Zdravim.Chystam sa vymenit kazetu retaz a predny prevodnik na mojom Cube Hybrid Reaction One z dovodu zodrateho najmensieho zadneho pastorku a opotrebovanej retaze.Mam tam prevod 1x9(15x11-34T) a chcem to zmenit za nove 1x9(20x11-40T).Neviete nahodou ako sa bude spravat motor ked zmenim hlavne predny prevodnik z 15na20?Kedze je tam elektronika neni to nastavene len na take prevody ake boli pri kupe?Je nutne este nieco zmenit napr z.prehadzovač.Dakujem
ja som kazisvet II, cize aj 1500 bude u mna uspech. zatial som si po 300 metroch vsimol ze radenie nieje na 100 percent hladke. moze si to po par km este sadnut? retaz ma max 300 km - podla mierky skoro ziadny prepad
Pre Sunrace kazetu na ebajku to nie je zlé... Ono pri všetkých komponentoch (hlavne pri hobby jazdcoch) treba hodnoty z klasiky na ebajk vždy deliť dvomi (niekedy až tromi)... To by si sa divil, ako zákazníčka v požičovni odrovnala fungl nové platne a roztrhla reťaz na jednom výjazde...
valecek--ked vidim ako mas tu prehadzovacku tak si koledujes o problem v terene ,,bud predlz retaz alebo to nastav -sklon tej prehadzovacky lebo odtrhnes petku pri tej sile do kopca niekde alebo nepouzivaj brzdu
nuz ludia na ebajku si pomaly zvykaju a davaaju vatsie a vatsie kazety pretoze uz na tych mensich to nedavaju ,,alebo ozaj predu sa menia za vatsiu vtedy je to optimal
pravda,nedavam to už mám nohy z papiera napriek embolii . ako som už písal, dávam väčšie dopredu kôli rovinkam a väčšiu dozadu kôli kopcom,aby som nemusel gyuzifat vysokú napomoc motora viac ako doteraz
žihadlo obojstranná pľúcna embólia a tromboza.celozivotne kompresna pančucha,inekcie do brucha tablety na riedenie krvi... ťažšie kopce po 5 minutaxh nedávam. lýtko opuchne tak že som sa vždy otočil a šiel domov nasratý a demotivovany. ale na podpichovacky načo mi je ebajk som si už zvykol
Pozri, ak je to ako píšeš, tak sa vyse.r na to akú dopomoc používaš, daj tam čo ti vyhovuje a prispôsob si trasy tak aby si to dal v pohode ty aj baterka. Inak haxne máš ako Arnold, až sa mi nechce veriť, že nestíhaš.
2x týždenne musím cvičiť nohy silovo. najhorší scenár je časom amputácia. to nie je o kondícii, ale o chorej žile. chlopne sú nenávratne preč a samotné srdce nedokáže vytvoriť taký podtlak aby potiahlo odkyslicenu krv z nohy. je to daň za opakované operácie z hokeja, samozrejmé v lete mimo sezóny a stále tá istá noha
chlapci ebajak je naj bike co poznam ,,vsade ti kazdy povie taky mlady a na tom jazdis a moja otazka vzdy je a co viete co je za tim ??? je to podla mna zavist lebo tie bike nieco stoja
Nejak ti asi unika /a to bez urazky valecek-a/ ze si tu foti nohy v kazdej "druhej" teme a opisuje ake on ma vseliake choroby a sleduje tym ze zaujme pripadne ze ho bude niekto obdivovat ba az lutovat.
Ja mam lavu nohu na 35% ochrnutu a boli ma cely rok v kuse, od krizovej casti az po malicek. Plus mam astmu druhy stupen zo styroch. Behavam, bikujem, robim turistiku a to co vacsina clenov fora, v intenzite aku telo dovoli. No nepisem co mi je a ako mi je a aky diskomfort mam voci zdravym. Makam co to da aby som sa udrziaval v co najlepsej kondicii a vahu udrzujem na takych cislach aby som telu ulavoval a nezatazoval ho este viac.
Nech si teda jazdi kto chce ebajk len nech to nie je pre druhych otravne v akomkolvek zmysle...
Hack3r amen. koncim s offto*****m - nechcem nikoho zatazovat svojimi problemami.
vcera som skusil pojazdit aspon po sidlisku a nejako sa mi to nepaci. hlavne z 5-6 kolecko lezie retaz hore velmi neochotne.
opticky to vyzera asi tiez velmi napnuto, mesacny budged este dovolil tak som objednal prehazku s tym dlhym ramienkom
dam aj novu retaz a uvidime, horsie by to uz byt nemalo.
