Lokalizácia
Formulár sa odosiela
sten-tntcrew niečo z ucelených sa dá Jánska dolina - Svidovské sedlo - Malužiná - nespevnenou cestou mimo hlavný ťah späť do Jána. Aj Iľanovská dolina je pekná, tiež Dúbravske bane na konci je aj socha Strážca lesa. Demänovskú dolinu rozhodne nie ak nepôjdeš chodníčkom pre peších - ale to na gravel asi moc nie. Trochu ďalej od LM ale ak by bola možnosť nevynechať v.n. Čierny Váh horná nádrž, prípadne okolo dolnej nádrže do Ipotickej doliny aspoň po tajch Lacková, alebo cyklocesta po bývalej horskej železnici smerom na Liptovskú Tepličku, či aj Malužinský tajch (to už je mimo vážske nádrže) - dosť sú to doliny, ale pekné. No a opačne Žiarska chata, (ch. Červenec na gravel moc nie), v podstate celá Podtatranská cyklomagistrála, relatívne blízko sú aj Tichá a Kôprová dolina. Na gravel je čo na Liptove vyberať, aj keď ja tam chodím na MTB, ale snažil som sa vybrať asfaltové povrchy alebo príjemné nenáročné neasfaltové cestičky. Liptov mám radšej ako Oravu, aj vďaka VKL som tam pochodil kvantum vecí a poobjavoval veľa miest :)
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 11:11:28
00
kedy tam vlastne ides? lebo pani ti tu radia akoby si siel uprostred leta :lol:
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 11:26:31
02
To je vlastne pravda :D, to som si neuvedomil. Minimalne ta Ziarska chata bude este neprejazdna na graveli. Som domaci, mam to vsetko pochodene ale o tomto case este lyzujem a ked tak behavam. Aktualne som uz v BA kde drtim bajk takze neviem ake su presne podmienky hore. Ten Cierny Vah by mohol byt odhrnuty alebo bez snehu, cyklomagistraly ak bude sneh na nejakych miestach tak skoro rano to bude prejazdne, mozno ale bude lad. Minuly rok tam bol o tomto case este sneh a lad. Tento rok pred par tyzdnami toho bolo pomenej. Okolo Mary by to slo ale kopce tam moc niesu a premavke sa nevyhnes. Mozes ist hlavnou cestou na Huty ak chces kopce, len tam budu zase auta. Nejaky vyjazd vies spojit i s vyjazdom na Haj Nicovo odkial su fajn vyhlady na LM, ZT, NT, aj Krivan vo VT. Napr z mesta nahor a potom nadol cez Smrecany do Ziaru, magistralou do Jalovca pozriet Polovnicky vodopad, pripadne prejst dalej na Matiasovce a vratit sa cez Benusovce a Pavlovu Ves. Napriklad https://en.mapy.cz/turisticka?planovani-trasy&x=19.6041732&y=49.1277232&z=13&rc=9to1wxTMIIj77hdghRJxTVOh990sxjUec3IxTgyB9tiUfghra6Ig7O9tj.bxTZoQkUKxTMA1&rs=osm&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=coor&rs=osm&rs=osm&rs=osm&ri=1005955025&ri=&ri=&ri=&ri=&ri=&ri=1096981908&ri=1006016958&ri=1005955025&mrp=%7B%22c%22%3A121%7D&xc=%5B%5D otazny je usek od ***** po ustie Jaloveckej doliny- 865 vyskovych co nie je vela no.
Najlepsie ak niekto napise presne ake su aktualne podmienky.
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 12:05:15
00
Dakujem ta tipy vsetkym. Stiahol som si gpx z posledneho prispevku,tak skusim.Idem teraz v sobotu, takze prvy vyjazd dam asi v nedelu skoro rano. Ak by sa chcel ktosi pridat. Nejaky slusny presun pri stupanie na Smrekovicu nemame? Samozrejme gravelom z L. Mikulasa. Len dodam,ze niesom ziadny drtic terenu na tom graveli, na to mam fulla. Preferujem asfalt a sotoliny,max nejake kratke skratky v horsom terene.
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 13:04:06
00
Z Hrádku cez Kokavu na Podbanské. jednou modrou hore, druhou dolu. Pre gravel ako stvorené a výhľady tiež perfektné.
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 13:18:03
02
arrow_leftGusto0 napísal:
kedy tam vlastne ides? lebo pani ti tu radia akoby si siel uprostred leta :lol:

