Lokalizácia
Formulár sa odosiela
No jediný rozdiel je v XTR... SLX a XT maju rozdiel len 5g
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 15:49:38
00
No chalani dakujem, objednal som teda shimana M675 + 2x180 XT SM-RT86 ICE Tech. vyslo ma to 160€ a vsetko nové :) takže dúfam že tú zmenu aj pocítim. Ešte jedna otázka ohľadom adaptérov. Vpredu mám už 180-tkový(bude pasovať?) a do zadu musím kúpiť aký?.

Prílohy:

Komentár súboru: zadok
zadok.JPG
zadok.JPG 1.01 MiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Komentár súboru: predok
predok.JPG
predok.JPG 839.14 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 13.04.2014 - 17:31:11
00
Ak si kupil PM brzdy tak budu pasovat. Do zadu PM-PM adapter napr ja mam tento: http://www.kubicasport.eu/shop/goods/adapter-pre-kot.-brzdy-pm-vorne-160180?goods=10044
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 17:36:39
00
Dozadu aj dopredu kup original shimano PM/PM 180 (podobny ako mas vpredu) Su tam priamo aj dlhsie skrutky a uhlove podlozky. http://www.soof.sk/soofshop/eshop/18-1-BRZDY/0/5/1502-Brzdovy-adapter-predny-na-180mm-kotuc-P-P
Ten co napisal 110mat110 je stary model, velmi potom vycnieva strmen, robilo sa to na vidlice manitou, ktore mali ten PM uchyt trochu atypický.
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 17:47:09
00
dikes, ten predok nebudem riesit, tam mám BBB a nebol s nim problem, len do zadu neviem nikde najst PM-PM 180
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 18:06:02
01
Ten shimano zozenies v kazdej predajni kde spolupracuju s oslanmi. Ked ich nebudu mat priamo na predajni urcite sa daju bez problemov objednat. Su aj v katalogu. Inak ich ma skoro kazdy eshop. V predoslom prispevku som dal aj link.
A na tom prednom ti chyba cast uhlovej podlozky. Mas tam len tu hlinnikovu misku bez konusu. Je potrebne pouzit aj konus. Vyrovnava to rozdielny uhol hlavy skrutky voci strmenu pri pouziti tohoto druhu adapteru.
Spravne by to malo vyzerat takto:
fcdn.mtbr.com
Dolezite je pouzit dostatocne dlhe skrutky (aspon 1 az 1,5cm musí byť v závite vidlice!!) Na to treba davat pozor. Preto odporucam kupit tento original adapter, dodavaju sa k tomu aj skrutky, ktore su presne tak dlhe ako treba.
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 18:07:55
01
oukej, kupim teda origo sadu tak ako ma byt. Potom sa podelím o pocity z nových bŕzd, dufam že budú len pozitívne
Zobraziť komentár 13.04.2014 - 18:24:30
00
Už tu bolo vela debát o brzdách SLX a XT. Sú identické (2012 a novšie), dizajn je úplne rovnaký. XT len majú free stroke, chod páky naprázdno, čo je úplná zbytočnosť. Ja mám XT BR785 2012 už skoro 2 roky, som velmi spokojný. Ten free stroke, žiadny rozdiel to nerobí. Mal som radšej vziať SLX a ušetriť cca 30€. Takže úrčite sa XT neoplatia, radšej SLX.
Hornú skrutku na prednej brzde som mal trochu krátku ked som tie XT brzdy kupil. Vyriešil som to tak, že misku aj konus som dal preč. Jasné, že tak by to nemalo byť, no 2 roky tak fungujem bez problemov. Ale určite sa popýtam na dlhši šrovb ked pojdem niečo zhánať.
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 08:41:43
00
Zaujimave je, ze mam Deore 615 a tam je tiez skrutka, ktora sa tvari ako free stroke. Kurnik, nech mi uz pride bike zo servisu... chcem to vyskusat :D
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 13:09:33
00
No ja osobne by som išiel do Xt len pre to uchytenie platničiek ... Mal som Slx a ten cvengot mi neskutočne vadil ... neviem no zdá sa mi že xt maju ten držiak platničiek širší a preto to tak necvengá ... či ?
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 16:39:54
00
Už tu bolo vela debát o brzdách SLX a XT. Sú identické (2012 a novšie), dizajn je úplne rovnaký. XT len majú free stroke, chod páky naprázdno, čo je úplná zbytočnosť. Ja mám XT BR785 2012 už skoro 2 roky, som velmi spokojný. Ten free stroke, žiadny rozdiel to nerobí. Mal som radšej vziať SLX a ušetriť cca 30€. Takže úrčite sa XT neoplatia, radšej SLX.
Hornú skrutku na prednej brzde som mal trochu krátku ked som tie XT brzdy kupil. Vyriešil som to tak, že misku aj konus som dal preč. Jasné, že tak by to nemalo byť, no 2 roky tak fungujem bez problemov. Ale určite sa popýtam na dlhši šrovb ked pojdem niečo zhánať.

Nič c zlom, ale keď píšeš že free stroke, žiadny rozdiel nerobí tak asi nemáš dostatok citu v prstoch a ani ten dizajn slx a xt sa mi nezdá úplne rovnaký ;) . Niektorí tu tiež písali že slx, xt aj xtr sú viacmenej rovnaké, by ma zaujímalo koľký z nich ich všetky aj reálne jazdili :)
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 16:58:31
00
Ja :) Rozdiely čo sa týka funkčnosti takmer žiadne, rozdiely sú iba vo váhe, dizajne a cene. XTR má navyše 2 verzie (race a trail). Verzia Trail však má všetko čo má aj XT, navyše má celokovové páky z jedného kusu a tiez strmene kovane z jedneho kusu (strmene majú Trail aj Race totožné, rozdiel je iba v dodávaných platničkách- verzia Race odlahčené resin s Alu základňou vs. metalické IceTechnologies s chladičmi v prípade Trail), verzia pák Race je max odlahčená, tj. bez servo technologie, bez tool-free nastavovania a bez free stroke. Free stroke je pre ludi, ktori maju dlhe prsty a potrebuju aby mali paky dlhsi chod, da sa tam urobit rozdiel cca 1cm v dlzke chodu.
Verziu Race vsak neodporucam, co sa tyka vykonu je na tom ovela horsie ako Deore/SLX/XT brzdy. Cítiť tam absenciu servo technológie. Preto nie sú nič extra, v podstate v niektorých ohľadoch dokonca horšie ako niektore avid brzdy.
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 17:19:33
00
objednavku som zrušil lebo nebolo nič skladom takže ešte môžem vziať aj tie XT :)
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 17:26:23
00
Ber xt. Neolutujes.
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 17:28:07
03
Rozdiel v cene medzi SLX a XT už dnes nie je veľký, kľudne zober tie XT-čka.
Zobraziť komentár 14.04.2014 - 21:00:40
00
keyboard_arrow_up