Zdravim, už nejaký čas prehladavam internety a snažím sa vybrať sadu na prestavbu na ebike. Použitá bude na cargo bicykel, longtail. Bicykel má oceľový
rám a stred 68mm BSA.
Prvotná predstava bola stredový motor, určite so snímačom krútiaceho momentu. Charakter podpory pedalovania sa mi páči viac ako pri systémoch so snímačom kadencie. Neskôr som dospel k záveru že aj kombinácia
stredové zloženie so senzorom krútiaceho momentu a motor v zadnom náboji by bola v pohode.
Dopracoval som sa k tomu, že ako ideál sa mi javil kit s motorom Tongsheng TSDZ2B, prípadne TSDZ8. Problém s týmito dvoma motormi ale vidím v tom že to vyzerá že kvalita je veľmi kolísavá. Niekto s tým motorom najazdí tisíce km bez problémov, iný má problémy po pár sto km. Navyše staršie verzie firmveru u tých motorov nie sú optimálne vyladené a chcelo by to buď cez nejakú firmu, alebo svojpomocne urobiť upgrade na novšiu verziu. Parametrami a prejavom sú tie motory v pohode, ale čiastočne ma odrádza tá spomínaná kolísavá kvalita a nutnosť po kúpe ešte riešiť nejaké upgrady firmveru a podobne. Moja predstava je že kúpim motor / sadu, ktorá bude spoľahlivá, bude fungovať bez nutnosti riešiť nejaké dodatočné veci okolo.
Následne som narazil na CYC Photon, kde je cena v podstate dvojnásobná ako u spomínaných Tongshengov. To by som bol ochotný akceptovať, za predpokladu že dostanem spoľahlivý, funkčný a dobre vyladený systém. Podľa zahraničných fór sa ale zdá že ani tento systém nie je úplne bez problémov.
Uvedomil som si že som sa v tom kvalitne zamotal a neviem sa rozhodnúť ako ďalej.
Nájde sa tu niekto so skúsenosťami, prípadne niekto kto sa prestavbam venuje a vedel by mi dať nejaké postrehy, skúsenosti, tipy...
Ďakujem pekne vopred.