Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ja by som povedal, ze ak pominieme mozne prepruzovanie ohybov na lastovickach (podla konstrukcie), tak uchop je dany:
1. sirkou riaditok;
2. uhlom zalomenia gripovej casti vo vodorovnej rovine (backsweep, bend);
3. uhlom zalomenia gripovej casti vo zvislej rovine (upsweep).
Z fyzikalneho hladiska je uplne jedno, ako je to medzi sebou pospajane, ci priamkami, krivkami, vlnovkami, apod. Ani "rovne" riadidla nie su spravidla rovne, ale maju isty uhol zalomenia. Ich natacanim sa da nastavit upsweep podobne, ako u lastoviciek. Lastovickam rohy velmi nesvedcia (dizajn) a vyzeraju dobre na vysokozdvihovych bikoch. Kvoli istote ovladania maju vacsiu sirku a tym padom aj vacsiu hmotnost ako rovne, preto sa rovne viac uplatnuju u lahkych bikoch (XC HT).
Doteraz som jazdil len "rovne" Syntace 630mm, backsweep 12°(!). Niekomu sa zalomenie moze zdat velke, ale je maximalne ergonomicke a pocitovo ako lastovicky, najme ak sa mierne natocia hore. Je vsak pravdepodobne, ze na dalsom biku prejdem na lastovicky - kvoli "image", iny dovod nie je.
Zobraziť komentár 19.01.2008 - 00:37:55
00
:idea: :idea: :idea:
som tiez presiel na rovne, tak zatial vychytavam...
no zda sa to byt v pohode
Zobraziť komentár 28.02.2008 - 00:57:48
00
Hm divne je ze ces lastovicky /ten nazov evokuje lietanie/ som este nepreletel na rozdiel od rovnych rajdom. Zeby ,zatial ? :wink:
Zobraziť komentár 28.02.2008 - 08:31:26
00
Ja to nejako stále striedam, neviem sa rozhodnúť ktoré su lepšie... :P
Zobraziť komentár 28.02.2008 - 08:35:45
00
rovne a ziadne ine... dohodil som k nim este super lighty rohy od Duxa a je to na neporovnanie s lastovickami... :P :P :P
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 07:59:58
00
ano...s rovnymi sa dole kopcom chodi neporovnatelne debilnejsie ako s lastovickami :)
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 15:01:03
00
Zaujimalo by ma, ci zalomene riaditka napr. Syntace (nie su vyrobcom oznacovane ako "riser bar"), su v zmysle tychto skriepok "rovne" alebo "lastovicky"?
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 15:13:19
00
Zaujimalo by ma, ci zalomene riaditka napr. Syntace (nie su vyrobcom oznacovane ako "riser bar"), su v zmysle tychto skriepok "rovne" alebo "lastovicky"?

podla mna to mozme volat lastovicky, uchop je predsa len o inom, ako na "rovnych"
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 15:30:53
00

Rovne co sa hraju na lastovicky:) To je najhorsie:))
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 15:49:38
00
No prave, uchop je iny, ako u "pravitkovo" rovnych, ale lastovicky to nie su. Dizajnom skor by som povedal rovne, uchopom vsak velmi podobne (ak nie stejne) ako lastovicky. Takze spor nestoji ani tak o tom, ci "rovne" alebo "lastovicky", ale ake rovne a ake lastovicky. Drzal som uz v rukach (na biku) Race Face lastovicky, ale verte mi, nebral by som ani zadarmo - to "rovne" Syntace su nepomerne lepsie. Ako som uz pisal v tejto teme vyssie, dolezite su uhly. Skuste si porovnat vyrobcov medzi sebou (robil som to) a zistite, ze lastovicky maju upsweep (zahnutie hore) od 4° do 6°, backsweep (zahnutie k jazdcovi) od 5° do 10°. Tie najnizsie hodnoty 4°/5° ma prave RaceFace XC SL low riser a skuste si ich vyskusat...
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 16:07:59
00
konecne tu niekto bura myty... a este ked k tomu pridas sirku, lebo napr. 600 a 700 je trosku rozdiel aj v geometrii uchopu...dakujem Peterg

jazdim FSA XC190, s uhlami 9/4 a sirkou 600, a tie maju teda blizsie k flat ako k vlastofkam - takze by som to fakt nerozlisoval na vlastofky a nevlastofky
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 16:23:25
00
Rovne co sa hraju na lastovicky:) To je najhorsie:))

:lol: :lol: :lol: Riaditka s uchopom lastoviciek a hmotnostou rovnych (136g) :lol: :lol: :lol:

To Dudo: sirka 630mm, backsweep 12° (fakt, ako lastovicky :wink: ).
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 16:39:20
00
uchopom vsak velmi podobne (ak nie stejne) ako lastovicky.

.

Uchopom mozu byt podobne ako niektore lastovicky, ale nikdy nie pocitom a ovladanim :) Urcite napriklad nebudu tak vysoke. Povedal by som, ze je to taky medzistupen, no ale naco jazdit na medzistupni...; ))) Ved aj sam prechadzas na lastovicky..vrabce cvirikali.

Kazdy nech jazdi na com chce a co mu vyhovuje (okrem lastoviciek s rohmi: )))))
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 18:51:00
00
Dijck s poslednou vetou sa plne stotožňujem :wink:
Zobraziť komentár 01.04.2008 - 18:55:23
00
Kazdy nech jazdi na com chce a co mu vyhovuje (okrem lastoviciek s rohmi: )))))

Dijck s poslednou vetou sa plne stotožňujem :wink:

:evil:

Prílohy:

rohy + vlastofky.jpg
rohy + vlastofky.jpg 180.41 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 01.04.2008 - 19:01:47
00
keyboard_arrow_up