Lokalizácia
Formulár sa odosiela
urcite sa tomu budem chciet vyhnut, ak vies ako, tak porad ;)

Napr. ho nenamontovat? ;) Aj tak ma lockout minimalne vyuzitie ak mas spravne nastavenu vidlicu, vies tocit pedalmi a nie si sprinter, co robi nastupy v pedaloch do kopca. A to ani nehovorim, ze je to dalsich cca 25-30 € a uz teraz bez remote-u si cez Tebou stanoveny cenovy limit...
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 12:32:57
00
Jezus ak môžeš poraď ako ho tam nenamontovať a pri tom nemať vidlu neustále zamknutú. Nepozeral som to v detaile, ale vidla je default zamknutá, pokiaľ lankom nenatiahneš ten lockout.
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 12:59:07
00
Tak do takych detailov som tu vidlicu nestudoval, ale logicky ak ma vidlica moznost lockoutu, tak by sa mal ten lockout dat ovladat aj z korunky bez remote-u. Ak to tak nie je, tak to je ina situacia...
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 14:30:37
00
vidla je default odomknutá :D
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 14:34:12
01
Jezus, bohuzial v tom mojom pripade to tak nie je.
A Katko, v mojom pripade je default uzamknuta :)
Presne ako je to napisane tu: http://forums.mtbr.com/shocks-suspension/cannot-disengage-lockout-reba-rl-29-a-853110.html
Ak to nevyriesim inak, otvorim na to nove vlakno, kedze som uz dost off topic.
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 16:19:58
00
Ak si dobre spominam, tak mipo13 by k tomu mozno vedel nieco povedat. Zda sa mi totiz, ze raz na to na vyjazde nadaval a ja som len neveriacky krutil hlavou, ze kto toto obratene nastavenie mohol vymysliet. Ved ak sa ten remote dodrbe, tak pojde clovek zvysok vyjazdu na locknutej vidle...

P.S. Tomino mal v pripade tejto vidlice dodat ten remote k nej, ak je to nevyhnutna sucast pre jej spravne fungovanie...
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 16:28:57
00
Tomino je v tom nevinne. Inak ta vidla sa da kupit aj v obchode bez poplocu alebo pushlocu alebo ineho remote ovladania pokial to clovek chce.
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 16:59:11
00
Jezus, bohuzial v tom mojom pripade to tak nie je.
A Katko, v mojom pripade je default uzamknuta :)
Presne ako je to napisane tu: http://forums.mtbr.com/shocks-suspension/cannot-disengage-lockout-reba-rl-29-a-853110.html
Ak to nevyriesim inak, otvorim na to nove vlakno, kedze som uz dost off topic.

myslim ze bude stacit rozobrat MC v pravej nohe a vybrat pruzinku a lock pojde z korunky..
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 17:46:54
00
Jezus dobre si spomínaš :). Je to tak, nové Reby sú defaultne zamknuté a s novým typom pushlocu je tento systém dosť nešťastné riešenie, keďže pushloc musí byť stále zatlačený. Stačí sa o neho trošku oprieť, alebo nechtiac do neho drgnúť, hneď sa vypne a vidlica je zamknutá. Už sa mi to pár krát stalo. Prvý krát som sa čudoval čo mi to tak skáče a všimol som si to až cca po 20-tich km. Od vtedy si na to dávam pozor :). S poplocom to nemusí byť až taký problém, keďže sa vypína tlačítkom ktoré je viac schované a nechcené vypnutie je menej pravdepodobné.

zihadlo 5 neviem či to bude také jednoduché, ani na starých Rebách sa to nedalo tak jednoducho prerobiť. No ale možno sa mýlim, ešte som túto novú rozobranú nemal.
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 22:06:14
00
silva mas pravdu, urcite sa tomu budem chciet vyhnut, ak vies ako, tak porad ;)

zihadlo 5: ano o tom som cital, ze prave Reba sa da v zdvihu upravit, aj ked tych 100mm na XC bude bohate stacit.

ouuu tak toto pocujem prvy krat, beriem spat moju "nemiestnu" radu :talk:
Zobraziť komentár 03.10.2013 - 22:11:00
00
Jezus dobre si spomínaš :). Je to tak, nové Reby sú defaultne zamknuté a s novým typom pushlocu je tento systém dosť nešťastné riešenie, keďže pushloc musí byť stále zatlačený. Stačí sa o neho trošku oprieť, alebo nechtiac do neho drgnúť, hneď sa vypne a vidlica je zamknutá. Už sa mi to pár krát stalo. Prvý krát som sa čudoval čo mi to tak skáče a všimol som si to až cca po 20-tich km. Od vtedy si na to dávam pozor :). S poplocom to nemusí byť až taký problém, keďže sa vypína tlačítkom ktoré je viac schované a nechcené vypnutie je menej pravdepodobné.

zihadlo 5 neviem či to bude také jednoduché, ani na starých Rebách sa to nedalo tak jednoducho prerobiť. No ale možno sa mýlim, ešte som túto novú rozobranú nemal.

staru som si prerobil na lock z korubky namiesto poplocku...
na nových je MC rovnaky
Zobraziť komentár 04.10.2013 - 07:36:51
00
hmmm tak to už je čo za výmysel, že defaultne zamknutá :D no pekne...normálne ťa donútia používať niečo čo nie každý chce :)
Zobraziť komentár 04.10.2013 - 08:18:13
03
zihadlo 5 potom beriem späť, som myslel že kvôli prerobeniu bolo treba meniť celý MC. Nikdy som to neriešil, ja vidlicu nezamykám.

katko presne, pushloc som na starej Rebe nepoužíval a teraz ho mám stále zatlačený. Príde mi divné aby niečo fungovalo v štandardnom režime tak, že musí byť nejaká pružinka stále napružená a to nehovorím o tom že ten nový typ pushlocu na rajdách dosť zavadzia :(. Starý bol riešený podstatne lepšie.
Zobraziť komentár 04.10.2013 - 09:33:32
00
Provizórne(natrvalo) stačí dať kúsok lanka z prešmyku,napružiť,zaistiť priamo na vidlici-napr.luster svorkou.
Zobraziť komentár 05.10.2013 - 08:33:03
00
alebo staci vytiahnut MC zhora,rozobrat, vibrat pruzinku co otvara lock.. potom to pojde ako klasicky lock na korunke, kde otoci tam bude :)
Zobraziť komentár 05.10.2013 - 08:44:44
00
keyboard_arrow_up