Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ak tam chces dat 2mm spice kludne znesies 24 aj 28 dierove naboje.. spravna poznamka tu bola ohladom dostupnosti rafov.. este 28 ako tak so stastim, ale ostatne to uz chce pevne nervy..
daj 32dierove a zoslabovane spice a si na rovnakej vahe a podla mna na vacsej tuhosti..

...a co tak 28 spicov 2-1.5-2 :roll:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 09:44:51
00
Problem je ze cim menej spic tym musia byt viac predpete na urcitu vahu, urcite si pozri aj to ci taky rafik co ma menej dier neni nahodou tazsi. Mas tam vacsie zatazenie samotnej spice a vacsie zatazenie oblasti niplu. Stencovane spice tak silno mozno ani neutiahnes lebo sa ti budu viac skrucat. Neviem co jazdis aku mas vahu a ake brzdy ale pre seba by som bral na light xc bike s Vckama dopredu 28ku rovne 2ky spice alebo spice ktore maju u hlavicky 2,34 kludne by som to hodil aj radialne, ale dozadu urcite 32 a aspon pravu stranu diagonalne na 3. Urcite by som vzadu nezmensoval pocet kedze koleso nesie vysiu vahu prenasa Mk a este ho neni problem hocikde zrusit na sutri.
Alebo by som vobec nevymyslal a zobral 32 na tych spicoch co si uviedol a hodil to diagonalne vzadu 3 a vpredu 2 a hotovo.

Crossmax sem neplette ten ma spice dimenzovane na ovela vyssie predpetia a rafy zosilnene na mieste okolo niplu, diery niesu vrtane ale pretlacane trnom co znizuje sancu roztrhnutia v mieste niplu.
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 16:25:03
00
čím menej , tým lepšejšie :mrgreen:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 16:33:39
00
OT: pocuj t6, ty tu nejako vsetko momentalne floodujes uplne nezmyslenymi prispevkami, bud mas k teme nieco zmysluplne povedat alebo mlc :wink:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 16:43:25
00
OT: pocuj t6, ty tu nejako vsetko momentalne floodujes uplne nezmyslenymi prispevkami, bud mas k teme nieco zmysluplne povedat alebo mlc :wink:

a nie si môj náhodou z Ba :?: :?: :?:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 16:45:40
00
Targetovi na to vikendove furikovanie mozno staci aj 20 :twisted: ale neplette chalana hore, natrapi sa so zhananim a potom bude nadavat jak mu to nedrzi, jak sa mu vytrhavaju spice z rafu.

p.s. nechces kupit crossmaxy?
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 16:56:50
00
a nie si môj náhodou z Ba :?: :?: :?:

Pocuj myslel som to v dobrom. Ja pisem v prevaznej vacsine len ked mam co povedat. Tvoj prispevok ze cim menej spicov tym lepsie hehe nikto netusi co chcel povedat a uz vobec nikomu nepomoze len tu zabera miesto. Mozno si chcel povedat ze lahsie je lespie ale ako napisali viaceri pred tebou nie vzdy je to tak.

Podla mna napriklad uplne najidelanejsie riesenie ked ide o vahu je lahky naboj a rafik - klasicky 32 a nejake lahke spice kludne aj 3x zoslabovane. Neni problem to zohnat kedze je to najbeznejsi standard a myslim ze bovna tuhost je preverena dostatocnym poctom jazdcov. Teda pokial ide iba o vahu ja by som cestou znizovania poctu spicov asi nesiel.

No a co sa tyka tvojich komplexov napr. voci ludom z BA, ktore si tu uz viackrat dal najavo (btw mnohi z nich su aj pristahovalci :wink: ) tak tu nie je co komentovat - chod sa radsej predvadzat do temy ktoru tu mas pre seba zalozenu kde ta kazdy urcite precita a s chutou sa urcite aj zasmeje. A dufam ze dost bolo OT. :wink:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 17:02:26
00
jasné že idem riešiť komplexy ako píšeš, jasné nemáš najmenšiu šancu.

Ja len že ľudia z Ba sú vačšinou najmúdrejší z najmúdrejších na svete , česť výnimkám , a to Ti povie kadekto , no neva papa.

A ospravedlňujem sa , že som to zle pocho to len tomu , že to vypadalo dvojzmyselné...

Pocuj myslel som to v dobrom. Ja pisem v prevaznej vacsine len ked mam co povedat. Tvoj prispevok ze cim menej spicov tym lepsie hehe nikto netusi co chcel povedat a uz vobec nikomu nepomoze len tu zabera miesto. Mozno si chcel povedat ze lahsie je lespie ale ako napisali viaceri pred tebou nie vzdy je to tak.