Hack3r este raz sa ospravedlnujem ak ti prisli moje kommenty ako potrebu zaujat, alebo lutovat ma, otravovat som nechcel a vidis - dal som na rady skusenejsich a zobral to dlhsie ramienko
Takže skúsenosť s sunrace nedopadla dobre. Prehazka to síce zvládala ikeď s extrémnym predkopnutim ale skakalo to. Nakoniec som si nechal poradiť a dal tam shimano deore 10-51 a prehazku, ktorá sedí k tejto kazete. Vsetko slape ako má,B ckovu srubu sme museli tak ci tak vymenit. Na sade ktorá má byť plug and play :/ ešte 17 zub dopredu
Prečo si musel meniť skrutku ?? Já som to mal paráda ani ju nemám vôbec pritiahnuté ako keby tam ani nebola
Buď máš dlhú reťaz alebo inú päťku
A konečne ti to radi ako má???
Prehadzovacka Deore RD-M5100 nie je urcena na Direct Mount patku, preto musel dat dlhsiu B-skrutku.
Namiesto toho sa tam mala dat spravna patka, ktora je urcena pre tento typ prehadzovacky a bolo by to tak ako ma byt https://www.slovkolex.sk/najdene-produkty/10240/
cize som znova a znova za debila Raver ďakujem za info, v pondelok idem do servisu tak im poviem nech tam dajú tuto a bude konecne pokoj+ rovno dalsiu do zalohy do batoha
astranak1330le radit to radí konecne dobre,pekne hladko, az som si odvykol od toho ze prehazka ma byt tichucka
trosku sa mi ozyvaju konusove loziska v kolesach a asi aj motor/prevodovka? :/ tak uvidime co na to bikere
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Pre Sunrace kazetu na ebajku to nie je zlé... Ono pri všetkých komponentoch (hlavne pri hobby jazdcoch) treba hodnoty z klasiky na ebajk vždy deliť dvomi (niekedy až tromi)... To by si sa divil, ako zákazníčka v požičovni odrovnala fungl nové platne a roztrhla reťaz na jednom výjazde...
ale zato toto drzi riadne https://www.gravity-shop.sk/11-speed-2/mtb-kazeta-shimano-deore-cs-m5100-11-51-11speed/ spolu s touto prehadzovackou jak uliate https://www.shopbike.sk/eshop/shimano-prehadzovacka-deore-m5100-11-k-cierna-super-dlhe-ramienko-shadow/p-4791041.xhtml
valecek--ked vidim ako mas tu prehadzovacku tak si koledujes o problem v terene ,,bud predlz retaz alebo to nastav -sklon tej prehadzovacky lebo odtrhnes petku pri tej sile do kopca niekde alebo nepouzivaj brzdu
Ja mam lavu nohu na 35% ochrnutu a boli ma cely rok v kuse, od krizovej casti az po malicek. Plus mam astmu druhy stupen zo styroch. Behavam, bikujem, robim turistiku a to co vacsina clenov fora, v intenzite aku telo dovoli. No nepisem co mi je a ako mi je a aky diskomfort mam voci zdravym. Makam co to da aby som sa udrziaval v co najlepsej kondicii a vahu udrzujem na takych cislach aby som telu ulavoval a nezatazoval ho este viac.
Nech si teda jazdi kto chce ebajk len nech to nie je pre druhych otravne v akomkolvek zmysle...
vcera som skusil pojazdit aspon po sidlisku a nejako sa mi to nepaci. hlavne z 5-6 kolecko lezie retaz hore velmi neochotne.
opticky to vyzera asi tiez velmi napnuto, mesacny budged este dovolil tak som objednal prehazku s tym dlhym ramienkom
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/prehadzovace/mtb-10-11-12-prevodov/shimano-prehadzovacka-xt-m8000-11-k-cierna-sgs-super-dlhe-ramienko-shadow.html
dam aj novu retaz a uvidime, horsie by to uz byt nemalo.
Hack3r este raz sa ospravedlnujem ak ti prisli moje kommenty ako potrebu zaujat, alebo lutovat ma, otravovat som nechcel a vidis - dal som na rady skusenejsich a zobral to dlhsie ramienko
savings Shimano XT M8000 prehadzovačka, 11-kolo, super dlhé ramienko (SGS), Shadow+
65,99 € savings
MOC 125 €Buď máš dlhú reťaz alebo inú päťku
A konečne ti to radi ako má???
Namiesto toho sa tam mala dat spravna patka, ktora je urcena pre tento typ prehadzovacky a bolo by to tak ako ma byt
https://www.slovkolex.sk/najdene-produkty/10240/
astranak1330le radit to radí konecne dobre,pekne hladko, az som si odvykol od toho ze prehazka ma byt tichucka
trosku sa mi ozyvaju konusove loziska v kolesach a asi aj motor/prevodovka? :/ tak uvidime co na to bikere