Na druhú stranu nie všetko v OSM je overiteľné v teréne, keďže je to zhromaždisko dát. Keby bolo, tak by sa nesmeli značiť medzinárodné cesty (moto, turistické), adresy, autobusové linky, trajektové a lodné linky, vlastností niektorých plôch a podobne. Keby to mala byť naozaj iba
mapa reálnych vecí v teréne, tak polovica dát je zbytočných, ktoré sa len spoliehajú že sú čerpané (často hromadne) z externých zdrojov. Už len takú hlúposť ako presná adresa búdy ktorá nemá žiadne číslo na fasáde je prebratá len z katastra, parkovisko či je súkromné často z terénu nezistíš a musíš sa spoliehať na iné dáta, ani len tu legálnosť cesty v NP nezistíš z terénu (začali sa automaticky označovať auta a
biky a chodci so zákazom vstupu) lebo značka hranice NP nie je každých 5 metrov a ani sa nedá nejakou terénnou linkou odhadnúť (ako
turistická značka cestou/chodníkom) a musíš sa spoliehať na externé dáta štátnej ochrany prírody. Čiže za mňa pravidlo OSM že značiť len to čo je overiteľné v teréne je dosť nepresné a reálnemu stavu absolútne nezodpovedá (najviac tomu zodpovedá klasická mapa). Ja to proste vidím na nejaký kompromis s jasnými pravidlami.
Bohužiaľ, váš prehliadač už nedokáže zobraziť všetky úžasné funkcie Mapy.cz.
Ale inak ma mapy.cz vyšachovali a keďže novší Firefox ani Chrome plnohodnotne na prestarnuté Ubuntu už nedám (ani na jednom to nejde). Mám staručné Ubuntu 16.04 LTS čo je na hrane (viac za hranou) čo ešte môj notebook zvládne. Najobľúbenejšej Opery som sa už dávno vzdal, tá už bola absolútne nepoužiteľná.