Na mape to vyzerá, že po prekonaní 1 údolia z Novej Sedlice a nastúpaní na Kremenec už trasa vedie viac menej po vrstevnici zväčša lesom.
Zhruba v polovici pod Ruským sedlom na poľskej strane (Roztoki Górne) by mala byť turistická ubytovňa.
posledný komentár: 17. 9. 2019 o 17:37
posledný komentár: 24. 7. 2009 o 13:16
Z udolia Stuzice je to na Kremenec urcite tlacenie.
Samotny hreben v danom useku bol chodnik - kamenistejsi, ale mal by sa dat na biku. Osobne by som sa asi vybral opacnym smerom - z Dukly.
Do zalohy vytlacit lesne cesty z online mapy, aby sa dali vymysliet nejake alternativy ak bude nahodou moc zly usek. Na hiking.sk tiez nejake info najdes, najme ohladne miest na prespanie.
Kedy sa chystas? Ak to zrealizujes, urcite sa podel o skusenosti.
Chces chodit na biku nalahko = jednodnove okruhy, s navratom k autu/ubytovni?
Alebo chces ist hrebenovku v kuse? = brat zo sebou viac veci.
Ak by to bola moznost nalahko, vazne by som uvazoval nad ucastou.
Na mape to vyzerá, že po prekonaní 1 údolia z Novej Sedlice a nastúpaní na Kremenec už trasa vedie viac menej po vrstevnici zväčša lesom.
Zhruba v polovici pod Ruským sedlom na poľskej strane (Roztoki Górne) by mala byť turistická ubytovňa.
kusok som presiel, uz si presne nepamatam ktory (od Kremenca neviem pokial, byval som v Sedlici), ale zjazdne to bolo, aj ked trava je vysoka... pekny vylet, odporucam
Tu SS by si mohol aj sem pridat, nech aj my ostatni vieme....
Teda pokial to nie je vyznanie lasky Stulovi
2 Stulo:
Predbezne mam zaujem. Ked budes mat konkretnejsiu predstavu
(termin, hruby navrh pre jednotlive dni a priblizne miesta nocovania)
hod to sem a dohodneme.
Mne osobne by nevadila ani varianta bez sofera(nebikera).
Jednoducho by sa spravil nejaky okruh a potom by sa presunulo rano autom dalej a dalsi okruh...
Usek Ruske sedlo - Kremenec - Nova Sedlica by sa mozno dal spravit okruhom z Runiny.
Cez vikendy (? v lete) jazdi po polskej strane uzkorozchodna zeleznica, takze da sa startovat aj hreben z Balnice (resp. Osadne) a pospekulovat nieco s navratom vlakom do Balnice...
Po zvážení dostupných info by som zvolil trasu: 1. deň pozbieranie sa, cesta autom do PL, príprava, prenocovanie v štarte, 2. deň štart z "Przelecz nad Berehami" - Hrebeň Dziat - Wielka Rawka - Kremenec a ďalej po hrebeni až po Ruské sedlo alebo radšej Balnicu, tam prenocovanie v dodávke, 3. deň ďalej po hrebeni až na Duklu. A domov.
Dodávka je na tieto účely prerobený maxi Jumper, zateplený, chladnička a bežne v ňom spávame 4 surferi.
Zatiaľ by bola osádka Palo TT, pisosip a štulo. 1 miesto by bolo ešte voľné, ale v podstate môžme aj traja. Čo sa auta týka, rozdelili by sme si náklady na naftu - cca 10 na 100 km v kopcoch. Súhlasíte? Ak hej pošlite mi na ss tel. čísla.
http://www.e-gory.pl/index.php?option=c ... Itemid=145
Vyzera to naprd. Dnes som bol na kontrole a prikurili mi dalšiu sadu tabletiek, ešte hustejších. Dajaký fajný zápal som schytal. (len tak pomimo v blave.
alebo v lietadle...
alebo v lietadle...
Ok. Buď v lietadle, alebo s istým Dudom na kávičke v BA.
Tu je čosi z hiking.sk diskusie o hrebeni polonin:
caute. chcem sa spytat ci by sa to dalo aj prejst bajkom. nestretnem tam nejakeho zanieteneho ochrancu prirody? viem ze je to np. olej mi z bicykla netecie a trasu prejdem rychlejsie.. diky! mozte aj na mail.
-Misko903:
prejsť by sa to možno dalo, ale Poloniny nemajú taký cyklohrebeň ako napr. Veľká Fatra. Väčšia časť sa ide po lese a chodníky tam nie sú vydupané doširoka. Najzabijáckejší je stupák Ruské sedlo - Kruhliak. Zvyšná časť hrebeňa je klasická „hojdačka“ (stále hore a dole). Veľa úsekov je aj blatistých (okolie Balnice). Záverečný úsek chodníka Nová Sedlica – Kremenec je poriadny stupák pre bike nevhodný. Treba zvážiť.
-Presne takove zkusenosti mam i ja. Treba kolem Balnice by to bylo na kole "o hubu" - blato a strze. Jinde je casto trava az po hlavu a chodnik uzky. Kdyz budes pocitat s s temito komplikacemi, tak mozna budes spokojeny (napr. z Kremence smerem na zapad vede nekolik km docela dobra lesni cesta). Hodne zdaru!:))
Idete? Nevyzerá to bohvieako s počasím.