Nikdy som neriesil hmotnost
biku ci plastov.Popravde som sa o to ani nikdy v minulosti nezaujimal.Jednoducho mi to ani nenapadlo riesit take veci,ze kto z nas kamosov ma lahsi,tazsi bike.A
plaste duplom.Jednoducho sme sa vozili.Od decka sa mi pacilo,ked raz za cas okolo presiel nejaky mtb a nadherne to hucalo.A samozrejme sa mi pacili drapaky.Stale nejak neverim malym stuplom.A preto som kupil (cca 9 rokov dozadu) a teraz este dorazam vzadu Kenda Kinetics,laska na prvy pohlad

(
26x2,1 hmotnost 850g ).Teda len plaste s dusami som mal cez 2kg.Ale aj tak som ich pred 2 rokmi kupil znovu.Na preteky nechodim,neponahlam sa,valivy odpor na asfalte ma nezaujima,su do terenu,ulohu plnia,je to kus gumy a len tak sa nezoderie a stuple sa nedaju odtrhnut.Predny,este ten prvy umrel po cca 7 rokoch na starobu,ale to uz bol na biku do prace,ked zacal praskat a vydula sa dusa.Samozrejme po citani fora som sa vela dozvedel,do buducna uz su kupene lahsie plaste.Aj ked pri vahe mojho biku je to v podstate jedno,odlahcovat sa neoplati.Pisem to len ako zaujimavost,lebo mi pride usmevne,ked niekto napise,ze 29" plast s hmotnostou 650g je tazky.