Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aj mne to po cca 100 km jazdenia, prudkých brzdeniach, skokoch, lietalo rovnako takých 8mm. V servise demontovali koleso, osku a dotiahli náboj. A hotovo. Od výroby to nebolo dobre dotiahnuté, dotiahli aj predné. Jednalo sa o náboje Shimano Deore.
Zobraziť komentár 03.07.2014 - 20:17:47
00
aj ja pozorujem na zadnom kolese volu ako popisuje slepec, zeby choroba CTM? U kamaratov s inými znackami som to nevidel a to ma moj bike tiez tak do 100 km. Takze asi tiez navstivim servis a uvidm co na to povedia.
Zobraziť komentár 03.07.2014 - 22:02:57
00
Aj mne to po cca 100 km jazdenia, prudkých brzdeniach, skokoch, lietalo rovnako takých 8mm. V servise demontovali koleso, osku a dotiahli náboj. A hotovo. Od výroby to nebolo dobre dotiahnuté, dotiahli aj predné. Jednalo sa o náboje Shimano Deore.

Ale mne nelieta koleso oproti oske (oproti ramu). Ja viem pohnut brzdovym kotucom oproti naboju. Pri brudkom brzdeni to tuz teraz trasie celym kolesom dopredu-dozadu v linii rotacie.
Zobraziť komentár 04.07.2014 - 19:24:38
00
aj ja pozorujem na zadnom kolese volu ako popisuje slepec, zeby choroba CTM? U kamaratov s inými znackami som to nevidel a to ma moj bike tiez tak do 100 km. Takze asi tiez navstivim servis a uvidm co na to povedia.

Dnes predajca sa prekecol....najprv tvrdil, ze vsetky centerlocky maju volu !!!....to mu doslo, ze neuverim, tak povedal, ze CTM Terrana uz mali takyto problem. A vyrobca zas chcel aby som poslal cely bike spat !!!
Zobraziť komentár 04.07.2014 - 19:26:54
00
...za mesiac idem do Krkonos a ... brzdy dostanu zabrat a uvidi sa, ze ci ich treba nejako upravovat, alebo ci to bude ok. Osobne skor cakam, ze budu OK.

Dnes prvy vazny test a brzdy su uplne OK - max spokojnost, nieje co vymyslat.
Test => necelych 4km zjazd po asfalte, zlom asfalste a sotoline a 400 vyskovych metrov v tom.
Zobraziť komentár 14.07.2014 - 22:07:53
00
ake by ste odporucili kotuce ktym deore brzdam?boli by dobre shimano slx?(centerlock)alebo je aj nieco lepsie v podobnej cenovej hladine?
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 08:43:20
00
Moj subjektivny nazor podla cerstvej skusenosti....centerlock nikdy viac....kotuc ma volu oproti naboju....vyraznu volu, avsak nereklamovatelnu...musim vsak priznat, ide o lacne kotuce SM-RT-30 tusim...vyzera to na plechovy stred , cast centerlocku....vpredu som menil na Shimano SM-RT81, ten ma duralovy stred, s tym zatial nie su problemy....ale aj tak prechadzam na 6-dier, kvoli tomu musim menit kolesa....ak volis centerlock, myslim ta 81-ka (180mm) je dobre riesenie...prvy model s ICE TECH (sendvicova struktura hlinik medzi ocelou)...v niektorych webshopoch od 24 euri..v servise mi to davali za 30e.
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 09:00:31
00
no ja som s centrelockom nemal zatial,ziadne problemy,menit koli 6dier kolesa je pre mna zbytocne predrazene,kedze moj sucasny a aj novo vyhliadnuty bike ma centerlock,ostanem pri nom,tie xt kotuce budu urcite dobre ale su uz mimo rozpocet,,su skoro raz tolko drahe:-(slx kotuce som 180mm nasiel kolo 15e/kus,co sa my zda este priatelna cena,takze asik v tej cene nic lepsie nebude?:-)
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 09:24:46
00
mám SLX CL a bez problémov. žiadna voľa na náboji, brzdia v kombinácií s SLX brzdami na parádu ;)
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 09:25:29
00
dik za nazor,takze ich kludne mozem objednat:-)
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 09:34:24
00
tú vôľu som už videl aj na centerlockových XT kotúčoch (bola síce o niečo menšia ako na tých úplne lacných šutnoch ale bola bola tam)... nie je to žiadna vada, proste na centerlocku je to normálna vec, ktorá nemá vplyv na funkčnosť
Zobraziť komentár 15.07.2014 - 10:23:07
00
fixska
na ten avid adaptér 185mm pozor! Keď si priložíš adaptér dosadacou plochou pre strmeň na rovinu (alebo priložíš hranou pravítko) uvidíš, že dosadacie plošky nie sú v jednej rovine. Strmeň ti potom nedosadne plošne, ale len bodovo (ako na obrázku). Na druhom konci dosadacej plochy je medzera cca 0,5mm. Pri dotiahnutí strmeňa dochádza k deformácii úchytov strmeňa a môže dôjsť k ich ulomeniu. Bohužiaľ som si ti odchýlky všimol, až keď sa mi jeden úchyt strmeňa ulomil a potom som dôkladnejšie skontroloval ten 185mm avid adaptér. Tie guľové podložky aj pod strmeňom pri strmeňoch avid tie rozdiely v rovine dosadacích plôch eliminujú. Shimano adaptér PM 180mm má tie plochy v jednej rovine a guľové podložky sú len pod hlavu skrutky, pretože os skrutky nie je kolmá na dosadaciu plochu strmeňa (je kolmá na dolnú dosadaciu plochu na úchyt PM) a je nutné to kompenzovať týmito guľovými podložkami pod hlavou skrutky. Možno nie všetky 185mm avid adaptéry sú takto riešené, ale je to lepšie skontrolovať, ako prísť o stmeň. Mne sa ulomil horný úchyt, takže pri brzdení bol spodný uchyt namáhaný na ťah a vydržal. Neviem ako by to dopadlo, keby povolil spodný úchyt a pri brzdení by malo snahu pretočiť strmeň cez horný úchyt a vylomiť ho. Takže radšej to poriadne skontrolovať, lebo nemusí sa to skončiť len poškodením strmeňa.

Prílohy:

strmen.jpg
strmen.jpg 27.38 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 27.07.2014 - 12:23:55
00
Ahojte chcel by som sa spytat ake au dobre kotuce rozmyslal som nad tymito http://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-kotuc-shimano-xt-sm-rt86/3838 203mm pojdu do shimano deore brzd :) dakujem za odpovede
Zobraziť komentár 05.08.2014 - 23:32:43
00
Trochu mi unika zmysel 203mm kotucov na tom biku co mas v profile, ale budiz.
K otazke: Ano, su to dobre kotuce.
Zobraziť komentár 06.08.2014 - 08:18:59
02
@Raider159951 tiez si myslim ze na crossovy ci trekovy bike su 203mm kotuce zbytocnost. Na vacsinu jazdenia bohate stacia 180mm kotuce, 203mm by som odporucil hlavne na downhill alebo bikerom s vacsou vahou. Ale ak ich predsalen chces, budes potrebovat aj adapter pokial tam teraz mas mensi kotuc a over ci tvoja vidla zvladne 203mm kotuc.
Zobraziť komentár 06.08.2014 - 09:24:22
00
keyboard_arrow_up