Podla mna napriklad uplne najidelanejsie riesenie ked ide o vahu je lahky naboj a rafik - klasicky 32 a nejake lahke spice kludne aj 3x zoslabovane. Neni problem to zohnat kedze je to najbeznejsi standard a myslim ze bovna tuhost je preverena dostatocnym poctom jazdcov. Teda pokial ide iba o vahu ja by som cestou znizovania poctu spicov asi nesiel.

No a co sa tyka tvojich komplexov napr. voci ludom z BA, ktore si tu uz viackrat dal najavo (btw mnohi z nich su aj pristahovalci :wink: ) tak tu nie je co komentovat - chod sa radsej predvadzat do temy ktoru tu mas pre seba zalozenu kde ta kazdy urcite precita a s chutou sa urcite aj zasmeje. A dufam ze dost bolo OT. :wink:
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 17:14:23
00
ja len otazocka tych 48 dierovy naboj + rafik sa da na slovensku aj zohnat ?? ak ano co cena ?
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 18:09:31
00
A naco ti to preboha bude?. Na normalne jazdenie na nic a ani na velmi drsne jazdenie si myslim ze to nepotrebujes - iba vaha navyse. Taketo kolesa sa davaju bezne maximalne tak na tandemy. A imho vyzera to jak koleso na veteranoch :)
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 18:25:14
00
to stqeno: este mi povedz ake vyhody ma v predu radialny vyplet oproti krizenemu.
Nie je nahodou krizeny vyplet vertikalne tvrdsi a horizontalne maksi?

O crossmaxoch som pocul ze su dimenzovane tak aby viac pruzili do stran co moze viest az k suchaniu rafiku o gumicky no a mne ide o to aby som mal hlavne do stran vyplet co najpevnejsi kedze velmi rad jazdim mimo sedla. Co i len male vykyvovanie rafiku mimo osi by som fakt nezniesol.
Zobraziť komentár 22.06.2009 - 22:25:39
00
ano mavic-i maju tendenciu pruzit do stran ... ale s tym suchanim o gumicky, to uz si prehnal ...
Zobraziť komentár 23.06.2009 - 08:03:47
00
...a mne ide o to aby som mal hlavne do stran vyplet co najpevnejsi kedze velmi rad jazdim mimo sedla. Co i len male vykyvovanie rafiku mimo osi by som fakt nezniesol.

Tak nespekuluj o pocte drotov v kolese a pouzi ich 32 na jedno koleso :roll:
Zobraziť komentár 23.06.2009 - 13:46:25
00
Radialny vyplet je vseobecne tvrdsi, vertikalne i horizntalne teda pokial nestris nejak vyrazne na spicach, no ale vpredu mas odpruzenu vidlu, ked mas vecka neprenasas krutak takze sa to prezit da.Radialne spice vies lepsie nasponovat nic nepruzi. Obycajny diagonalny vyplet je praveze pruznejsi ale zato odolnejsi aspon podla mojich skusenosti. Stavali sme davno cestne kolesa a dopredu standardne davali 28 plochych dratov radialne na delta rafik od Haberu a bolo to tuhe co som ich skusal.
Vzadu sa davali klasicky 32 spic, u kazety diagonalne na 3krat a na opacnej strane normalne na priamo prave koli tomu ze radialny vyplet lepsie dotiahnes-nic nepruzi tak sa to vynegovalo s tou strmou stranou u kazety ktora bola dotiahnuta na fest koli tuhosti.Tym sa dosiahlo ze lava strana bola na podobnom predpeti a neuvolnovala sa. Mk ale prenasali potom len 8 spic u kazety
Na radialne dokonca musis pouzit kovane tela nabojov az tak to dokazes napnut ze lacne naboje to vie roztrhnut pri supach a opakovanom zatazeni.

Inak na xc jazdim crossmaxy XL na Vcka a zdaju sa mi v pomere k vahe tuhe jak prasa ked porovnavam s american clasic co mal kamarat.

Pokial ale mas kotuce tak aj dopredu 32 3krat krizene a neriesit.
Nechcem tu hrat mudreho, len moje subjektivne nazory
Zobraziť komentár 23.06.2009 - 14:13:08
00
Vzadu sa davali klasicky 32 spic, u kazety diagonalne na 3krat a na opacnej strane normalne na priamo prave koli tomu ze radialny vyplet lepsie dotiahnes-nic nepruzi tak sa to vynegovalo s tou strmou stranou u kazety ktora bola dotiahnuta na fest koli tuhosti.Tym sa dosiahlo ze lava strana bola na podobnom predpeti a neuvolnovala sa.

To co pises sa mi zda logicke, no na ksyriach je to presne opacne. :wink: Idealna volba vypletu pre maly pocet plochych spicov je teda ina ako pre velky pocet gulatych? :roll:

Mk ale prenasali potom len 8 spic u kazety

wtf? :roll:
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 14:18:08
00
keyboard_arrow_up