Kategórie
Bike-techLOCUS - turistická / cyklo navigácia pre Android # cykloturistika # cyklonavigácia # GPS # mapy # aplikácia # navigácia # turistika # technické otázky
( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
STRÁNKA PROGRAMU: http://locus.asamm.cz/?lang=CZ
Fórum: http://forum.asamm.cz/viewforum.php?f=4
Fórum na Geocaching.cz: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=8&thread_id=17490
Celkom dobrý popis programu: http://www.svetandroida.cz/locus-onlineoffline-prohlizec-map-pro-android-201106
Peak Design Mobile Mount 1 adaptér pro držiaky telefónov do auta, čierna
61,99 €
MOC 63,99 €
Peak Design Car Mount Vent magnetický držiak na telefón do auta, čierna
77,99 €
MOC 80,99 €
-10% SP Connect Bike Bundle II Huawei P20 Pro sada puzdra/držiaku na telefón
od 49,99 €
-10%
MOC 63,99 €
Obvykle som kúpil raz za čas 500 Locoin + 4% = 520 Locoin = 5.94 €
CZ - za 60 Locoin, ale pri kúpe Locus boli 3 Lomapy zadarmo. Mal som tak CZ, SK, HU mapy nainštalované.
Updaty :
.
.
CZ - 2018 - 65 Locoin
cz - 2018 - 65 Locoin
Cz - 2019 - 65 Locoin
cz - 2019 - 65 Locoin
cz - 2020 - 65 Locoin
Cz - 2020 - 32,5 Locoin vianoce
SK - za 25 Locoin, ale pri kúpe Locus máš 3 Lomapy zadarmo.
Updaty :
.
.
Sk - 2018 - 25 Locoin
Sk - 2018 - 25 Locoin
Sk - 2019 - 25 Locoin
Sk - 2019 - 25 Locoin
sk - 2020 - 25 Locoin
sk - 2020 - 12,5 Locoin vianoce
Update som robil niekedy 2x niekdy 3x za rok, obvykle na jar, a cez/po lete a vždy stál rovnako - ale toľko čo nová mapa. Ale hoci používam v aplikácii LOCUS posledný rok/ dva najradšej mapy od Freemapy SK + STRAVA vrstvu tu z fóra, a nemusel by som mať tieto updaty, tak ich viac menej pravidelne platím spolu so zdielaním polohy ( manželka vie kde som na výlete ) . Všetko sú to totiž nakoniec len centové max. € záležitosti za rok.
Sú aj iné aplikácie, zadarmo, ale ja som stará škola. Ak niečo využívam a som spokojný, podporím to. To je moje poďakovanie autorovi a aspoň viem že zapracuje na chybách, doplnkoch a vylepšení. Teraz som zvedavý na novú verziu už je rok rozpracovaná.
LoMaps využívam všade (odkedy mám Pro, predtým len free mapy), akurát tie updaty som nejak neriešil. Mám zakúpené SK, CZ, HU, AT, SRB mapy, asi je ideálny čas na ich update pri tejto akcii. na Balkáne sa toľko tej cyklo infraštruktúry nebuduje, tak mám nádej že aj teraz dokúpené MNE , BiH nebude treba najbližší rok aktualizovať. Ak aj áno, zostatok LoCoins to istí, keďže si takisto občas nejaké dokúpim. Appka je super, developerov treba podporiť
Tiez verim ze budem mat kde a kedy mapy vyuzit.
Myslíš toto?
V plánovači, Horný pravý roh, odhadovaný čas prejdenia
V zahraničí používam LoMaps sú asi najlepšie
nebude to nahodou nejaka bezpecnostna ficurka androidu, ze aplikacie si nemozu same od seba zapinat / vypinat GPS ?
po zapnuti locusu ma tento automaticky upozorni, ze nemam zapnutu gps v telefone a prepne ma do nastaveni telefonu, kde ho mozem zapnut ...
po skonceni nahravania vypnem gps v telefone na 3 tapy (ak to chcem)
Mne ide o to, aby ho locus neziadal, ked uz nenahrava trasu.
to hadas ?