Ja som si doteraz vzdy servisoval vsetko doma sam, ale cim som starsi rtym som pohodlnejsi a uznavam, ze su aj lepsi odbornici ako ja, takze momentalne som si chcel na elektrobajk nahodit nove brzdy (kotuce zostali povodne) a teleskopku s vnutornym vedenim a zaniesol to do miestneho obchodu.
Dnes mi volali s tym, ze je to hotove a cena je 80eur, co sa mi zda na moj odhad prace (max 2h) trosku privela zobrat 40eur/h.
Je ta cena primerana, pripadne sa to tak strasne lisi od obchodu k obchodu?
Ocakaval som cenu okolo 50 eur.
Viem, ze sem chodia aj majitelia obchodov, bol by som rad, keby sa vyjadrili.
posledný komentár: 25. 8. 2018 o 20:38
Pozri si servisny cennik tu na MTBIKER a skus si spocitat jednotlive ukony, podla toho zistis ci si preplatil alebo nie.
https://www.mtbiker.sk/shop/informacie/servis-cennik.html
Zajtra si pren pojdem, dufam, ze vsetko bude ok, tu cenu nejako prekusem.
V pondelok ma vsak ocaka navsteva obchodu, pretoze za 80 eur som dostal spat moje stare brzdy bez transportnych zarazok a predna brzda bola zalepena paskou, kedze tam chyba trn a manici ju v servise zmontovali tak, ze to cele uchytili len paskou.
Pritom som tie brzdy chcel nahodit na synatorov bicykel, kedze ma len mechanicke.
Ale o cas a prachy nejde v tomto pripade, keby som bol spokojny s tym co odviedli a co mi odovzdali.
Za 80 eur by uz clovek ocakaval naozaj spickovy servis.
Ja ten pocit teda nemam.
Nič z toho predsa nie je raketova veda...
A pravdou je že čas od času, aj napriek cca 15 rocnej praxi automechanika,dokažem hodne nepresne odhadnút časovu naročnost úkonu.Beriem to ale tak,že je to niečo ako koníček. A ako bonus je na nezaplatenie ten pocit ze mi nikto nič nedodrbe,veď si to zvládnem sám
V kazdom pripade ma tato skusenost donuti v buducnosti k tomu, ze odvzdusnovanie brzd, pripadne ich dalsiu vymenu si uz spravit pravdepodobne sam, kedze sa povazujem za manualne zrucneho cloveka.
Navyse mam vystudovanu strojarinu, takze nezvladnut nieco taketo doma by bola celkom hanba;o).
pollitrovka oleja,na cely zivot😉,a 20kubikova striekacka s kuskom hadicky.
A mozes sa zabávať!