Lokalizácia
Formulár sa odosiela

Ešte som rozmýšľal nad tým, že zoženiem nejaké staré kolesá aj s plášťami, podávam hroty dovnútra a plášť vyplním europenou. Tak že tam duša nebude, len ráfik a plášť a vnútri europena (to je tá čo sa dáva okolo okien a zárubní taká žĺta, vraj trikarát zväčší svoj objem). Potom už defekt nehrozí a môžem jazdiť jak chcem. :D

To nemyslis vazne s tou europenou, dusa a pneu sluzi na to aby si mal dobry grip ci je to letny alebo zimny vzor, a nie na to aby si dusu nahradil europenou. Pochopim ze sa plna guma dava na stavebne alebo vojenske stroje ale to je kvoli prierazom a priestrelom.
Zobraziť komentár 30.11.2006 - 12:38:12
00
To nemyslis vazne s tou europenou, dusa a pneu sluzi na to aby si mal dobry grip ci je to letny alebo zimny vzor, a nie na to aby si dusu nahradil europenou. Pochopim ze sa plna guma dava na stavebne alebo vojenske stroje ale to je kvoli prierazom a priestrelom.
Ale potom by som mohol jazdiť aj po betóne a nehrozil by mi defekt. Na zimu by som len vymenil komplet kolesá aj s plášťami. Ale asi to realizovať nebudem, ale nápad to môže byť dobrý. :)
Zobraziť komentár 02.12.2006 - 08:47:24
00
napad mozno dobry ale nerealizoval by som ho skuda plastov ta pena sice nadobuden 3 nasobny objem ale 1.ako vies kolko jej tam mas dat
2.tazka pneumatika 3.vytvoria sa ti tam bubliny 4.ta pena podla man nevydrzi ten tlak ket na tom budes jazdit 5.chcem vidiet ako to das an rafik, tod vsio 8) :wink:
Zobraziť komentár 02.12.2006 - 18:38:35
00
napad mozno dobry ale nerealizoval by som ho skuda plastov ta pena sice nadobuden 3 nasobny objem ale 1.ako vies kolko jej tam mas dat
2.tazka pneumatika 3.vytvoria sa ti tam bubliny 4.ta pena podla man nevydrzi ten tlak ket na tom budes jazdit 5.chcem vidiet ako to das an rafik, tod vsio 8) :wink:

Plášťov škoda nebude, lebo mám jedny 1.95 staré polozošúchané nounejmy.

1. odhadom, rovnomerne vyvŕtam diery do ráfiku a všade rovnaké množstvo
2. ani nie, lebo peny bude málo a nasaje sa vzduchom (bubliny)
3. to nevadi, aspon to bude pruzit
4. tak mala by byť dosť pevná a nemal by so vyzuť pneu, bude tam určitý tlak
5. ráfik nebudem dávať dole, raz dám penu a hotovo a zalepené
Zobraziť komentár 04.12.2006 - 21:32:13
00
1. odhadom, rovnomerne vyvŕtam diery do ráfiku a všade rovnaké množstvo
2. ani nie, lebo peny bude málo a nasaje sa vzduchom (bubliny)
3. to nevadi, aspon to bude pruzit
4. tak mala by byť dosť pevná a nemal by so vyzuť pneu, bude tam určitý tlak
5. ráfik nebudem dávať dole, raz dám penu a hotovo a zalepené

Achjo, ked tu clovek cita niektore posty tak musi zasnut a hlavne ked autor doplni: "napad je to dobry" :roll:

Ked uz nic viac, nez napises take kraviny ako si napisal, skus si precitat vlastnosti tej polyuretanovej peny a popripade nejake pokusy a nie tu drizdat taketo absurdnosti :!:
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 07:39:41
00
Nechajte ho nech blbne aspon sa baví keby Edison počúval všetkých tak dodnes svietime sviečkami :lol:
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 09:25:12
00
:D no nepoviem k tomu radsej nic,akurat som zvedavy na vysledok,urcite daj vediet ako to dopadlo(aj v pripade neuspechu) :wink:
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 10:07:58
00
Aj keby sa ti to podarilo naplnit penou :D ta pena by vytvrdla a pri naraze by sa zdeformovala a nemyslim ze by sa vratila spat...
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 13:33:30
00
tie bublinky, ktore vzniknu v tej pene sa pri tlku stlacia a myslim, ze sa nevratia spat na rovnaky objem, takze tomu nedavam velke sance na uspech
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 20:05:47
00
to "napad mozno dobry" bolo myslene ironicky ved potom bvy som to asi nedoplnil tymi otazkami
Zobraziť komentár 05.12.2006 - 20:16:57
00
Napad to nie je zly, len bola zle zvolena vypln. Su aj ine porezne materialy, ktore pruzia a zachovavaju si povodny tvar pri nizkej hmotnosti (momentalne mi ziaden nenapada, ale napr. nieco ako karimatky). Volakedy boli take galusky, ktore mali na strane od rafu vlepenu tenku vrstvu gumy alebo coho a po defekte sa dalo ist znizenou rychlostou (nieco ako tie PAX systemy u aut).
Zobraziť komentár 06.12.2006 - 11:35:31
00
Aký materiál odporúčate namiesto tej peny? :?
Zobraziť komentár 10.12.2006 - 14:45:36
00
BETON :D
Zobraziť komentár 10.12.2006 - 16:45:41
00
Skus tam natlacit polyurethanovy tmel (Sika, Loctite, Dinitrol, ...). Je to o nieco lepsie riesenie, nez navrhuje Zombi. Tmel je pruzny po vytvrdnuti. Ale zacni ho plnit cim skor, aby do prveho snehu vytvrdol (3mm/24h pri 20°C, 65% R.H.), mozno si uz mal zacat koncom leta. Kym je tmel makky, skus do duse vypustit CO2 zo sifonovej bombicky, aby vznikli bublinky. Tak Ti vznikne pruzny porezny material. Teraz to ma same vyhody - vypln je pruzna s vratnou deformaciou, nedostanes defekt, kolesa budu omnoho lahsie, ako s betonom (vypln < 1.5kg), praca je zadarmo a tmely mozno nebudu stat omnoho viac, ako nove plaste s hrotmi. Ale ta radost, ze si si to spravil sam, ta urcite stoji zato :lol: :lol: :lol:
Zobraziť komentár 10.12.2006 - 17:59:25
00
peterq to si daj patentovat :lol: , ako ces vyprazdnit do toho tu sifonovu bombicku?A ten beton to neber vazne . Mam taky pocit ze bike ma kolesa naplnene vzduchom asi preto lebo zatial nikto nic lepsie nevymysel a my tu asi nic nove nevymyslime...
Zobraziť komentár 10.12.2006 - 18:15:23
00
keyboard_arrow_up