Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ako uplny zaciatocnik by som chcel poprosit o radu pri kupe bicykla.
Info o mne a poziadavkach:
- mam 185cm, 76kg
- 80% cesta, 20%les+pole
- moznost pripojit detsku sedacku na ram, nie na nosic - dnes mi v kaktuse ponukali zopar bikov, ale vsetky mali lanka na hornej tyci, takze sa tam sedacka neda pripevnit.
- cena 15-20k, ale dalo by sa s tym este trochu hybat.
No a takisto by som sa rad opytal, kde je dobre take nieco kupit. V kaktuse bolo dost ludi a aj ked sa ma ujal celkom mily chlapec, nebolo to celkom ono...
Vopred dakujem :)
Zobraziť komentár 15.06.2005 - 23:21:05
00
no kaktus je asi najprofesionalnejsi obchod... tam toho navypravaju sice tiez dost ale aspon poradia. inak na rekreacne jazdy zober authora, len pedro s mirom na vysokej poradia hovno ale zasa predaju vsetko tipci... tym sa huba nezastavi, ale zasa obcas ked je pekne pocasie aj neco normalne z nich vyleze...
a sedacka sa myslim da pripevnit aj zachrbat nad zadne koleso, len mas decko za chrbtom co neni asi nej pocit...
ale ci vyrabaju nejake lacne bajky spodnym tahom neviem fakt... radsej by som ale aj tak volil sedacku na nosici nez na rame...
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 09:42:57
00
no meridy nejake robia... ale zadna brzda ide aj tak vrchnou trubkou, len spodom co ti asi tiez moc nepomoze...
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 09:55:11
00
2CraObs: no s tou sedackou to vyzera byt celkom problem. Kedze o par tyzdnov sa nam narodi prcek, tak by to bol velky bonus. Myslim, ze by som kvoli tomu vedel aj najst niekde dalsie peniaze. Sedacku na nosici by som pouzil len ak by sa to naozaj nijako nedalo vyriesit. Jednak sa tym presuva tazisko dozadu a jednak aj pre to dieta asi nie je uplne najlepsie sa mi pozerat cely cas na chrbat :).
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 10:07:43
00
Možno keď ti praskne duralový rám pod vplyvom utiahnutia sedačky na rámovej trubke, potom ti dôjde, o čom je sedačka nad zadným kolesom. NAyvše o nejakom normálnom šľapaní sa dá asi ťažko hovoriť, keď máš sedaňu medzi nohami... :(
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 10:10:02
00
Beriem tento argument v prospech sedacky nad zadnym kolesom. Na druhej strane, nie som ten typ, ze by som s dietatom na kolese isiel na vylet do Francuzska a par km po hradzi sa da slapat aj rozkrocmo, nie? :)
No este sa popozeram po nejakych obchodoch a ked sa nebude dat, tak to vyriesim inak...
Ak by som sa vzdal poziadavky na sedacku na rame, co by ste odporucili? Vdaka...
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 10:26:21
00
Aký trekový bike? Nebudem ti radiť značku, ale skús si pozrieť čo je na tom biku.
Ak chceš chodiť zo sedačkou, tak by som ti poradil minimálne niečo čo má Aceru alebo viac, aby to malo zapúzdrenú osku, duralové náboje a aspoň dvojstenné ráfky. Či si zvolíš duralový alebo ocelový rám už nechám na teba.
Ohľadom sedačky z vlastnej skúsenosti ti poradím tu dozadu. Jednak sa dá podľa potreby odobrať za okamih a na ráme ti ostane len konzola sedačky, jednak tebe sa lepšie jazdí, a dieťa máš pod kontrolou pretože ho máš poistené pásmi ako v autosedačke. Hlavne čo som ja odcenil bolo, že aj keď som s chlapcom spadol jemu sa v sedačke nič nestalo. Mal som ju namontovanú horáku a nebol problém absolvovať aj 40km jazdy. A divil by si sa čo všetko deti s tej sedačky mohli v pohode vidieť. Jediné čo mi vadilo bola veľká spotreba brzdových špalkov na zadnom kolese.
