Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftHosť napísal:
Proste dobra kupa :lol: mozno keby bral 2017 model, by problem s drhnutim paky nemal, ale iste to nie je
Kupit brzdy a potom brusit ten valcek vnutri, to na to kaslat
K problemom s praskanim charger dampera: zanedbany servis, treba odvzdusnovat pravidelne
K problemom s reverbami: pokles ak myslis, to je trivialne na riesenie, rovnako treba odvzdusnit,vymenit tesnenia a je to

odvzdušnovať vidlicu, to už kde sme :lol: , 15rokov to netrebalo a zrazu aj vidlicu aj tlmič aj sedovku aj brzdy, na tom srame niečo bude, ale nie dobre :P
nemam sram nemam problem ^_^
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:10:21
01
No doteraz si pamatam, ako som si pochvaloval chod MZ rocnik 1999/8?/, sice vazila 2.4kg, ale chodila paradne /2 pruziny s negativkou/. A potom ked som ju rozobral, to, co z toho vyslo, to nebol olej, ale nedefinovatelna kvapalina nieco v style blato zmiesane z olejom /myslim, ze by fungovala na ciste blato/ .. a niecomu to nevadilo . A dnes sa krivo pozries na vidlicu a zacne tiect , alebo nieco v nej pukne. :lol: .. problem je ta sialena honba za vahou. Ramy /tam sa to da este pochopit/, vidlice .. , plaste /aby to fungovvalo, treba do toho naliat plno kvapaliny, siroky rafik a idealne este protisekovy system, nakoniec to vazi viac ako povodna seriozna guma/ .. ale aby bolo jasne, to neznamena, ze vsetko o bolo , bolo super :) Je dost veci, ktore boli naprd /namatkou Hayes HFX9 .. ciste zlo/
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:19:54
01
no vidiš zihadlo5, ja zas tvrdím nemám fox- nemám problém ( zohnať nahradné diely, tesnenia a podobne)
o nadobudacej cene za fox vidly, tlmice a teleskopky ani nehovorim :)

lto: neni problem, ak chce niekto openbath nech sa páči Yari, a neprehanaj odvzdusnovanie sa nerobi po par dnoch v bikepaku ci kde, staci raz do roka, taki co jazdia viac mozno dvakrat, viem podla seba
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:22:31
01
arrow_leftlto napísal:
1) prepakovanie paky .. RS a RSC su ok, Rko ma nejake slabe hydro prepakovanie, takze su slabe /MageZ ma skusenost/, RS a RSC maju rovnake prasiatko ako Avid Trail a su fakt ze dobre. Jazdim ich /guide RSC/avid trail/. Zrejme to iste u Level basic. Povodne Avid sa asi robili vsetky s rovnakym prepakovanim, alebo aspon tie lacnejsie ho mali ok.

R aj RS aj RSC maju rovnake prasiatka. Jedine v com sa lisia su packy. Verzia R ma sice ine prepakovanie tak ako pises, ale skor je to pocitovy rozdiel ako vykonovy .. tj proste to trosku horsie moduluje ale rozhodne to niesu vykonovo slabe brzdy.

arrow_leftlto napísal:
2) prevedenie packy .. maju daky problem, napuchne im bud ten plastovy cudlik, alebo nieco a ked na to svieti slnko, tak sa proste packa zasekne a nevrati /Moja RSC prava packa ma vcelku problem. Ale vacsinou zmizne po chvili, po zime akurat nechcela sa rozhybat dlhsie. Na slnku som ich ale este nemal :lol:/ .. tento problem sposobil paniku a hromadne hejtovanie Guide brzd. Pricom ale imho nejde o nic nejak zavratne ine ako praskanie charger dampera, tecenie Pike alebo legendarne problemy s Reverbami.

Ano prva verzia s tymto mala problem. Da sa to riesit bud jednoduchou opravou doma na kolene, alebo pripadne kupit upgradnuty kit ktory riesi tento problem. Ako pises, nic extra zavazne a model Ultimate a novsie B1 (2017) R/RS/RSC to maju fixnute.

arrow_leftlto napísal:
3) prasiatko .. to vacsina nema problem, ale tym, ze je strasne oshejvovane, tak ho velmi rychlo prehrejes, sice brzdny vykon je stale rovnaky, ale hrozi , ze praskne hadicka od prehriatia /u Avid naviac zacne v dosledku malej expanzky sa posuvat packa - tzv. tvrdnutie, u Guide je to ok/

