Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ale asi by som bol za pieskovanie ..ako tie broky je moznost si to niekde vlastnorucne opieskovat?a kolko by to cele kostovalo penazi?myslim anodizacia?dikes
mam celopero

Ak si to ešte neriešil,doporučujem Ti to vlastnoručne vyšmirglovať do hladka.Ale nie až na kov ale tak aby si mal hladký povrch bez rapín a vrstvových skokov-prechodov.Za ušetrené peniaze si to nastriekaj spreyom alebo si to nechaj nastriekať práškovou farbou.Jedna vrstva Ťa vyjde na 6OO,.Sk.Mne to robili nedávno a som veľmi spokojný.Ak by si tú kostru očistil až na kov,budeš potrebovať minimálne 2 vrstvy /1.2OO,.Sk/.
Ja mám teplovzdušnú pištoľ,kostru som očistil až na kov ale potom som musel dať 2 vrstvy. :D
Zobraziť komentár 27.05.2007 - 06:33:39
00
Včera som dostal súčiastky,ktoré som dal na eloxovanie.Chlapci nádherná zelenožltá.Bomba :shock: .
Ale na dvoch súčiastkách som mal nalisované také oceľové čapy.Z tých je polovica.Tá kyselina ich normálne ZOŽRALA.V nich boli závity,po tých je len náznak :cry: To som ešte nevidel.Nie som chemik,ale toto :?:
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 07:59:26
00
Ale na dvoch súčiastkách som mal nalisované také oceľové čapy.Z tých je polovica.Tá kyselina ich normálne ZOŽRALA.V nich boli závity,po tých je len náznak :cry: To som ešte nevidel.Nie som chemik,ale toto :?:

Eloxovanie sa robi v kyseline (neviem akej - urcite sa da zistit na nete), preto ziadne ocelove veci. Ale aj male zavity v hliniku (do rozmeru M3-M4, pripadne jemne stupania) sa v kyseline ciastocne odleptaju (upozornili ma na to ludia od eloxacie), preto sa mi osvedcilo pred eloxovanim vyplnit zavity polyuretanovym tmelom (Sika, Loctite, Dinitrol, pozor, nie PUR penou :!: ) a po eloxacii vycistit zavitnikom. PUR tmel je voci tejto kyseline odolny a zavity ostanu neposkodene (ale aj neeloxovane).
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 13:03:09
00
Pravedepodobne to bude tak,lebo na závitich M10 nie je žiaden problém.Veľký vplyv má aj o aký hliník,či dural ide,lebo niektoré časti sú svetlo zelenožlté a iné na vojenskú šedozelenú.Velice zaujímavé a pre mňa atraktívne odtiene.
Bohužiaľ som sa nemohol porozprávať s ľudmi z tej firmy.Riešil som to cez tretiu osobu.Nič to,tie čapy vyrazím a našťastie mám možnosť nechať si v robote vytočiť iné. :!:
Zobraziť komentár 02.06.2007 - 15:06:34
00
Tá kyselina ich normálne ZOŽRALA.V nich boli závity,po tých je len náznak :cry: To som ešte nevidel.Nie som chemik,ale toto :?:

Ano, ocel to rozlepta.Raz som jednemu daval eloxovat strieborny galuskovy rafik na cestak, chcel ho mat cierny. Okolo otvorov bolo ocelove vypuzdrenie. Vsetko zmizlo.
Zobraziť komentár 03.06.2007 - 08:52:32
00
Trosku to tu ozivim, potreboval by som niekde v BA dat naeloxovat (do cierneho eloxu) jednu malu prkotinu (adapter na uchytenie brzdy). Nasiel som prave spominanu firmu na Rybnicnej - ale niekto ste tu spominali ze ich pristup nie je idealny. Nemate niekto aspon pribliznu predstavu kolko to moze stat?...

Este par otazok: 1. Musi byt povrch dielu pred anodizaciou nejak specialne upraveny? - do hladka opieskovany alebo nieco pdobne? Resp. je v pohode ak uz diel je anodizovany? - Ide konkretne o diel ktory je anodizovany ale bezfarebne (tj strieborny).
2. Robi sa ta eloxacia nejak rozne? - myslim na vysledny finish. Konkretne narazam na to ze diely ktore som eloxovane videl maly hladky povrch ale napr. sposob akym sa anodizuju ramy (ale napr. aj rajdy, sedlovky a vlastne je tak upraveny aj diel ktory chcem dat do farby) je zrejme trochu iny kedze vysledny finish je taky drsny. Otazka teda znie - dosahuje sa tento rozdiel rozdielnymi spsobmi spracovania alebo je to len nejaka finalna uprava? A dalej: Je teda mozne dat si to spravit do ktorehokolvek z tychto finishov?
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 16:23:17
00
...Nasiel som prave spominanu firmu na Rybnicnej - ale niekto ste tu spominali ze ich pristup nie je idealny. Nemate niekto aspon pribliznu predstavu kolko to moze stat?...

