjazdová cesta je zhora z nemocnice, ako máš na tej mapke z ulice Námestie Ludvíka Svobodu odbočku vpravo k tej zeleno čiarkovanej ceste tak tam odbočíš, pred sebou uvidíš tabuľu Laskoerské singletracky, doprava a potom k pumptracku zídeš
AKo by som ti to povedala Aj tak tadiaľ všetci chodia ...nie je to síce legálne ospravedlnenie ale ak pôjdeš spodom, tak pôjdeš "strašne dlho"cez úzu cestu medzi domami a potom hore takou hlinenou a takto si tam za minútku. Inak za tou značkou vpravo tam tiež plno ľudí parkuje ak je pred nemocnicou plno, takže to tam skutočne nikto nedodržiava
naposledy, ked som tam bol, tak tam policajti akurat 5minut pred tym natiahli pasku a blokovali prejazd .. bolo to tam divoke, vyzeralo to tam, ako keby tam prisla parkovat cela BA , nakoniec som zaparkoval normalne obdalec (500m) pred panelakmi.
je tam doplnkova tabula, otazka teda znie: kto je dopravna obsluha?
Da sa to dohladat v zakone, co si pamatam tak cyklista prechadzajuci tadial do lesa to nie je. Ak mas za znackou pracu, bydlisko, hotel, robis dovoz/odvoz tovaru alebo sluzby tak tam mozes. Ak za znackou parkuju ludia co chodia do nemocnice tak to bude tiez porusenie zakazu (podla mna)
Ježiš Ľuboš nerob z toho kovbojku, v živote nikdy som tam nevidela policajta... normáln etam chodia ľudia autami na pumptrack. Doprava sa tam reguluje ak je tam napríklad nejaké podujatie alebo údržba nejaká alebo práce a podobne.
Od Brezna, ideme tam prvý krát. Nechcel by som tam zavadzať pacientom na parkoviskách...kľudne by som aj zaplatil parking keby nebolo iného východiská.
Ak ide š z Brezna a pôjdeš po R1 až na "koniec" kde ideš doprava smer RK a doľava smer BA tak tam po ľavotočivej zákrute nezízeš doprava do Laskomer k tomu príjazdu "od spodu", lebo tam je plná čiara a musel by si to obchádzať - takto zlez za odpočívadlom doprava a hore okolo Lidla smer Roseveltka a šup cez zákaz k pumptracku. Tam máš stoly a lavičky, môžete si opekať, dáš si pár kolečiak na pumptracku, sú tam kadibúdky - full servis
Podla toho co myslis ako to tu vyzera, Traily tie iste + pribudol jeden kratky flowtrail usek ktory sa napaja na pumptrail. Jeden necely den jazdenia budete mat. Co sa tyka podkladu tak po tych dazdoch si myslim ze je to najlepsie ako moze byt. AK do piatku nebude prsat tak nebude ani blato ale nebude sa ani prasit.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Da sa to dohladat v zakone, co si pamatam tak cyklista prechadzajuci tadial do lesa to nie je. Ak mas za znackou pracu, bydlisko, hotel, robis dovoz/odvoz tovaru alebo sluzby tak tam mozes. Ak za znackou parkuju ludia co chodia do nemocnice tak to bude tiez porusenie zakazu (podla mna)
Odkiaľ vlastne ideš do BB? Od Zvolena, od Brezna alebo z vrchu Donovaly/Harmanec?