Všetci, ktorí mi pomohli, respektíve, poradili ako sa "vysporiadať" s montážou tubeless plášťa, tak ďakujem za rady. Konkrétne sa jednalo o to, že pätky plášťa nedržali v
ráfiku po vypustení vzduchu pri nejakom servisnom úkone. Ale pomocou boostera a rôznych trikov, ktoré ste mi poradili tento problém vyriešili.

A bol som aj teda v servise, keď že tu niektorí písali, že to je problém a že to nie je v poriadku. Tuším
Gusto0 niečo v tomto zmysle písal. Takže odpoveď servisu je, že je to normálne. Jednak to môže byť ráfikom. Buď samotnou šírkou ráfika, teda ak by bol vnútorný priemer väčší, tak by možno
plášť držal v ráfiku. Ja mám
ráfik s vnútornou šírkou 21mm a plášte sú 44mm.
Alebo to môže byť aj samotným ráfikom a jeho konštrukciou. Konkrétne ten "žliabok," v ktorom držia pätky plášťa. U rôznych ráfikoch to je inak riešené tento žliabok.
A druhou možnosťou môže byť samotný plášť. Mám Tufo swampero hd 44mm a tieto plášte majú oproti ostatným mäkšiu zmes, takže aj plášť je celkovo mäkší", takže aj týmto to môže byť, že pätky plášťa vyskočia z ráfiku pri vypustení vzduchu. Plášť s tvrdšou zmesou by tam teda mohol aj držať.
Navyše pri nejakom defekte vzduch tak rýchlo neunikne. Nerátam samozrejme rôzne extrémy. Takže plášť by tiež mal držať bez toho aby vyskočil.
Takže vo výsledku to, že mi pätky vyskočia a plášť tam teda nedrží za okolností spomínaných vyššie, je normálny jav a nie je na tom nič zlé. Toto píšem len margo toho, že mi tu niekto "natáral" hlúposti.
Už sa teda teším, keď čo najskôr nasadnem a budem jazdiť.