Ja hlavne asfaltové veci, ale neviem či v tých dolinách je ešte sneh…
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 13:18:54
00
toto je celkom pekna trasa - naozaj gravel https://sk.mapy.cz/s/cubabevagu
dla moznosti mozes skusit ziarsku pokial ta pusti, pripadne Huty z Matiasoviec - siel som tadial v lete cez vikend a co sa tyka aut tak to bolo v pohode a je to pekne stupanie

smrekovicu by som siel po cestach LM-Besenova-Liskova-RK zeleznicna stanica, cez mesto a napojil sa na cyklokorytnicu - ak by bolo roztopene tak P.Lupca - Zelezne a cez RK naspat (nie opacne)
https://sk.mapy.cz/s/fokaseloke
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 15:09:30
00
Žiarska bude ešte snehu... minimálne teraz, keď som bol doma v LH na Veľkú Noc zase snežilo a necelé 2 týždne dozadu som šľapal Žiarsku na skialpoch od parkoviska
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 15:23:25
00
toto je celkom pekna trasa - naozaj gravel https://sk.mapy.cz/s/cubabevagu

;) to je takmer to iste co som ja naklikal, akurat som to potiahol este hore na Haj na vyhliadku, potiahol do Kvacian a vyhol sa hlavnemu tahu od Trnovca.
Zobraziť komentár 19.04.2022 - 15:43:20
01
Tak co,neprida sa niekto zajtra skoro rano?Chcem ist okolo Mary,plus cosi navyse.Max na 3-4h.Svizne,samozrejme na graveli
Zobraziť komentár 23.04.2022 - 17:05:08
00
pod Liptovskym hradom je v zavere rebrik? neda sa obist?
modra znacka je aka? tlacenie by nevadilo, len aby to nebol uplny nezmysel.
Zobraziť komentár 02.07.2022 - 11:09:46
00
modrou si moc nepomôžeš, miestami je dosť strmá, bordel, lístie, voľné šutre
Zobraziť komentár 02.07.2022 - 11:16:27
10
no hore rebrikom to nevynosim :-D hento sa bude dat aspon tlacit, aj ked to bude pekna sprostost. hladam daky bezpecny bivak niekde medzi RK a Malatinou a na Lipt. hrade som nikdy nebol tak mi padol do oka + vyhlady.
Zobraziť komentár 02.07.2022 - 12:09:09
01
miesto na bivak je to výborné, dosť ďaleko(vysoko) od auta, aby sa tam prišiel niekto večer ožierať...
po rebríku sa dá bike v pohode vyniesť, ak tam budeš spať, môžeš ho odstrojiť a na viac krát. alebo ho nechať pred rebríkom a schovať niekam do húštiny
teraz kukám z posledného výjazdu, že na začiatku modrej je fajné miesto na spanie (aj keď bez výhľadu, predpokladám že od kúpaliska je zákaz vjazdu a nikto sa tam už po tme nebude trepať)
Zobraziť komentár 02.07.2022 - 12:38:58
01
no hore rebrikom to nevynosim :-D hento sa bude dat aspon tlacit, aj ked to bude pekna sprostost. hladam daky bezpecny bivak niekde medzi RK a Malatinou a na Lipt. hrade som nikdy nebol tak mi padol do oka + vyhlady.

na hrade je aj prístrešok aj okniská.... aj miesta na spacačik, jedlo si ale preventívne daj aspon 50m od spania , ideálne na snurke vytiahni na strom
hore asi medvaď nechodí, dole v doline nad kalamenmi alebo v doline pod pravnáčom by som asi nespal :D :hug: :hug: :hug: :hug:
Zobraziť komentár 02.07.2022 - 21:57:12
00
keyboard_arrow_up