Zdravím, chcel by som si kúpiť horský elektrobájk a vôbec sa v tom nevyznám. Chcel by som do toho investovať maximálne 2000€.Už som čo to pozeral, dosť ma zaujali Scott a Haibike.A vôbec neviem, či je lepšie mať poháňanú reťaz, predné, alebo zadné koleso. Ďakujem za odpovede.
A dokedy tu chcete vypisovat, aky je ebike nebajkovy? Uz sa s tym zmierte, ze to je nova kategoria a uvidite toho na cestach stale viac a vuac.
To je v pohode, po cestach nech si jazdia s autami Ak si ale stale nepochopil, v com spociva rozdiel medzi ebikom a normalnym bikom, tak sa neda nic robit A co sa tyka novej kategorie .. no .. nie je nic lahsie ako v zakone pridat jeden odsek a si v lese dojazdil
Takze ak si kupite auto BMW skovu triedu to ste zakonite co? preco nie len fabiu? Inak preco nejazdite na bike z TESCO ...preco mate kostru AL nebodaj karbon? preco mate vidlice odpruzene nebodaj FOXky alebo ine vzduchace....to je co?
Zaujimave je, ze nikto z ebikovych majitelov nie je schopny pochopit v com spociva rozdiel. Toto tvoje porovnanie je sprostost .. pretoze uz konecne pochop ty aj Bzzz, ze ten jeden a jediny rozdiel sa vola MOTOR! .. A bicykel s motorom je, bol a vzdy bude motorka Mozeme akurat polemizovat o tom, ze je cista a ticha, ale je to motorka so vsetkym co k tomu patri. Presne preto je v zakone aj povolene, ze bicykel moze mat podporu motora .. ale len podporu a do 25km/h (co je inak do kopca castokrat mnohonasobne viac, nez by malo) a v tomto smere je to vsetko v poriadku a pre ludi, ktori maju problemy vyborne riesenie.
Ale vy tu predvadzate vytunene hacknute ebiky, ktore porusuju zakon a obracaju ho naruby a snazite sa presvedcit, ze ebike je to iste. Ano .. ak je v ramci toho, co zakon zamyslal! Inak mate motorove vozidlo a pre tie platia ine pravidla. Napr. SPZ. Ale nikto vas tu za to primarne nebuzeruje, len za tie castokrat arogantne nezmysly ala Bzzz a Milanko, alebo poprekrucane pohlady na vec, viz ty so svojim 1.6kW motorom. Takze ebike .. ok, ale najpr sa uvedomte a zaradte sa do prislusnej kolonky.
To je v pohode, po cestach nech si jazdia s autami Ak si ale stale nepochopil, v com spociva rozdiel medzi ebikom a normalnym bikom, tak sa neda nic robit A co sa tyka novej kategorie .. no .. nie je nic lahsie ako v zakone pridat jeden odsek a si v lese dojazdil
No dojazdil ako dojazdil.Pochybujem ze aj keby bol v zakone zakaz pre e-bajk do lesa,ktosi by chodil po lese a chytal e-"bajkerov".Takisto mi nieje uplne jasne ako by sa pri nejakej beznej kontrole dal odhalit chipnuty bajk.Co by Ti ho zobrali a sli skusit ci ide viac jak 25?
lol Ito, ty sa zarad do kolonky aj so svojim skostnatelym nazorom a kludne si jazdi aj na kolobezke! Mne je jedno ako si to nazyvas, nevies, ake je zabavne na tom jazdit.
Nebude sa to riesit, aky mas motor az pokial sa na tom nestane zopar skaredych nehod na ceste. To odhadujem este na zopar rokov. Polisi v Dansku uz cekuju ebajky, som sa docital na inom fore.
lol, najskor by museli zacat pokutovat bajkerov jazdiacich mimo znacenych tras
...kedze podla zakona si to bajker nemoze len tak pustit po lubovolnom polovnickom chodnicku, takze rovnako porusuje vyhlasku ako ten, co jazdi s vytunenym ebajkom... o navstevach vo VO nehovoriac... sranda ako sa pravidelni porusovatelia zakona ohanaju tym istym zakonom, ktory sami porusuju
Zaujimave je, ze nikto z ebikovych majitelov nie je schopny pochopit v com spociva rozdiel. Toto tvoje porovnanie je sprostost .. pretoze uz konecne pochop ty aj Bzzz, ze ten jeden a jediny rozdiel sa vola MOTOR! .. A bicykel s motorom je, bol a vzdy bude motorka Mozeme akurat polemizovat o tom, ze je cista a ticha, ale je to motorka so vsetkym co k tomu patri. Presne preto je v zakone aj povolene, ze bicykel moze mat podporu motora .. ale len podporu a do 25km/h (co je inak do kopca castokrat mnohonasobne viac, nez by malo) a v tomto smere je to vsetko v poriadku a pre ludi, ktori maju problemy vyborne riesenie.
Ale vy tu predvadzate vytunene hacknute ebiky, ktore porusuju zakon a obracaju ho naruby a snazite sa presvedcit, ze ebike je to iste. Ano .. ak je v ramci toho, co zakon zamyslal! Inak mate motorove vozidlo a pre tie platia ine pravidla. Napr. SPZ. Ale nikto vas tu za to primarne nebuzeruje, len za tie castokrat arogantne nezmysly ala Bzzz a Milanko, alebo poprekrucane pohlady na vec, viz ty so svojim 1.6kW motorom. Takze ebike .. ok, ale najpr sa uvedomte a zaradte sa do prislusnej kolonky.
