Lokalizácia
Formulár sa odosiela
v tej tabulke je len náhodný zhluk čísiel-príklad:Shimano XT z 30 na 15 km/h za 3,4 sek. zo 45 na 0 km/h za 9,3 sek. / Shimano Zee z 30 na 15 km/h za 1,7 sek. zo 45 na o km/h za 12 sek. ???
ak sa touto tabulkou chce niekto riadiť,môže byť nemilo prekvapený ...
navyše tam ani nedávajú spomínané Guide RE,aby pri nich nevyzerali 2 násobne drahšie brzdy smiešne,že ... pre info ešte raz,prasiatko na Guide RE je prakticky Avid Code 2011,spolu z pákou Guide R vytvorili fajn kotvy za dobrú cenu,okrem toho sú prakticky bezdúdržbové,mením len platničky-robil som pokusy z rôznymi,brzdí to fajn dokonca aj z čínskymi z Ali,ale najlepšie vychádzajú platne Aligator,cca 7 eur za pár,výdrž podobná akom original,ktoré stoja cca 12 eur
ak ale chce niekto len Shimano,tak dobrá volba je ZEE,Slx 4 piesty,prípadne XT ale cena už vyššia
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 08:07:38
01
Guide RE mam a su fajn ked sa kupia z bazaru za 90 euro, inak to az taky zazrak nie je. Tazke a packa z Guide R je lowcost so vsetkymi svojimi neduhmi. Kebyze chcem silou mocou nove brzdy, kupim si Magura MT5 za 150eur par z bike-discount - silnejsie, lahsie a bez DOTky. :) Ale fakt je ze mi Guide RE sluzia velmi spolahlivo a su "bezudrzbove", pri beznom jazdeni v nasich koncinach je to fajn, pokial sa neocakava kusavost Shimano.

Ked aj clovek pozera nemecky bazar, Guide RE, Code R, Code RSC plno, MT5 nic (pripadne za vyssiu cenu ako nove z BD). Za ceny okolo 90eur sa daju kupit aj zhodene Code R, vyhoda je lepsi system odvzdusnenia a tusim aj vacsi objem DOTky v novej packe.
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 08:59:54
02
arrow_leftDano5 napísal:
...prípadne XT ale cena už vyššia

Cena MT520 bŕzd predok+zadok je 130e. Brzdný účinok majú +/- ako XT M8020 (a teda aj ako SLX M7120). Za tú cenu skrátka nemajú konkurenciu. Guide RE začínajú za kompletný set na cene 175e. Na bikemagu keď testovali MT520 tak celkom vtipne vystihli v závere, že Shimano spravilo až priveľmi dobré brzdy v tejto cene čo ich možno samých prekvapilo a preto sa ani nekonala žiadna veľká premiéra ale uviedli sa na trh skôr v tichosti :D. Tak či onak si s nimi aj tak trochu vypaľujú vlastný rybník...
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:13:42
00
Všímam, že sa tu veľa krát porovnávajú vlastnosti jednotlivých bŕzd a hovorí sa o rozdielnom brzdovom výkone a modulácii. Ale skoro vôbec sa nepíše, že tieto vlastnosti sú vo veľkej miere aj výsledkom použitých platničiek. Už len samotný rozdiel medzi metalickými a organickými platničkami posúva brzdu na úplne iný level a typ použitia.
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:28:18
00
no mne práve tá páčka Guide R vyhovuje,tvar a krátky chod do záberu mi velmi sedí,brzdy hodnotím tak,že nahodím,zabehnem a keď pár rokov neriešim nič iné,len výmenu platničiek,tak nemám výhrady-samozrejme mám odjazdené pár sezón aj na XT-čkach 2piestoch,dá sa,ale ten hodne dlhý chod páčky do záberu mi až tak nesedí,navyše sa občas stáva,že praskne keramický piestik(mne nie) ale menil som známym kvôli tomu celé prasiatko,takže majú svoje muchy...
ak by som dnes riešil nové brzdy,zvažoval by som zasa Giude RE alebo nové Code R,skúsil som si ich na inom biku,správajú sa podobne,ale prasiatko vyzerá lepšie-celé je to o tom komu ako brzda sadne-platí že 4-piestik bude silnejší ako 2-piest,ale aj kúsok ťažší(vo väčšine prípadov)
Magury som len vyskúšal,nesedí mi páčka ani prejav,takže nič pre mňa-najlepšie je vyskúšať,komu čo sadne
platničky som jazdil len organiky,alebo semimetalic,zatial vždy stačili
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:33:18
00
arrow_leftKristina napísala:
Všímam, že sa tu veľa krát porovnávajú vlastnosti jednotlivých bŕzd a hovorí sa o rozdielnom brzdovom výkone a modulácii. Ale skoro vôbec sa nepíše, že tieto vlastnosti sú vo veľkej miere aj výsledkom použitých platničiek. Už len samotný rozdiel medzi metalickými a organickými platničkami posúva brzdu na úplne iný level a typ použitia.

