Čítal som v jednom článku,podľa údajov výrobcov batérie Shimano má svoje batérie otestované na 2000-2500nabití bez straty kapacity!Životnosť je 15-25000km(5-9rokov).Ďalší článokTouchit-Po500nabíjacích cykloch e-batérie na el bajkoch majú zostatkovú kapacitu 70%!Preto otváram túto tému,lebo podla mojich skúsenostímám bateriuShimano E8010 504Wh na bicykli Kellys Tygon 10 a už po 1roku po najazdení 6000km bola kapacita batérie 93% pri60cykloch v 2.rokupri16000km -87%kapacita -124cykloch,čiže ak to pôjde takto ďalejtak 60% kapacitu budem mať pri 370cykloch a 6rokochpoužívania.Kto má podobné poznatky tak nech sa prosím vyjadrí,lebo tie údaje od výrobcu sú zavádzajúce ak píšú o 1000nabíjacích cykloch.
@Dano5 ja som kupil k meride nahradnu baterku original shimano na dlhsie vyjazdy a ta ma podla unlockera po 10 cykloch rovno 90%, ta co prisla s bajkom ma po 18 cykloch 98%, asi ma ta novsia vzorkovanie po 10%, nabehane mam dokopy len 3000km. Takze ta co bola s bajkom vyzera byt kvalitnejsia.
Edit: a rozhodne mi nevydrzia tolko km ako na zaciatku, ale to je tym ze si postupne uz skoro vsetci kupili ebajky a musim pouzivat lepsiu dopomoc aby som s nimi stihal
Chalani a teraz otázka. Príklad; predáva sa bike ctm pulze expert 2018 "najazdených" 5000km akú cenu ponúknuť predávajúcemu , keď teda tiež počítam s tým že batéria bude možno za tie roky mať cca 50%. ????? A nová stojí 480-550 eur
petervarga120 zalezi hadam aj od toho kolko chce predajca. Ak by chcel dajme tomu 50% nakupnej ceny ktora by bola nizsia aka je v priemere aktualna v bazaroch tak by som s tym pocital ze budem kupovat novu bateriu. Snad necakaju ludia ze predajca vymeni pred predajom novu baterku, pneumatiky, retaz, br.platnicky kotuce k tomu este servis tlmica s vidlou, idealne aj novy motor a niekomu to preda pod cenu tychto novych komponentov je to na dohode ale ze by si ziadal zlavu 500e iba koli baterke aj ked by to bolo uz zohladnene v nizsej cene bajku?
petervarga120 tak to ti neporadim lebo na take inzeraty bez ceny nereagujem, ale mozes mu skusit ponuknut nejaku podpriemernu cenu ak ju najdes v bazaroch. Ta baterka ti moze stacit podla toho kolko najazdis ak nie mozes kupit dalsiu s menej cyklami za lepsiu cenu.
Kristina pri shimane bol skor problem s bateriami, oproti ostatnym mali nizsie dojazdy na rovnake papierove kapacity baterii, neboli ale menej efektivnejsie motory ale nanic baterie, nenabijali a nevybijali az na take urovne ako konkurencia. Ucinnost priamo motorov asi nieje az taka rozdielna, ze by si niektory zobral z baterie ovela menej Ah a dal ovela viac Wh
Mám algoritmus na tvorbu cien jazdených ebajkov, ale len tak ho tu zverejňovať nebudem, treba aj trošku samostatnej práce s hlavou... Treba pozrieť ceny jazdeniek v bazároch, ceny modelov pre budúci rok, zohľadniť km a stanoviť nejakú tú nástrelovú cenu, to nie je jadrová fyzika... Ale aby som nebol až taký zlý, myslím že hodnota 70% pôvodnej ceny bude adekvátnou počiatočnou cenou...
Ahojte.Neni to sice presne na temu ale skusim zistoval uz niekdo ci by sa dala navysit kapacita baterie vymenou za clanky z vecsou kapacitou ak ano ci to nejako neposkodi procesor na baterii.Dakujem
tiež má to zaujíma ale nezväčší sa potom velkost baterie aj rozmerovo. Lebo vyrobcovia robia bicykle resp rámy stavané presne na určity typ baterie. Ja mám bateriu zabudovanú v ráme. Lebo vykonnejšie baterie majú viac článkov a teda su aj vačšie?
ja nemám zabudovanú baterku... obal ostal starý, počet článkov sa nenavyšoval... staré články s nižšou kapacitou sa nahradili článkami s vyššou kapacitou...dúfam že je to už jasné
Tak som písal tomu pánovi Lukáš 1722 a napísal mi že kapacita sa nedá navýšiť len tak ako je orygos nejde mi to do hlavy veď všade keď sa pozriem sú dokonca aj 5000mah články mám len takú predtuchu že to nemusí vydržať riadiaca jednotka batérie.
Články 18650 sú max. do cca 3500 mAh. Všetko čo udávajú vyššie je odrb. Videl som aj vyznačenú kapacitu 9900, predpokladám, že reálna bude max. 1500, nakoľko takéto údaje používajú podvodné firmy.
Ako píše Vetronar a navyše tie články musia umožňovať vysoký trvalý prúdový odber a teda to nemôžu byť hocijaké 18650-ky... Ale kludne vyskúšaj si tam dať napr. Utrafire 9900mAh články ))
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Edit: a rozhodne mi nevydrzia tolko km ako na zaciatku, ale to je tym ze si postupne uz skoro vsetci kupili ebajky a musim pouzivat lepsiu dopomoc aby som s nimi stihal
Samozrejme, že nemajú... Aj keď v poslednej dobe sa to postupne vyrovnáva, stále sú tam rozdiely...
a ake clanky pouzil? vies?