Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vie mi niekto prosím vás poradiť aké sú uťahovacie momenty na rámoch cube hpc a motora bosch cx4. Už druhý krát mi cca 3 mesiace po servise puká v oblasti motora. Viem si ošetriť všetky miesta kde môže vznikať pukanie, len na uchyte motora nie sú uvedené momenty a vzhľadom na to, že je to carbonový rám, nerad by som ho poškodil.
Zobraziť komentár 08.04.2024 - 21:26:08
00
arrow_leftSkier napísal:
Vie mi niekto prosím vás poradiť aké sú uťahovacie momenty na rámoch cube hpc a motora bosch cx4. Už druhý krát mi cca 3 mesiace po servise puká v oblasti motora. Viem si ošetriť všetky miesta kde môže vznikať pukanie, len na uchyte motora nie sú uvedené momenty a vzhľadom na to, že je to carbonový rám, nerad by som ho poškodil.

Nebude istejsie si namerat aktualne momenty? Mozno aj istejsie, ako sa spoliehat na nejake externe rady...
Zobraziť komentár 08.04.2024 - 21:54:05
00
príspevok #71. aj tak asi najlepšie opýtať sa priamo u Cube, nejakú mailovú podporu snáď majú
https://www.emtbforums.com/threads/have-a-feeling-i-wont-be-riding-my-bike-any-time-soon.14120/page-3

pre porovnanie, Shimano motory majú z každej strany 3 skrutky, v manuále je predpísaných 12Nm, ale nie je špecifikovaný hliník/karbón. tam si to potom asi určí výrobca bajku
Zobraziť komentár 08.04.2024 - 22:05:29
00
keyboard_arrow_up