Lokalizácia
Formulár sa odosiela
ahojte, mam GT avalanche 2.0 2012 a riaditka ALL TERRA 6061 Aluminum Flat Top Riser, 690mm,. mam sice v hrudniku cez 128 no akosi si casom pripadam s tymi sirokymi a rovnymi riaditkami trosku neohrabane, prakticky niekedy ani neviem prejst cez dvere na balkon s bajkom. co by ste mi poradili pre hobby jazdenie 75 percent asfalt a 25 teren by boli lepsie lastovičky? popr ake su ich vyhody? niektory mi radili pri mojej sirke ramien to nechat tak ako je. nezatratte ma, som v tom totalny laik, snazim sa len trosku zlepsovat bajk a ak by to pomohlo preco nieco nezmenit.

img29.imageshack.us
Zobraziť komentár 18.07.2013 - 10:36:53
00
lastovicky tiu pomozu akurat na dvihnutie rajdov, a tu mas celkom v pohode oproti sedlu. na sirku staci kupit uzsie alebo zrezat povodne napr o 2cm z kazdej strany, na cca 650mm , paky a ostatne len posunies.. jednoduche
Zobraziť komentár 18.07.2013 - 10:43:52
00
diky moc za odpoved, to zdvihnutie by som mozno aj trosicku privítal ale zase bajkovat vystretý je asi somarina. priatelka ma verziu pre zeny a jej volant je citelne uzsi, lastovicky vykrojene a volant ohnuty, ale asi to tak pre holky ma byt. diky moc za pomoc
Zobraziť komentár 18.07.2013 - 10:47:56
00
Tak, tak. Najlepšie zrezať. Najprv po 2 cm z každej strany. (dobrá je aj pilka na železo)
Vyskúšaj si to tak, že najprv len posunieš páky a gripy o tie 2 cm k stredu. Pojazdi a skús prípadne i o 3 cm. Tak, ako ti to bude vyhovať, tak to odfakli. Konce opracuj do hladka pilníkom.
Kto reže, ten jede!!!
Zobraziť komentár 18.07.2013 - 10:54:26
00
Ahojte, chcem vymenit riadidla mam tam flat zahnutie 9 a5 stupnov 31.8 , potrebujem ich zdvihnut cim viac tým lepsie aspon o takých 30-40mm, širka je 680 a myslim ze aj moze ostat, ma niekto nejake konkretne odporučania?niečo lacne okolo 20-30e, pripadne co si myslite, da sa to riesit aj klbovým predstavcom s nastavitelným uhlom? alebo kombináciou jedneho s druhým?
Zobraziť komentár 14.06.2014 - 21:56:53
00
Je nejaký spôsob ako správne nastaviť riaditká?

Momentálne mám Easton MonkeyBar (back 9stupnov, up 5) a niesom si istý, či ich mám vymeniť, alebo sú iba v zlom uhle.

Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia). Okrem toho mám v kopcoch problém aby ostalo predné koleso na zemi, ale to môže byť spôsobené aj zlým tlmičom, takže to budem riesit neskôr.
Zobraziť komentár 07.09.2014 - 23:41:18
00
skús dať opačne predstavec. mne to moc pomohlo. hlavne mi to už toľko nedvíhalo predné koleso v kopci. ak sú riadidlá moc do vrchu tak ich skús pootočiť. s tým jedine poexperimentovať, tak aby ti to bolo čo najpohodlenejšie.
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 08:56:04
00
matko001 : v zasade by malo postacit, ked povolis predstavec na rajdoch a skusas ako ti najlepsie sadnu do ruky. Inak by mali byt v polohe 90 stupnov kolmo na os predstavcu zboku, ak by nesadli, tak holt zahnutie nevyhovuje. Mne nesedi nic, co nema aspon 5stupnov nahor a 8 dozadu.
Ovsem to s tym zdvihanim bude ako pise matko055, mas moc vysoko asi rajdy , ono sa to nezda, ale aj 1cm je citit viac nez dost. Takze otocit predstavec, ak sa neda dat nizsie. Tlmic mas moc makky, ze padas v zdvihu dozadu ?
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 11:58:59
00
Je nejaký spôsob ako správne nastaviť riaditká?
Momentálne mám Easton MonkeyBar (back 9stupnov, up 5) a niesom si istý, či ich mám vymeniť, alebo sú iba v zlom uhle.
Cely problém je v tom, že sú moc dovrchu, takže mám tendenciu sa držať iba vonkajšou stranou ruky, čo nieje moc pohodlné ( zápästia sú moc prehnuté smerom k predstavcu a po nejakom čase aj dosť bolia).

9 stupnov back je OK (fakticky pouzitelne minimum, osobne mi vyhovuje aj viac ako 10 st.), ale asi mas riaditka otocene prilis dopredu, takze tych 9 stupnov mas asi "up" a nie "back". Skus pootocit dozadu.

...Okrem toho mám v kopcoch problém aby ostalo predné koleso na zemi, ale to môže byť spôsobené aj zlým tlmičom, takže to budem riesit neskôr.

... alebo technikou slapania do kopca ...
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 13:06:01
00
Ok, idem otáčať a hľadať lepší uhol a uvidím.

Tlmic má asi 160mm (som pri kúpe netusil že sa taketo niečo vôbec vyrábalo) miesto 165, čiže som automaticky padnutý dozadu + tento rok som skoro všetky kopce jazdil s kotvou (pripojenym synom za sebou), takže toto neriesim kým nebude nový. BTW: pri mojej váhe som ďaleko za max tlakom aby som sa neprepadol dozadu
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 13:42:37
00
Nepoznam Tvoju hmotnost, ale nie je problem nafukat tlmic aj pre 110 - 120 kg jazdca, a stale v pracovnem rozsahu tlmica s rezervou. Ak ovsem tlmic nema vadne tesnenia, ze prefukuje medzi pozitivnou a negativnou komorou (stuck down v pripade Foxu) ...
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 13:56:56
00
No ale asi nenafuka nic, ked ma kratsi tlmic .. tiez mam jeden taky a lamal som si hlavu, co mu je, kedze je 0.5cm kratsi.
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 14:14:12
00
Tlmic kratsi o 5mm = mensi zdvih o max. 15mm, co vsak neznamena. ze by sa nedal nudzovo nafukat na mensi sag (napr. 5 mm namiesto 10 mm) s ozelenim komfortu (alebo normalny sag a mensi zdvih + mierna zmena geometrie), IMHO.
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 14:29:44
00
To mas asi pravdu, pri 10cm zdvihu ten hlavy problem budu asi rajdy.
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 14:51:53
00
Mám cca 135kg a problémov budem mať viac. ;-)

Teraz sa s tým zase chvilku nebudem hrať, lebo som otvoril vydlicu a vylial odtiaľ vodu, takže geometria sa správala úplne odveci - keďže vydlica sa správala odveci tiež.

Čiže poradie je: vydlica (vymyslieť ako funguje a dať ju dokopy), riaditka a tlmič. :-)
Zobraziť komentár 08.09.2014 - 18:20:03
00
keyboard_arrow_up