Zdravím, chcel by som si kúpiť horský elektrobájk a vôbec sa v tom nevyznám. Chcel by som do toho investovať maximálne 2000€.Už som čo to pozeral, dosť ma zaujali Scott a Haibike.A vôbec neviem, či je lepšie mať poháňanú reťaz, predné, alebo zadné koleso. Ďakujem za odpovede.
Ja som na takom ťažkom začínal. A jazdil som s tým 100km trate s max sklonom 34%. Ešte aj s nosičom a košíkom vzadu. A žiadnych 10 prevodov vzadu, ako sa dnes nosí, ale pekne 6.
Mas pravdu, take boli bicykle. Poriadne sa musel clovek zapriet do pedalov...
mimochodom tu na MTbiker som nasiel toto .... ale 34% ? ale asi si to inak myslel....
Našiel som toto:
Percentuálne stúpanie / klesanie
1. Merítko príkrosti stúpania, pričom 100% sklon alebo 45-stupňový uhol cesty sa rovná 1metru vertikálneho stúpania v prevýšení na každý 1 meter ujdených horizontálne.
2. Stúpanie alebo vertikálne stúpanie v prevýšení vydelené jazdou alebo ujdenou horizontálnou vzdialenosťou vynásobenou 100 (stúpanie ¸ jazda x 100)
3. 100 x Tangens (sklon).
Plytké stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 2 – 4%.
Mierne stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 4 - 6%
Strmé stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 6 - 8%
Nepríjemne strmý svah
1. Akákoľvek cesta, cestička, trasa, stúpanie alebo hora s viac ako 8% stúpaním.
Nie konštantne, maximálne. A áno, 34%, teda cca 19°. Aj na Mt. Ventoux je posledná zátačka nejakých 17%(ak by tam bolo 100m dlhá rovina, nastúpal by si 17m, teda uhol cca 10°)! Sa netvárte, že ste nikdy taký kopec nevideli(to tvoje názvoslovie, SFSF, je očividne nejaké maďarské, pretože nikdy nevidelo takúto značku https://goo.gl/maps/5ssfL a že je takáto značka na väčšine kopcov, čo u nás máme na hlavných cestách, inde sa to ani neopletí dávať, ale 17% je bežná vec v obyčajnej pahorkatine). Ale toto je asi 200m dlhý úsek, čo ja myslím Celkovo má ten kopec asi 10%, na 2km nastúpa človek cca 200m. Očividne tam nie je značka a nemeral som to vtedy, ale teraz GPSkou s vodováhou.
Vieš čo, bež sem http://veloroutes.org/ a skús si naklikať niektoré vedľajšie cesty, pretože očividne ani nemáš potuchy o sklonoch ciest, začni tuto https://goo.gl/maps/tuorC tam máš 16%...
17% je naozaj bežných. Včera sme si boli prejsť trať dubnického maratónu a niektoré pasáže mali viac ako 25%. 500m od domu mám stojky strmšie ako 30%...
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Tie módy más tri, vieš, aj koľko percent majú prípomoc, lebo moje má eco 50%, tour 120%, sport 190% a turbo 300%.
nemám poňatie, ale je to tak akurát:-)))
Mas pravdu, take boli bicykle. Poriadne sa musel clovek zapriet do pedalov...
mimochodom tu na MTbiker som nasiel toto .... ale 34% ? ale asi si to inak myslel....
Našiel som toto:
Percentuálne stúpanie / klesanie
1. Merítko príkrosti stúpania, pričom 100% sklon alebo 45-stupňový uhol cesty sa rovná 1metru vertikálneho stúpania v prevýšení na každý 1 meter ujdených horizontálne.
2. Stúpanie alebo vertikálne stúpanie v prevýšení vydelené jazdou alebo ujdenou horizontálnou vzdialenosťou vynásobenou 100 (stúpanie ¸ jazda x 100)
3. 100 x Tangens (sklon).
Plytké stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 2 – 4%.
Mierne stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 4 - 6%
Strmé stúpanie alebo kopec
1. Cesta s percentuálnym stúpaním medzi 6 - 8%
Nepríjemne strmý svah
1. Akákoľvek cesta, cestička, trasa, stúpanie alebo hora s viac ako 8% stúpaním.
lebo ak vseobecne aj teren, tak take sklony mame vsade aj tu v mini karpatoch.
tu je o tom tema:
post245416.html#p245416
lebo ak vseobecne aj teren, tak take sklony mame vsade aj tu v mini karpatoch.
tu je o tom tema:
post245416.html#p245416
Tých 34%, čo som spomínal, je obyč. lesná cesta, ale tých 17% hovorím, že je bežných na asfaltkách.