Guide RE sú od výroby na metalických platničkách, pri MT520 som mu za mňa písal, že ich jazdím s metalikami (inak sa dodávajú s resin doskami)...
Samozrejme rozdiely medzi metalikami a resin doskami už boli X-krát spomínané či tu alebo na rôznych pomocných videách atď...
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:35:23
00
moje nové Guide RE mali organické platničky,aj tak vydržali dosť,semi metalické vyskúšam keď natrafím na akciovú cenu,pozeral som napr. Jagwire sport semi metalic,tie teraz testujem vzadu na XT-dvojpiestoch,spokojnosť,ale na Guide RE som ich na SK nenašiel
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:48:01
00
arrow_leftDano5 napísal:
moje nové Guide RE mali organické platničky...

Tak ťa obtiahli :^) ...

Prílohy:

sram.jpg
sram.jpg 88.88 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.03.2020 - 09:58:46
00
neobtiahli,stále ich tam majú ;)
https://www.suncycle.sk/sk/produkt/mtb-brzdy-sram-guide-re-2018-set-bez-kotucov/3663
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:01:44
00
Ja si pochvaľujem ZEE. Sú to moje prvé 4-piesty. Predtým 2-piesty SLX s metalickými doštičkami a nestačilo to niekedy. Vážim cca 96 kg bez výbavy.
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:05:10
00
Kristina: ja tajne dufam, ze ten test bol robeny s pouzitim rovnakych platniciek a kotucov. Ale kedze platnicky treba aj zabehnut a skoro kazda brzda pouziva iny typ, tak mam obavu, ze nic take nespravili a porovnavali to krizom krazom s kadecim. Toto podozrenie som sa ani neodvazil pisat :lol: .. lebo by to znamenalo, ze ten test je ... ehm, mhm :D. Metaliky inak nie su vzdy vyhra, ale hlavne treba podotknut, ze nie kazda kombinacia kotuc-dosticky je ok.Zalezi na materiale kotuca /v com sa jazdi tiez/ .. napr. tie lacne kotuce od Shimana, tam tusim su aj metaliky zakazane /alebo organiky, uz neviem/. A potom aj zvuky v mokru v niektorych kobinaciach su drsne. Original Avid kotc a original metalika dosticka Avid je super, ale s inym, hoc dobrym kotucom to uz tak nehralo. Typov dosticiek je ale vela, metalika,semimetalika,organika,kevlar a este asi zo 2-3 druhy som videl. Niektore cinske organiky su super, ked chce clovek robit dojem a vypustat biely dym vzadu :lol: .. najlepsie je davat to, co vyrobca do toho strcil a nespekulovat /az na extremne vynimky/. Clovek si usetri cas , nervy a spekulacnu energiu.
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:09:46
00
lto trochu som sa v tvojom príspevku stratila. Aký je jeho pravý zmysel? Napísal si niekoľko argumentov pre jednu kombináciu a v ďalšej vety si ich vyvrátil. :)
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:18:17
00
Kristina ja už som sa úplne stratil, že čo vybrať :lol:
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:28:24
00
hociktoré,len nech to má 4-piesty,každá bude lepšia ako čo tam máš
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 10:31:38
00
Tak čítam dosť veľké chváli na tie MT520 aj na CZ fóre. Len čítam že ich kombinujú s pákou XT deore
Zobraziť komentár 08.03.2020 - 12:02:19
00
keyboard_arrow_up