Hreje sa tak isto ako ine prasiatka. Nikde som nevidel nikoho meriat to presne teplomerom, ani len snimat to termo kamerou. Neviem o ziadnom pripade aby sa na zaklade vysokej teploty prasiatka/brzdovky, cokolvek udialo s touto brzdou. Ani o prasnutej hadici. Prasiatko taktiez preslo upgradom od modelu Ultimate = S4 prasiatko a naozaj som nepocul na ne nejake staznosti.

arrow_leftlto napísal:
Inak sa Guide nekazia, myslim. Ani servis nie je problemovy. Ale do Level verzii by som uz nesiel. Su strasne skarede .. uz vlastne packy Guide robil nejaky RS exot .. u Avid vzdy dizajn hral velku ulohu. Kto mal Vckove Avidy, tak vie o com pisem.

Na tomto fore je to proste kruty standard, ze staci aby jeden dvaja ludia nieco zhejtili a z toho sa tu stane proste taka legenda, ze sa to tu uz nasledne povazuje za realny fakt :D Myslim ze si jak Sram tak aj Shimano maju pekne preslapy jak za sebou tak podla mna aj pred sebou..
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:25:24
01
tak tak, myslim ze guide aj xt m8000 su nie stastna volba :)
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:36:33
02
arrow_leftHosť napísal:
no vidiš zihadlo5, ja zas tvrdím nemám fox- nemám problém ( zohnať nahradné diely, tesnenia a podobne)
o nadobudacej cene za fox vidly, tlmice a teleskopky ani nehovorim :)

lto: neni problem, ak chce niekto openbath nech sa páči Yari, a neprehanaj odvzdusnovanie sa nerobi po par dnoch v bikepaku ci kde, staci raz do roka, taki co jazdia viac mozno dvakrat, viem podla seba

ake nahradné diely, gufera zoženieš lahko a ine netreba za 2r som do vidlice investoval 10e za literoleja, inač nič
do tlmiča 35e za výmenu tesnenia na komore čo urobili šikovne ručičky u mira s upravou chodu.
kolo si vrazila do servisu RS odpruženia za 2r? z mojho pohladu zatial bezproblemove...
bolo to kupene s bikom, keby som to mal ale kupovať nove ako sučiastku tak poriešim radšej bazarovku.....
brzdam sram sa zatial uspešne vyhýbam :lol:
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:46:43
00
a čo to tam ludkovia meníte a opravujete? najazdil som 7000 za rok a nič som neopravoval, neodvzdušňoval a všetko šlapalo...okrem elektroniky
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:56:15
00
zihadlo 5takze aby som to spresnila za dva roky- dva krat reveb po 11 eur zakladna sada, ale to mozme skrtnut, lebo ty nemas teleskopku
jedenkrat pike sada s mechom za 30 eur ( moja chyba) uz som poucena, inak ak toto obcas pozries ( vypustis vzduch a zatlacis ci ide na cely chod ) tak nic ine netreba kupovat, len premazat, co ju mam som tesnenia nemenila
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 21:59:35
00
arrow_leftwamp napísal:
a čo to tam ludkovia meníte a opravujete? najazdil som 7000 za rok a nič som neopravoval, neodvzdušňoval a všetko šlapalo...okrem elektroniky

ani si nepremazal tlmic a vidlicu ? to je dost zle ak nie
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 22:03:05
00
ale ved to patri k jazdeniu ako benzin do auta...reťaz, tlmiče, vidlu...doporučeným prejom...a aj doštičky si predstav dom dal meniť...ale nejake odvzdušňovanie....
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 22:11:56
00
no vidis, tak sprej je na tlmic ? dost malo, premazat= myslim otvorit tlmic vycistit a premazat vzduchovu komoru
a skus dat tu tvoju pike vyfucanu na doraz ci das
a potom sa bavme dalej
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 22:19:21
00
pred každým zjazdom ju odkušam s tými divnými gumičkami a pri zhupnutí ostane tam, kde mi ju nastavili pri predaji za nova...je to zle?
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 23:02:14
00
:tmi: je
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 23:03:50
00
ja som obyčajný uživatel a servis je pre inych...a ak mi povedali že v tomto rozpetí je to dobre, tak nič nerieším...potom kupim novy ebike
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 23:06:25
00
servis je dolezity, aj preventivny, nie kazdy moze kupit novy bike ;) kazde dva roky
Zobraziť komentár 06.09.2017 - 23:09:21
00
keyboard_arrow_up