Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Syfon nazdar, skusil som toho trekbuddyho dnes, dal som Start, potom Stop a vypol som to, pripojil mobil doma k PC ze stiahnem track, ale folder je prazdny... niekde bude nieco asi inak :-) vies ma odnavigovat?
Zobraziť komentár 19.03.2015 - 17:36:18
00
Treba to nastaviť choď do Settings>Location>Tracklog>Always
Potom keď dáš Start v pravom hornom rohu sa objaví červené R tzn., že je zapnutý záznam, oranžová bodka značí hľadanie GPS signálu, zelená bodka znamená, že má GPS signál a môžeš ísť :) Po stopnutí záznamu bude v adresári TrekBuddy/tracks-gpx tvoj záznam. Pri spustení sa ťa appka opýta či chceš vytvoriť adresár TrekBuddy, vyber áno, inak sa tracklog nebude dať zapnúť.
Zobraziť komentár 19.03.2015 - 20:06:44
00
Toto je téma o LOCUSe!!!

Založte si vlastnú tému pre TrekBuddy, nech tu nie je z toho bordel.
Zobraziť komentár 19.03.2015 - 20:17:30
01
laco uz nebudeme
Syfon normalne ze som nerozbehal ten trekbuddy :-) ...ziadny zaznam vo foldri, scucol som nakoniec toto
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.eartoearoak.gpxlogger&hl=en
a vsetko v poradecku
diky
Zobraziť komentár 19.03.2015 - 21:03:33
01
Ahoj laco, život ma donútil vymeniť klasický mobil za androida a nainštaloval som si Locus a mapy. Zistil som však, že niekedy mi pri zázname prejdenej trasy hádže haluze, nie len polohu čo môže byť spôsobené aj nepresnosťou máp alebo malým počtom satelitov pre presný výpočet polohy v zemepisných súradniciach, ale dosť často mi hádže výškovú nepresnosť.Pre tých čo bikujú v okolí Košíc tak napríklad z Nemcovej dolky smerom na Alpínku asi v polovici cesty mi to zapísalo výšku cca 600m n/m ale podľa vrstevníc tam je výška okolo 400m n/m. Neporadíš čo sa s tým dá robiť?
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 15:18:31
00
Locus za tieto nepresnosti nemôže. To čo dostane z hardvéru telefónu, to spracuje. Skús nájsť niekoho s rovnakým telefónom a porovnajte presnosť GPS.

Práve určenie výšky potrebuje viac údajov, viac satelitov. Poloha sa dá určiť už z údajov troch, výška potrebuje 4 satelity. Aj to nesmú byť v "zákryte".

Áno, pri zlých podmienkach to môže byť aj tých 200 m rozdielu výšky. V Čermelskej doline sú tradične dosť zlé podmienky príjmu GPS signálu.

Už zaznamenaná trasa sa dá, čo sa týka výšky, v Locuse korigovať. V menu trasy stačí zadať vyplnenie výšky a zaznamenané výškové údaje sa nahradia údajmi z digitálneho výškového modelu terénu (dátový prenos nutný).
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 16:55:24
01
Moj davny sen - nenasiel by sa niekto odhodlany a schopny co by urobil programik na filtraciu gpx? To by vedelo riesit vacsinu problemov s "uletenymi" bodmi ci uz stranovo alebo vyskovo. Pokial mozno inteligentny alebo parametricky aby to zase nevyzehlilo kazdu dolinu.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 17:17:58
01
Na úpravu GPX súborov z Locusu sa oplatí vyskúšať GPS Track Editor. Môžeš upravovať a filtrovať jednotlivé fragmenty alebo celú trasu, ponúka dostatok možnosti editácie GPX a výhodou je aj to, že zmeny vidíš ihneď vizuálne v programe.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 20:08:12
03
Dakujem. Nainstalovane - skusim.
Zobraziť komentár 22.03.2015 - 23:07:24
00
Filtrovanie zvlada online gpsies.com alebo gpsvisualizer.com, vies si tam nastavit par parametrov.
+ nieco malo by mal zvladnut aj google earth.

Na jednoduchu appku s exportom GPX - locus recording widget. Dve tlacitka start, stop. Po ukonceni to nahra do priecinka, nazdiela,...
Zobraziť komentár 23.03.2015 - 16:27:11
01
zrejme mam podobnu potrebu ako pista. proste si vediet prefiltrovat ustrely gps. je jasne, ze na bajku neviem zrychlit z 10 na 100 za 5sec. neviem nastupat za ten cas 50 vyskovych metrov. padnut do rokliny mozem rychlo, to uz ale nebudem potrebovat upravovat gps. aby som si mohol zadefinovat hranicne hodnoty a sposob ich vyhladenia. ten gps track editor som skusil, narychlo som nenasiel krok spat, ak urobim chybu. dam tomu este sancu, ci to vie, co chcem.
Zobraziť komentár 24.03.2015 - 12:46:24
01
Locus PRO by mal mať aj widget pre nahravanie trasy. Ja ho ale v ponuke widgetov v mojom mobile nemám, pritom LOCUS mám kúpený ( cez tu akciu co na Vianoce bezala). Nemôže byť problém v staršom androide 4.1.1., ktory mam na mojom Lenove P770?
Zobraziť komentár 24.03.2015 - 15:18:48
00
Handroid s tym nema nic spolocne. Zaznam trasy sa da spustit v Menu / Viac / zaznam trasy . Ja mam na bocnej liste pridanu ikonku na rychle spustenie. Pro ma moznost automatickeho zaznamu trasy po spusteni aplikacie.
Zobraziť komentár 24.03.2015 - 17:20:53
00
Locus PRO by mal mať aj widget pre nahravanie trasy. Ja ho ale v ponuke widgetov v mojom mobile nemám, pritom LOCUS mám kúpený ( cez tu akciu co na Vianoce bezala). Nemôže byť problém v staršom androide 4.1.1., ktory mam na mojom Lenove P770?

Myslim ze widged zmizol s poslednou aktualizaciou. Verzia androidu s tym nema nic spolocne.
Zobraziť komentár 24.03.2015 - 19:36:26
00
widget tam je, ale locus nesmie byt nainstalovany na SD karte (riesil som to s autorom nejaky cas dozadu). Presunut do internej pamate, restart telefonu, widget tam bude.
Zobraziť komentár 24.03.2015 - 20:03:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Elektronika a svetlá / Cyklopočítače / GPS zariadenia)
keyboard_arrow_up