Lokalizácia
Formulár sa odosiela
zdravim vcera som prisiel z vyjazdu a zistil som ze mi puka nieco v pastorku neviete co to moze byt? nic ine to nerobí len ako by tam nieco drelo :|
Zobraziť komentár 25.08.2010 - 21:19:45
00
Pravdepodobne len špina...
Zobraziť komentár 25.08.2010 - 22:12:19
00
jedniné vysvetlenie je to, že niečo robíš zle. ja som jazdil kónusy plno veľa, staré náboje i nové... a nastavoval som to len zriedka, väčšinou ak som menil mazivo v ložisku.

Davam casto zadne koleso dole ked to davam do auta. Moznoze aj to je dovod preco sa to uvolnuje. A este jeden mozno dost dolezity dovod. Na oske je zavit. neviem ci sa meni z praeho na lavy (alebo opacne) z jedneho konca na druhy. Ale ked uz ma to naozaj sralo ze sa to uvolnuje tak som otocil osku a nahodil som kousy. no a teraz sa to uplne serie. :)
Neviem ci ma niekto pochopil lebo som to napisal ako blb.
Zobraziť komentár 26.08.2010 - 11:05:14
00
Poncho možno si to len slabo zakontroval. Ťažko povedať.
Zobraziť komentár 26.08.2010 - 13:40:13
00
Poncho možno si to len slabo zakontroval. Ťažko povedať.

Fu no tak kontroval som ro s takymi ocel klucmi ze som ich skoro ohol. Ale mal som vsade vazelinu aj na zavitoch tak moznoze sa to uvolnuje aj preto. Tam by to malo byt asi suche ze...
A to kontrovanie mam urobit tak ze tam bude nejaka malinka vola alebo sa to nema ani pohnut.
Inak kamarat si tiez kupil bik s tymito nabojmi a po prejdeni asi 400km tiez vola aj centimeter.
Ja si myslim ze tieto shimana maju velke stupanie zavitu na oske. Preto sa to lahko povoli. (asi) :?:
Zobraziť komentár 26.08.2010 - 14:26:49
00
skú si to zakontrvať a závity natrieť lepidlom na závity.. možno ti to pomôže
Zobraziť komentár 26.08.2010 - 14:48:28
00
Lepidlo na závity možno pomôže, našťastie mne zvyšky vazelíny na závitoch neprekážajú = neuvoľňuje sa to. Netuším, v čom môže byť problém. Trošku som z toho mimo, pretože s mojími deoréčkami som veľmi spokojný. Prevádzkové teploty od mínus 10 do 35 a občas dážď keď zmoknem ich nijako nepoškvrnili. Tie trápne gumky čo sú tam na to stačia, čo sa týka tesnosti. Neskáčeš náhodou na tom bicykli? Ak áno, tak také namáhanie možno neznesú. Rád by som ti nejako poradil, ale neviem. :(
Zobraziť komentár 26.08.2010 - 19:42:26
00
Rád by som ti nejako poradil, ale neviem. :(

Ja áno, menejskáč! :drunk:
Zoradím to takto:
1.) rovná oska, hladké kónusy a misky
2.) 9 pekných, dobrých guličiek na každej strane (vpredu je to niekedy viac s menším priemerom)
3.) kónusy dotiahnuté s matkou na kontru
4.) poriadne dotiahnutý rýchloupinák, alebo matka
5.) zdravý rozum
6.) ak nieje zdravý rozum tak to chce lepšie náboje (napr. novatec)
:y:
Zobraziť komentár 27.08.2010 - 02:37:15
00
možno máš poškodené mysky, prípadne kónusy. A keď si jazdil z povoleným nábojom, aj guličky už môžu byť v háji. Skús vymeniť kónusy aj guličky, poriadne to vyčistiť a namazať. Pri uťahovaní kónusov ich musíš trocha viac pritiahnuť, tak aby trocha naboj zadrhával, pri kontrovaní sa to zvykne trocha povoliť. Potom musí ísť náboj hladko. Chce to trocha sa s tým pohrať.
Zobraziť komentár 27.08.2010 - 06:51:24
00
Ja áno, menejskáč! :drunk:
Zoradím to takto:
1.) rovná oska, hladké kónusy a misky
2.) 9 pekných, dobrých guličiek na každej strane (vpredu je to niekedy viac s menším priemerom)
3.) kónusy dotiahnuté s matkou na kontru
4.) poriadne dotiahnutý rýchloupinák, alebo matka
5.) zdravý rozum
6.) ak nieje zdravý rozum tak to chce lepšie náboje (napr. novatec)
:y:

No zdravy rozum je. preto som kupil bik kde su priemyselne. Ale ten kde su konusy som ponechal
priatelke ktora zlezie z biku pred kazdym obrubnikom. A aj tak sa to uvolnuje.
Nic riesenie je teda suchy zavit osky a konusu, lepidlo a to by malo drzat.
Dakujem, aj za temu, (ked som sa sem tak votrel)
Zobraziť komentár 27.08.2010 - 09:57:15
00
nechcem zakladať novú tému, tak to napíšem sem, mám problém z predným nábojom, v teréne je akoby uvoľnené koleso a pritom je to dotiahnuté a zakontrované, je nestabilné, mám taký divný pocit že to ťahá niekam do strany, asi dva mesiace dozadu som menil osku lebo pôvodná mi praskla, náboj vyzerá byť v poriadku ale je v podstate jedno či dám staré alebo nové kónusy, stále je to zlé, samozrejme dal som tam nové aj ložiská a poriadne som to premazal, neviete niekto čo sa z tým dá robiť?

náboj je tam joytech disc jazdený dva roky bez problémov, problémy nastali len asi dva týždne dozadu...

Naposledy upravil Martinelli dňa 28.11.2011 - 21:06:14, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 28.11.2011 - 21:02:58
00
Utiahol by som upinák.
Zobraziť komentár 28.11.2011 - 21:05:24
00
ten je utiahnutý dobre, drží pevne
Zobraziť komentár 28.11.2011 - 21:08:05
00
sorry ale trhá to oči (aj ja sa mýlim...)

z koho/čoho
s kým/čím
Zobraziť komentár 28.11.2011 - 22:05:14
00
:D no, stále tá istá chyba, asi som si zvykol, no a k tomu náboju, nemôže to byť už veľmi vyjazdený ten náboj? predsa je to len nejaká menej luxusná značka :) len je zaujímavé že sa to prejavilo až teraz a nie hneď po výmene osky s kónusmi a ložiskami
Zobraziť komentár 28.11.2011 - 23:45:14
00
keyboard_arrow_up