Caute, da sa niekde zistit pri kupe noveho E bike, ci ma povodnu bateriu z vyroby? Resp. je číslo povodnej baterie v nejakych "dokumentoch" k E biku zapísané z výroby?
Napr Cube / Bosch má všetky čísla na jednom štítku už z montáže. Ale pri väčšine značiek sa to vypisuje do záručáku asi až pri predaji.
Prečo sa pýtaš?
Veľa výrobcov to naopak vôbec nerieši (SN motorov, SN batérií), takže je možné (aj keď to nie je fér) reklamovať batériu (dokonca aj motor) aj z iného ebajku, pokiaľ to samozrejme nie je výrazne staršie ako je modelový rok...
Chcem mať istotu, že bude tam to, čo si zaplatím, nakoľko ta baterka stojí takmer 1000€. Aj keď je to málo pravdepodobné, vždy sa nájdu špekulanti, ktorí chcú jazdiť stále na novej baterke a nemajú zábrany pred ničím.
Mne sa to už stalo viac krat. Mal som napr. pravidelnu prehliadku v znackovom servise, stála 400€,nevymenili mi olej, aj keď to bolo nariadené, neodskúšali funkčnosť, nedofúkali rezervu,ale nauctovat to nezabudli. Na Slovensku je to je skôr výnimka, keď na niečom neodr-ú. Do auta bateriu by som neriešil, 100Ah stoji cca130€, ale tu je to nasobne viac a netreba na to žiadne špecialne školenie. Netvrdím, že za starú, to by som poznal.
Marek: chcem mať istotu, keďže mam zle skúsenosti.
Mnohé systémy/batérie sa dajú spojiť s apkou a ukáže sa aj počet nabíjacích cyklov. O čo konkrétne tu vlastne ide?
A práve o toto ide. Napríklad u Flayonu mi náhradná baterka nekomunikuje. Nevidím počet cyklov a pravidelne mi nuluje čas.
A mňa ide poraziť. Origo funguje správne.
Koving: 10, 20, 100 nabití hore-dole... z toho by som si vôbec nerobil hlavu.
Občas nesedí čas? V mobile je všetko. To sú také prkotinky
Suruku: že niečo opomenuli, to je asi skôr výnimka. Že by mali niekde meniť baterku...podľa mňa zbytočná paranoja
Koving: 10, 20, 100 nabití hore-dole... z toho by som si vôbec nerobil hlavu.
Suruku: že niečo opomenuli, to je asi skôr výnimka. Že by mali niekde meniť baterku...podľa mňa zbytočná paranoja
Marek 74 pre teba sú mnou popisované záležitosti prkotinky ale pre mňa záležitosti ktoré by mali fungovať za cenu baterky 1000.-€. Skôr by som očakával príspevok či sa tá baterka nedá nejako načítať aby fungovala ako tá origo kupovaná s bicyklom.
Ďakujem za ochotu a námahu. Čosi som pogooglil a niečo našiel na zahr.fórach. Pravdepodobne tam bude potrebné aktualizovať firmware.
Skúsim zatiaľ svojou cestou aktualizovať firmware. Dám vedieť ako som dopadol snáď pomôžem nejakému majiteľovi Flayonu.
Zdravím, chcem sa spýtať skúsenejších e-bikerov, v niektorých obchodoch predávajú aj staršie modely, napr. z r. 2023 (alebo aj 2022). Aký vplyv to má na životnosť batérie? Je to problém, či to netreba riešiť? Batéria je nová, len nepoužívaná stála.
Zdravím. Rád by som sa opýtal, či mám dobrú (z tech. stránky) ponuku zo servisu , a ten ponúka "prípravu" batérie Bosch na zimné dlhodobé uskladnenie - vybitie a nabitie batérie na 60-70% (presné číslo neviem) nejakým programom od fi Bosch. Počuli ste či môžete poradiť ?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Prečo sa pýtaš?
Marek: chcem mať istotu, keďže mam zle skúsenosti.
A práve o toto ide. Napríklad u Flayonu mi náhradná baterka nekomunikuje. Nevidím počet cyklov a pravidelne mi nuluje čas.
A mňa ide poraziť. Origo funguje správne.
Marek 74 pre teba sú mnou popisované záležitosti prkotinky ale pre mňa záležitosti ktoré by mali fungovať za cenu baterky 1000.-€. Skôr by som očakával príspevok či sa tá baterka nedá nejako načítať aby fungovala ako tá origo kupovaná s bicyklom.
Skúsim zatiaľ svojou cestou aktualizovať firmware. Dám vedieť ako som dopadol snáď pomôžem nejakému majiteľovi Flayonu.