Navrhujem spytas sa ich, co Ty nato :wink: ? Asi to nikto nevie presnejsie...
Este par otazok: 1. Musi byt povrch dielu pred anodizaciou nejak specialne upraveny? - do hladka opieskovany alebo nieco pdobne?

Aky je povrch dielu pred anodizaciou, taky bude aj po nej. Ak bude pieskovany, zostane pieskovany, ak lesteny, bude lesteny. Anodizacia vytvara vrstvu len hrubky 5 – 25 µm.
Resp. je v pohode ak uz diel je anodizovany? - Ide konkretne o diel ktory je anodizovany ale bezfarebne (tj strieborny).

Nie je, povodnu vrstvu budu musiet dat dole (leptanim). Zalezi od dielu a materialu, ako sa to prejavi, ale je to dalsie leptanie naviac so vsetkymi dosledkami.

2. Robi sa ta eloxacia nejak rozne? - myslim na vysledny finish. Konkretne narazam na to ze diely ktore som eloxovane videl maly hladky povrch ale napr. sposob akym sa anodizuju ramy (ale napr. aj rajdy, sedlovky a vlastne je tak upraveny aj diel ktory chcem dat do farby) je zrejme trochu iny kedze vysledny finish je taky drsny. Otazka teda znie - dosahuje sa tento rozdiel rozdielnymi spsobmi spracovania alebo je to len nejaka finalna uprava? A dalej: Je teda mozne dat si to spravit do ktorehokolvek z tychto finishov?

Odpoved pozri pri prvej otazke.
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 16:45:07
00
Nasiel som prave spominanu firmu na Rybnicnej - ale niekto ste tu spominali ze ich pristup nie je idealny.

Spomínal som to ja,ale pred dvoma rokmi.
V tej dobe robili len čierny a biely elox,ale s takými prkotinami,aké som tam doniesol sa nechceli zapodievať.
Dnes je možno situácia iná....kríza a tak :roll:
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 17:38:05
00
biely elox neexistuje
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 19:04:25
00
Každý to inak nazýva ....http://www.bedrich.sk/gripper
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 20:54:42
00
no to ale neni biela :-)
Zobraziť komentár 24.06.2009 - 22:13:26
00
Spomínal som to ja,ale pred dvoma rokmi.
V tej dobe robili len čierny a biely elox,ale s takými prkotinami,aké som tam doniesol sa nechceli zapodievať.
Dnes je možno situácia iná....kríza a tak :roll:

Situacia je fakt dost ina. Momentalne by mi to aj ochotne spravili keby eloxovanie este robili - ale kedze nemaju zakazky a clovek co to robi je dlhodobo PN tak je u nich eloxovanie v nedohladne. To len keby nahodou niekto chcel vyskusat (tak uz ani nemusi)...
Zobraziť komentár 25.06.2009 - 14:46:23
00
Ozivim trochu temu. Mam zaujem dat si naeloxovat vahadla na rame zlatou farbou, neviem vsak nic najst v okoli Bratislavy, najlepsie priamo v nej. V Bike Hazarde mi neodpisuju na maily a aj tak sa mi to do Ciech nechce posielat. Rozmyslal som aj o eloxovani v domacich podmienkach ale nemam na to vybavenicko a nechcem to *****. Nejaky tip? |-)
Zobraziť komentár 09.02.2011 - 00:21:14
00
Volakedy eloxovali v Meopte. Neviem ale povedat, ci este eloxuju a ci vobec existuju. A vlastne zlaty odtien asi ani nie.
Zobraziť komentár 09.02.2011 - 08:46:29
00
A čo tak komaxit? Brat sa nedávno rozhodoval medzi eloxom a komaxitom, nakoniec si dal spraviť DH rám komaxitom.....a pochvaľuje si.
Zobraziť komentár 09.02.2011 - 09:26:30
00
keyboard_arrow_up