Lokalizácia
Formulár sa odosiela
veď miesta bude o to by som sa nebál a nechcem sa opakovať, no beriem to trochu aj z estetickej stránky a aby sa to v prvom rade páčilo hlavne mne, bez ohľadu čo si o tom budú myslieť iní, a aby to malo dobrý účinok, veď ja na ňom budem jazdiť a bajk a komponenty sa mi musia aj trochu páčiť a mám rad jednoduchosť a čo najmenej vecí na riaditkách a čo možno najkvalitnejšie veci v rukách - páky, radenie, aj gripy :)
Zobraziť komentár 20.11.2016 - 21:29:52
00
arrow_leftpalo1707 napísal:
No ja mam miesta na rajdoch myslim dost aj na dve rite a objimok kolko chcem :D (780) Lubik

Frajerka má dosť malú ... a rajdy máš "naparádu" široké :D
Mne sa to tiež páči na jednej objímke ;)
Zobraziť komentár 20.11.2016 - 21:57:21
01
Tak ako proti spoločnej objimke nic nemam. Bolo to super, ked som to tak mal, pochvaloval som si to. Ale zmenili to, bohuzial. No nie je to az taka strata. Chapem pokial niekto ma gripy bez objimky napr esi tak zhodit radenie s objimkou je zlozite ale ja mam gripy s objimkou cize to pre mna nie je nijak obmedzujuce. A ani to nevyzera az tak zle, objimky mam hned pri sebe a nie je to nijak rusive.
Samozrejme keby bola nejaka jednoducha a lacna moznost ako to dat na paku tak nevaham :)
Zobraziť komentár 20.11.2016 - 22:10:17
00
je škoda, že to zmenili, no chápem je to biznis a kto to chce tak musí zacvakať, ale keď už bude nový bajk, tak nech sú tam aj nové komponenty, bude ma to viac hriať pri srdci :D no sám ešte neviem ako sa rozhodnem, no akosi mi niečo hovorí, že keď tam nechám tie deore, tak ich skôr alebo neskôr vymením, keby som doteraz jazdil rovnakú sadu, prípadne slx tak by som to neriešil, ešte ma napadla taká vec, že keby tie deore aj pojazdím a chcem zmenu, dať tam aj sainty :) no neviem či by to zas nebolo na takom bajku prehnané a viac na škodu, čo si o tom myslíte, je to somarina ? bajk by to bol Trek Fuel EX 8 2017 čítal som tu že niektorý tu jazdili na podobných bajkoch tieto brzdy, aj keď viem, že sú určené na zjazd a FR, ale asi moc špekulujem :) no aj tak ma to trochu zaujíma, brzdy chcem mať čo najlepšie :)
Zobraziť komentár 20.11.2016 - 22:39:35
00
Daj si tam brzdy aké chceš aj keď to bude overkill. Hlavné je aby si bol ty spokojný či po výkonovej a aj vzhladovej stránke.
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 09:17:16
02
Mozes pripadne aj 8 piestikove http://www.ebay.com/itm/Gatorbrake-8-Piston-Hydraulic-Brakes-Rotors-Front-Left-900-IS-Right-Rear-1500-IS-/370728396895 :lol:
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 09:24:05
01
imro1 počítaj s tým, že tie SAINTy budú overkill, ale ako napísal R4DY, daj si tam to, čo sa ti páči. Pri tých SAINToch počítaj s tým, že ten stop efekt a hlavne nástup je veľmi rýchly. Rovnako ten záber je vyslovene kusavý. Čiže ak počítaš s nejakým technickým jazdením (potrebuješ jemné pribrzďovanie), alebo chcel by si mať jemnučké modulovanie na páčke pri dlhých zjazdoch, choď radšej do XT príp.XTR. Tam je ten záber výrazne plynulejší.
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 09:58:13
01
vďaka chlapi :) aj som si myslel, že tie sainty by boli asi sprostosť na taký bajk, takže asi klasika a keď už je tam komplet XT okrem brzd, tak by sa patrilo aj tie upgradovať na túto sadu, nech to je kompletka :)
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 11:12:49
01
Praveze mne sa na tych novych saintoch zdalo ze sa ovela presnejsie davkuju a nie je to len take on/off brzdenie. A samozrejme stacila mensia sila na pake na rovnake brzdenie.
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 12:49:36
02
neviem kto to už bol, no niekto tu raz spomínal, že jazdí sainty na nejakom AM bajku a že bol maximálne spokojný aj z dávkovanim a že pri ostatných brzdách a dlhších nejakých alpských zjazdoch tie ostatné, tušim XT strácali vykon, vädli a prehrievali sa, tak kvôli tomu ma napadla aj takáto myšlienka, keby chcem niekedy pojazdiť Alpy, prípadne nejaké náročnejšie zjazdy, no osobne si myslím, že už tieto nové XT budú na trochu inej úrovni a aj odolnejšie voči prehrievaniu ako tie staršie, ako som písal brzdy chcem mať čo najlepšie a keby tam bolo plinulé dávkovanie s jemným nástupom, nemal by som problém si aj priplatiť, no neviem sú tu rôzne názory a neviem či zas budem jazdiť až také veci aby som ich dokázal využiť, no budem rád ak ešte niekto skúsený k tomu niečo napíše, osobne myslím, že XT by mali stačiť :)
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 13:02:45
00
Kamoši čo sú podobne ťažkí ako ty (90-100 kg) ich jazdia jeden na trailbiku (SJ 29") druhí (kvakob, polo) na endure a všetci sú čo viem maximálne spokojní. Sám uvažujem nad Zee alebo Saint, lebo SLX pri dlhších zjazdoch zohrejem tak, že zvykne tvrdnúť páčka a potom ma dosť bolia ruky. Skúšal som si Saint a dávkovateľnosť je bezproblémová. Vôbec by som ich nepovažoval za nejaký overkill.

