arrow_leftJano1987 napísal:
Skús čítať s porozumením. Ak bol most navrhnutý bez toho, aby pod ním išla nejaká forma komunikácie (chodník, cyklochodník, alebo ako sa to teraz nazýva, ďalšia cesta) je inak technicky riešený ako most ktorý bol navrhovaný, že pod ním pôjde nejaká komunikácia. Nie je to len o odpadkoch vyhodených z auta.

Na porade, z ktorej som počúval záznam, sa explicitne hovorilo o veciach, vyhodených z auta a bolo mi povedané, že sa to riešilo aj inde a opakovane. Že to skrátka prišlo "zhora".
31.07.2025 - 13:07:36
00
arrow_leftJaroh napísal:
Moja pointa nebola v konkrétnych príkladoch (a dúfam preboha, že žiadne neexistujú). Moja pointa bola v ilustrovaní, že sa tým pseudproblémom vôbec SSC zaoberala.
V diskusii tu padli názory, že sa Bratislava málo snaží o riešenia s NDS a ja som týmto príkladom argumentoval, že problém väčšinou, alebo takmer vždy, nie je v niekom inom, ale v SSC (a ekvivalentne v NDS). Ako sorry, chlapci, ale museli by ste v tých veciach byť hlbšie, aby ste pochopili. Iracionálne veci sa ťažko konkrétne ilustrujú, SSC a NDS sú o mentalite, nie o ilustrovaní príkladmi.

co ty vies kde sme kto v akej problematike. tak este raz. ako konkretne tomuto zameru bratislavskeho magistratu NDS alebo SSC branila ?
31.07.2025 - 13:37:39
00
Jaroh na porade, ktorej som sa zúčastnil aj ja sa riešilo okrem vyhodených vecí aj napríklad odvodnenie mostov (asi nechces aby ti z odvodňovačov tiekla voda rovno na cyklochodník), zabezpečenie, aby keď za mokra ide auto, ti nehádzalo vodu, či bordel cez zábradlie na cyklochodník pod mostom, pri zimnej údržbe aby ti nepadal sneh dole, riešil sa aj spodok pod mostom, keďže aj tam musia mať prístup nejaký, sú tam nejaké kontrolné body, odvodnenie spodnej stavby a ďalších XY vecí, čo si už nepamätám, keďže nie som mostár. Riešili sme aj s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR, to isté sa riešilo aj so SSC a NDS, keďže drvivá väčšina mostov je z rovnakého obdobia a týka sa to tých istých problémov.
31.07.2025 - 13:52:35
00
Opakujem - ilustroval som mentálne nastavenie SSC: nemôžeme povoliť cyklotrasy pod mostami, pretože môže niekto niečo vyhodiť z auta a môže to ublížiť cyklistovi. To, že sa toto skutočne riešilo, ukazuje na mentálne nastavenie SSC. To bola moja pointa.
31.07.2025 - 14:05:10
03
To nie je mentálne nastavenie SSC. Je to jeden z dôvodov, prečo s tým je problém. Ale hej, tačí takto všetkých okydať. Tak isto ako UK, keď nechcela zadarmo dovoliť cyklotrasu medzi Lanfranconi a Twainom, alebo že poslala mesto kade ľahšie, keď mesto UK ponúkalo 1€ za pozemky pod budúcou cyklotrasou. Aj vtedy bola UK zlá.
31.07.2025 - 15:07:31
00
Aj tak dôjdeme k tomu, že je to o peniazoch. A keby sa v tomto štáte nekradlo, tak by sme takúto diskusiu ani nemuseli mať.

K tomu príkladu s vecami padajúcimi z mosta: išiel som raz v zime z Kramárov podjazdom na Pražskú. Vyšiel som spod neho a dostal som na strechu masu snehu. Prebiehala zimná údržba :) A to teda nie je žiaden most. Takže ak niekto rieši takéto veci, tak je úplne mimo. Jedine, že sme sa dostali do stavu ako v USA, kde musia do návodu k mikrovlnke napísať, aby do nej nedávali sušiť zvieratá, lebo ich to môže zabiť. Sme už tam?

Inak, dosť off-topic už, nie ? :D
31.07.2025 - 20:35:29
03
keyboard_arrow_up