chcem sa opytat, neviete niekto ako je to s ochranou baterie pocas tropickych letnych dni? Napr ked jazdim cez obed a slnko pecie cez 30 stupnov? Netreba ju zabalit napr do nejakeho bieleho uteraka? Lebo som nechal bike trochu odstaveny, ked som sa siel napit, pieklo na neho slnko a bateria bola dost tepla az horuca? Moze ju to poskodoti nejako? Vsade sa pise iba o mrazoch pod 0, ze to moze skratit jej zivotnost, ale extrem slnku nikde moc nic nie je? Inak bateriu mam Bosh PowerPack500. Vdaka vopred za Vsetky rady.
posledný komentár: 13. 11. 2022 o 16:02
Diki
Diki
Tá batéria aj keď je zvrchu horúca, tak jadro článkov horúce nebude. To platí aj naopak pri nabíjaní. Batéria môže byť na povrchu vlažná, ale jadro jednotlivých LiIon 18650 už môže byť dosť teplé, tak ochrana vypne.
Ak ideš, tak tá batéria sa zčasti chladí obtekajúcim vzduchom. Ale ak je batéria a celkový pohon "normálne navrhnutý" a batéria je v dobrej kondícii, tak by sa podľa mňa nemala prehriať nikdy.
Dnešné auto za "normálnej prevádzky" taktiež neprehreješ, aj keď ho necháš v 40-tkách na slnku hodinu naštartované.
Najlepšie by poslúžil obyčajný alobal- svetlo odrazí, chladeniu vzduchom nebráni a nahodíš/zhodíš to za chvíľočku.