Naposledy upravil volodaj dňa 21.11.2016 - 13:12:32, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 21.11.2016 - 13:11:37
03
tie nové XT nie sú nejako extra silné,ale dávkujú sa parádne a ťažko ich uvariť-pre istotu daj nejaké kvalitné kotúče-napr: tie nové Hope:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-kotuce/hope-floating-disc-180-mm-brzdovy-kotuc-cierny.html
a platničky metalické z chladičom:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-platnicky/shimano-j04c-ice-tec-brzdove-dosticky-kovove.html
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 13:12:04
01
arrow_leftDublinboy napísal:
imro1 počítaj s tým, že tie SAINTy budú overkill, ale ako napísal R4DY, daj si tam to, čo sa ti páči. Pri tých SAINToch počítaj s tým, že ten stop efekt a hlavne nástup je veľmi rýchly. Rovnako ten záber je vyslovene kusavý. Čiže ak počítaš s nejakým technickým jazdením (potrebuješ jemné pribrzďovanie), alebo chcel by si mať jemnučké modulovanie na páčke pri dlhých zjazdoch, choď radšej do XT príp.XTR. Tam je ten záber výrazne plynulejší.

Mam sainty na 29er a 200 kotuc a su tak akurat, ziadny overkill sa nekona. Ja cca 95-100kg. A jemnucke modulovanie je prave to na nich super. Dosky organika. Na dlhe rychle zjazdy s vela vyskovymi metrami parada. Iba moja realna skusenost.
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 13:59:07
03
arrow_leftDano5 napísal:
tie nové XT nie sú nejako extra silné,ale dávkujú sa parádne a ťažko ich uvariť-pre istotu daj nejaké kvalitné kotúče-napr: tie nové Hope:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-kotuce/hope-floating-disc-180-mm-brzdovy-kotuc-cierny.html
a platničky metalické z chladičom:
http://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/brzdy/brzdove-platnicky/shimano-j04c-ice-tec-brzdove-dosticky-kovove.html

tuto kombináciu prave jazdím
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 14:16:55
00
Dokonca EWC jazdili/ia kombináciu XTR/Saint :). Vyber si...

http://blog.rahoxbrakes.com/2014/10/top-10-mountain-bike-brakes-enduro-world-series-2014.html?m=1
Zobraziť komentár 21.11.2016 - 15:58:54
01
keyboard_arrow_up