Zdravím, chcel by som si kúpiť horský elektrobájk a vôbec sa v tom nevyznám. Chcel by som do toho investovať maximálne 2000€.Už som čo to pozeral, dosť ma zaujali Scott a Haibike.A vôbec neviem, či je lepšie mať poháňanú reťaz, predné, alebo zadné koleso. Ďakujem za odpovede.
Tak si kúp GPS s vodováhou A zosadni z toho ebajku, s ktorým chodíš tak maximálne na hrádzu a späť a bež sa pozrieť tentoraz nie na juh, ale na sever do lesa, aj v Bratislave jeden je, neboj sa. Je pravda, tam na juhu je taká krajina, ktorá sa volá, že Maďarsko, Ma-ďar-sko. V Maďarsku je rovina. Keď sa pozrieš na Sever, tak to, na čom je tá taká ihla, čo trčí do neba, to sa volá vysielač Kamzík, to sa nazýva, že kopec. Na Slovensku máme veľa kopcov. Skús sa niekedy pozrieť, na niektoré kopce vedie cesta. A predstav si, že tá cesta je naklonená Ja viem, že je to ťažké si predstaviť, ale niekedy je normálne cesta naklonená. Úžasné nie? A to odmeriaš s tou GPS, ako veľmi je naklonená.
Očividne ti to musím hovoriť takto ako v materskej škôlke, lebo si očividne 100m dlhý úsek cesty naklonenej o 9° nevieš ani len predstaviť.
17% isto neni beznych na asfaltkach. A nehovorim o 10m usekoch.
17% možno nie, ale 21% je aj v Bratislave, street view. A taká Holubyho alebo Novosvetská sú podobné.
Pravidelne tade chodím z práce, vyjsť sa to síce dá aj aj ťažkým bicyklom, no výraznejšie zrýchlenie na týchto úsekoch je jedným z dôvodov, prečo by som uvažoval nad ebikom. Práve kvôli doprave, nie kvôli športu.
Tak si kúp GPS s vodováhou A zosadni z toho ebajku, s ktorým chodíš tak maximálne na hrádzu a späť a bež sa pozrieť tentoraz nie na juh, ale na sever do lesa, aj v Bratislave jeden je, neboj sa. Je pravda, tam na juhu je taká krajina, ktorá sa volá, že Maďarsko, Ma-ďar-sko. V Maďarsku je rovina. Keď sa pozrieš na Sever, tak to, na čom je tá taká ihla, čo trčí do neba, to sa volá vysielač Kamzík, to sa nazýva, že kopec. Na Slovensku máme veľa kopcov. Skús sa niekedy pozrieť, na niektoré kopce vedie cesta. A predstav si, že tá cesta je naklonená Ja viem, že je to ťažké si predstaviť, ale niekedy je normálne cesta naklonená. Úžasné nie? A to odmeriaš s tou GPS, ako veľmi je naklonená.
Očividne ti to musím hovoriť takto ako v materskej škôlke, lebo si očividne 100m dlhý úsek cesty naklonenej o 9° nevieš ani len predstaviť.
Debilek, este ze si mi to vysvetlil, lebo bolo mi to divne, preco hovoria ludia stale po madarsky.
Pointa je v tom, že to je iba pahorkatina(tá Jablonica dokonca je v nížine). A nehľadal som to veľa, len som nahádzal prvé, čo ma napadlo. V takých Tatrách a Fatrách to bude ešte naklonenejšie.
Pravda, bežné to nie je na diaľnici a cestách prvej triedy. Ale na ostatných asfaltkách to je veľmi bežné. A na Žitnom ostrove to nie je bežné.
Vodováha je zlý pojem, je to skôr inklinometer, ale normálne meriam appkou v ajfóne, je celkom presný keď sa správne nakalibruje. Niekedy by som chcel Sigmu ROX 10.
Nie, mám držiak na riadidláhttp://www.czc.cz/celly-flexbike-pro-6-k-upevneni-na-riditka/156548/produkt niečo takéto, akurát tenšie a špecificky na ajfón(teraz to na tom CZC nemôžem nájsť). Niektoré appky sa dajú kalibrovať čo je 0°, samozrejme, treba nakalibrovať pred každou cestou. Nejde mi to stále, lebo mi to strašne žerie baterku, to isté s GPS, keď chcem vedieť jedno, zapnem jedno, keď chcem vedieť druhé(zvyčajne dolekopec mám GPS Speedometer zapnutý, horekopec inklinometer a keď sa stratím, tak mapy, ale nemôžem všetko naraz, lebo baterka, preto by som chcel Cyklocomputer, ktorý by to zvládal), zapnem druhé. Je to také provizórium.
Tuto je niečo podobné na android
HT s uzamykateľnou. Väčšinou to dá tak max. +/- 1°, ale to stačí(ak by som chcel byť super presný, mohol by som si hodnoty zaznamenať a spriemerovať húpanie pri záberoch). Keď som bol veľmi zvedavý(prvý krát, čo som si to nainštaloval), tak som tlačil, ale na väčšine asfaltových a poľných ciest to ani nie je treba.
Ak by som mal parafrázovať Winstona Churchila, tak potom verím iba sklonu v %, ktorý nameral geodet. ... resp. bol nameraný metódou, ktorú používajú geodeti.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
17% isto neni beznych na asfaltkach. A nehovorim o 10m usekoch.
17% možno nie, ale 21% je aj v Bratislave, street view. A taká Holubyho alebo Novosvetská sú podobné.
Pravidelne tade chodím z práce, vyjsť sa to síce dá aj aj ťažkým bicyklom, no výraznejšie zrýchlenie na týchto úsekoch je jedným z dôvodov, prečo by som uvažoval nad ebikom. Práve kvôli doprave, nie kvôli športu.
Debilek, este ze si mi to vysvetlil, lebo bolo mi to divne, preco hovoria ludia stale po madarsky.
14%: https://goo.gl/maps/xm5aE
15%: https://goo.gl/maps/tBWPm
16%: https://goo.gl/maps/tuorC
17%: https://goo.gl/maps/K1Tpc
Pointa je v tom, že to je iba pahorkatina(tá Jablonica dokonca je v nížine). A nehľadal som to veľa, len som nahádzal prvé, čo ma napadlo. V takých Tatrách a Fatrách to bude ešte naklonenejšie.
Pravda, bežné to nie je na diaľnici a cestách prvej triedy. Ale na ostatných asfaltkách to je veľmi bežné. A na Žitnom ostrove to nie je bežné.
Tuto je niečo podobné na android
youtube.com/watch?v=3v13eMDngpQ&t=0