Mas uplnu pravdu.
PS: ja nemam len jeden bicykel teda mam moznost vyberu.
PS2: a ak uz by niekto mal nieco s 1.6kW tak bez akumulatora je to 1.6kW zataz....aspon viac trenujem, a policajt nech si pozicia a nech skusi ako rychlo ide.....
PS3: aj tak je to jedno.....myslim ze je to len tak trochu zavist ...Prid do Tatier, zavojaj a skus. Odolas? na asfalte, v terene? mozno zmenis nazor.....
Ty si fakt myslíš, že tí, čo tu vozíme mnohotisícové ***** XC/AM/EN stroje, závidíme nejaký sockoebike od Hai?
Čo akože mám závidieť skús definovať.
Pre mňa šport = čo robím VLASTNOU silou, bez akejkoľvek dopomoci. (Mohli by sme sa síce baviť, ako je to povedzme v leteckej akrobacii - do okamihu, kým by som ja stále vedel, čo robím s kniplom a ty by si už bol v bezvedomí vďaka preťaženiu. Podobne je to aj vo F1 - keby si to skúšal ukočírovať, búral by si v prvej zákrute a áno, aj redouty/blackouty by si mal, prípadne nasraté v slipoch.)
Tvoj spichaný motor so spichanou baterkou a spichanou elektronikou okolo toho stojí menej, ako ja idem teraz naprdkať do upgrade drivetrainu, bŕzd a ešte jedného wheelsetu. A to rádovo.
Ešte raz, čo ti mám závidieť?
Trefa, ako hovoril "ujo Paľo" (doc. RNDr. Pavel Fejdi, CSc. - ***** SVK mineralogický kryštalograf a jeden posledných mohykánov, ktorí naozaj rozumeli morfologickej kryštalografii), "blbosť nanešťastie nebolí, naopak, spôsobuje blaženosť".
A preto v boji s blbosťou ťaháme za suckra krátky koniec.
Ako ja nemám nič proti ebikom nech si každý robí čo chce to som len nahodou natrafil na tuto temu tak som to sem šupol v rámci srandy nič osobne aspon to berie chalan s nadhladom a v p*či čo iný nedokážu....
tulenik ty si dobry retard, chod si montovat svoj drivetrain a potom sa mozes na nom odbavovat. Cely motosport si vlastne napisal, ze neni sport. Dnes som si dal 1500m vyskovych, to si kedy dal naposledy? A tomu ver, ze som si aj kvalitne zamakal!
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
To je v pohode, po cestach nech si jazdia s autami
Ebiky na hranicu a upalit
Zaujimave je, ze nikto z ebikovych majitelov nie je schopny pochopit v com spociva rozdiel. Toto tvoje porovnanie je sprostost .. pretoze uz konecne pochop ty aj Bzzz, ze ten jeden a jediny rozdiel sa vola MOTOR! .. A bicykel s motorom je, bol a vzdy bude motorka
No dojazdil ako dojazdil.Pochybujem ze aj keby bol v zakone zakaz pre e-bajk do lesa,ktosi by chodil po lese a chytal e-"bajkerov".Takisto mi nieje uplne jasne ako by sa pri nejakej beznej kontrole dal odhalit chipnuty bajk.Co by Ti ho zobrali a sli skusit ci ide viac jak 25?
...kedze podla zakona si to bajker nemoze len tak pustit po lubovolnom polovnickom chodnicku, takze rovnako porusuje vyhlasku ako ten, co jazdi s vytunenym ebajkom... o navstevach vo VO nehovoriac... sranda ako sa pravidelni porusovatelia zakona ohanaju tym istym zakonom, ktory sami porusuju
Mas uplnu pravdu.
PS: ja nemam len jeden bicykel
PS2: a ak uz by niekto mal nieco s 1.6kW tak bez akumulatora je to 1.6kW zataz....aspon viac trenujem, a policajt nech si pozicia a nech skusi ako rychlo ide.....
PS3: aj tak je to jedno.....myslim ze je to len tak trochu zavist ...Prid do Tatier, zavojaj a skus. Odolas? na asfalte, v terene? mozno zmenis nazor.....
Čo akože mám závidieť skús definovať.
Pre mňa šport = čo robím VLASTNOU silou, bez akejkoľvek dopomoci. (Mohli by sme sa síce baviť, ako je to povedzme v leteckej akrobacii - do okamihu, kým by som ja stále vedel, čo robím s kniplom a ty by si už bol v bezvedomí vďaka preťaženiu. Podobne je to aj vo F1 - keby si to skúšal ukočírovať, búral by si v prvej zákrute a áno, aj redouty/blackouty by si mal, prípadne nasraté v slipoch.)
Tvoj spichaný motor so spichanou baterkou a spichanou elektronikou okolo toho stojí menej, ako ja idem teraz naprdkať do upgrade drivetrainu, bŕzd a ešte jedného wheelsetu. A to rádovo.
Ešte raz, čo ti mám závidieť?
A preto v boji s blbosťou ťaháme za suckra krátky koniec.
stojí ti to za tu námahu sa s nimi naťahovať?
tulenik,
vieš mi napísať načo píšeš príspevky do tejto sekcie?
http://www.fpv.umb.sk/mmedved/
Rozumny dovod