Lokalizácia
Formulár sa odosiela
squirt - pri velkom najazde treba co najmenej ukonov lebo to otravuje. so squirtom neriesim nic - len snim prebehnem retaz, tocim pomaly klukami a prstami klepkam po retazi aby sa triasla do stran - lepsie zatecie. dalej neriesim nic - zvysok v terene opada sam, hlavne v tom prachu co bol teraz. napr. co som siel tento rok 350km z CA do BA po pohranicnych hrebenoch a hreben MK tak som nedomazaval. a tam terenu a vyskovych bolo pozehnane. ku koncu by si uz pytala ale nechcelo sa mi.
vsimol som si ze retazi skor ublizis ked je na nej mazivo s necistotami ako ked jazdis na suchej nenamazanej - co je aj logicke. nenamazana ma akurat tak vyssi odpor a vydava otravne zvuky. samozrejme sa bavim o suchych podmienkach.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 12:03:49
03
Tomas11 ta drahsia retaz zarucene vydrzi viac. Kolko to ale bude je u kazdeho inividualne, ale urcite vyskusaj. Ja som mal jedine skusenost s 11x retazami kedy som na 11x shimano pohon pouzil najdrahsiu 11x sram a mal som cca dvojnasobnu zivotnost :lol:

Ale teda 12x retaze mi na 12x pohone drzia este kratsie

Gusto0 no len vyssi odpor = vacsie opotrebenie.. ale chapem ze zas mazivo a prach = brusna pasta

Strenki kolko ma teraz tvoja legendarna SRAM retaz nabehane? Naposledy to bolo cez 6000km
A teda ako neveriaci Tomas som si ju aj dosiel nazivo premerat :lol:
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 12:15:07
00
6000km? Prečo urážaš moju reťaz?
Ibis Exie USA 12,468.8 km
Žiaden fejk, každú jazdu mám na Strave a od kedy mám Exie, je tam pôvodná reťaz.
XX1 rainbow kazeta aj reťaz a squirt vosk ako Gusto0
Vždy radím s rozumom a citom, radšej vždy zvoľním pri radení. Výdrž je dôkaz, že to asi robím dobre.
Jazdím iba za sucha. Pár mokrých jázd možno bolo, ak ma chytil dážď. Cielene do mokra a blata nejdem.
Ale plán je cez black friday kúpiť novú na budúcu sezónu.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 12:18:39
04
ale predpokladam ze uz ti bude nova skakat na kazete. som zvedavy.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:09:41
01
arrow_leftGusto0 napísal:
squirt - pri velkom najazde treba co najmenej ukonov lebo to otravuje.

A prave preto som ja skoncil so Squirtom. Prilis caste mazanie retaze. Za cenu mierne vacsieho znecistenia mam nasobne dlhsiu vydrz a to ani nevravim o jesennom a zimnom jazdeni.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:34:53
00
Strenki to uz zacina byt dobre cislo aj na to ze sa ta retaz este neroztrhla a nieto ze ti neprepadava mierka :lol: .. Som velmi zvedavy co bude robit nova retaz, urcite potom primeraj k sebe staru a novu.
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 15:25:21
00
arrow_leftGusto0 napísal:
ale predpokladam ze uz ti bude nova skakat na kazete. som zvedavy.

To by sa práveže "nepočítalo..." Ak to má byť ozaj "kóšer," čo predpokladám že u Strenkiho je, tak by stále mala byť pod limitom predĺženia = bez nutnosti meniť pri výmene aj ostatné časti pohonu.

Môžem sa mýliť, ale AFAIK, opotrebovanie kazety a prevodníka nespôsobuje ani tak samotné používanie, ako hlavne používanie s "predĺženou reťazou."
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 15:38:49
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Reťaze)
keyboard_arrow_up