Moja rada: ak sedačku, tak dozadu.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 11:06:15
00
no jedine co mam proti sedacke vzadu je ze je decko za chrbtom, t.j. bez kontroly... ale to je len moja teoreticka uvaha nie prax... inak je to z technickeho hladiska asi fakt lepsie. zalezi natebe ale ked si clovek zvazi ponuku tak asi to bude ten nosic vzadu :-)
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 11:24:57
00
Problem so sedackou som riesil minuly rok. Dieta urcite nemoze ist na bicykel skor, ako vie pevne sediet. To znamena asi do 9 mesiacov by som to neskusal. Ja som mojho syna viezol prvykrat ked mal asi 11 mesiacov. Kupil som sedacku dopredu. Aj ta sa ale montuje na spodnu trubku a nie na vrchnu. Drziak je napevno na spodnej a sedacka sa do neho nasunie pomocou takych tyci a je nad vrchnou trubkou. A cele to bolo uplne naprd. Musis slapat s roztiahnutymi nonami, obcas kopnes kolenom do sedacky a tak. Ak si na biku nakloneny trochu viac dopredu, zavadzia ti sedacka a dieta (s prilbou) pred hrudnikom. A ked sa dieta trochu zorientuje, ma tendenciu vsetko chytat, tahat a zatacat. Mam SPD-cka, s ktorymi sa dost tazko slape s roztiahnutymi nohami. A tak som asi po 10 jazdach kupil novu sedacku - dozadu. Ta sa uchytava na zadnu ramovu trubku.
Treba si ale davat pozor na lanka a na samotny ram. Mam Meridu, ktora ma dost velke a divne tvarovane trubky. Preto som musel drziak dost upravovat (raspla, pilnik, noz). Okrem toho oversize trubky byvaju dost tenke a trochu som sa bal, aby som ich neprevalil. Lanka najmenej zavadaju na vrchnej trubke, lebo na tu sa nic nemontuje. Spodne vedenie dost vadi. A momentalne som mal problem s vrchnym tahom presmykovaca, ktore mi zavadalo na zadnej trubke. Uz som to vyriesil (pilnik).
Sedacka vzadu ma jedinu nevyhodu, a to sice, ze ju musis dat co najvyssie a dozadu, aby si patami nekopal dietatu do noh. Hlavne ked mas SPDcka a tym padom nemozes dat nohu na pedali dopredu. Ale to sa mi vcelku podarilo vyriesit.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 11:46:07
00
Debata sa pohla... Zatiaľ sa tu však preberá hlavne tá sedaňa, ale bike uniká :).
Takže - ako ktosi spomenul - Acera, Alivio, dvojstenné ráfy, odpružená vidla na vyváženie predku :), a hlavne - kupuješ to pre seba a sedaňa možno o dva roky pôjde dolu. Takže ak nie je prekážkou ani 20 litrov, tak to sa dá kúpiť už aj niečo na Deore.
Niektoré seačky je fakt ťažko namontovať, hlavne na nejaké "trendové" rámy, ale 99,9 % problémov sme vždy vyriešili.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 12:07:52
00
No zacinam mat pocit, ze ste ma spolocnymi silami ukecali :) Zatial teda asi kupim len bike a buducu sezonu, ked bude mat dieta okolo roku, kupim sedacku dozadu.
No inak v kaktuse mi ukazovali Author Reflex SX a z katalogu mi do oci padol este Trek 7300 FSX. Co vy na to?
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 12:13:56
00
Author môže byť, TREK nepredávame, z tých "našich" ti môžem Kellys Exquisite.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 12:33:55
00
Mal som možnosť sa trochu zviesť na Treku 7200 (asi nejakých 85 km) a ten mi sadol aj veľkosťou aj posedom. Mám 172 a rám dol tuším 20.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 12:51:20
00
no ak je vyriesena sedacka tak uz vlastne mozes kupit hocaky bajk... inak ma napadlo dalsie plus pre sedacku vzadu a to je to ze tvoje babo nefunguje ako lapac a pojdedac hmyzu :-) a nefuka mu vietor do xichtu...
inak bajka pokial sa hybes okolo 20 tak uz sa da aj v deorecku zohnat co ti len odporucam lebo 9kolo je 9kolo... ale mozno aj po SRAMke sa kukni, len o tej ja neviem ani hovno! a co sa tyka vidly tak fakt neviem, ja sa kukam po vidlach od 15 asi tak, takze to na 20000 bajku asi tazko. ked nechces jazdit brutality tak ti nejaky author traction staci, je lacny a celkom v pohode. alebo kamoska teraz bere madison co je vlastne tiez author len ina nalepka a ten ma tiez deore a stoji neco okolo 19 tusim v mountfielde http://www.mountfield.sk/product.php?pi ... 59&ccid=60
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 14:13:55
00
Hlavne ho kupuj už zmontovaný podľa možností aj s nejakým zabezpečeným servisom. Najlepšie v špecializovanej predajni. Ak môžeš vyhni sa hypermarketom alebo obchodom so všeličím.
Zobraziť komentár 16.06.2005 - 14:54:13
00
keyboard_arrow_up