Problem so sedackou som riesil minuly rok. Dieta urcite nemoze ist na bicykel skor, ako vie pevne sediet. To znamena asi do 9 mesiacov by som to neskusal. Ja som mojho syna viezol prvykrat ked mal asi 11 mesiacov. Kupil som sedacku dopredu. Aj ta sa ale montuje na spodnu trubku a nie na vrchnu. Drziak je napevno na spodnej a
sedacka sa do neho nasunie pomocou takych tyci a je nad vrchnou trubkou. A cele to bolo uplne naprd. Musis slapat s roztiahnutymi nonami, obcas kopnes kolenom do sedacky a tak. Ak si na
biku nakloneny trochu viac dopredu, zavadzia ti sedacka a dieta (s prilbou) pred hrudnikom. A ked sa dieta trochu zorientuje, ma tendenciu vsetko chytat, tahat a zatacat. Mam SPD-cka, s ktorymi sa dost tazko slape s roztiahnutymi nohami. A tak som asi po 10 jazdach kupil novu sedacku - dozadu. Ta sa uchytava na zadnu ramovu trubku.
Treba si ale davat pozor na lanka a na samotny ram. Mam Meridu, ktora ma dost velke a divne tvarovane trubky. Preto som musel drziak dost upravovat (raspla, pilnik, noz). Okrem toho oversize trubky byvaju dost tenke a trochu som sa bal, aby som ich neprevalil. Lanka najmenej zavadaju na vrchnej trubke, lebo na tu sa nic nemontuje. Spodne vedenie dost vadi. A momentalne som mal problem s vrchnym tahom presmykovaca, ktore mi zavadalo na zadnej trubke. Uz som to vyriesil (pilnik).
Sedacka vzadu ma jedinu nevyhodu, a to sice, ze ju musis dat co najvyssie a dozadu, aby si patami nekopal dietatu do noh. Hlavne ked mas SPDcka a tym padom nemozes dat nohu na pedali dopredu. Ale to sa mi vcelku podarilo vyriesit.