Caute, konečne som dočítal celé vlákno. Je teda už pekne dlhé, ale trochu škoda, že asi polovica príspevkov zbytočne rieši či je 1x10 dobré a viacerí tu majú potrebu neustále argumentovať prečo by 1x10 nechceli. Myslím, že táto téma je hlavne pre tých, čo sa rozhodli, že to vyskúšať chcú a potrebovali by poradiť ako nato za "málo" peňazí.
Musím priznať, že asi od polovice sú tie dohadovania už dosť otravné a stále sa točia dookola o tom istom ale to len tak na okraj..
Skladám si nový bike full 27,5, zdvihy 130mm a určite by mal byť bez prešmykača. Sada x01 mi príde cenovo prestrelená a teda pôjdem aspoň zatiaľ vašou cestou 1x10. Dopredu dám 30z
prevodník (rýchle prevody moc nepoužívam, na starom biku 26" som jazdil max 44/15 a aj to tak do 3% času), vzadu by som asi išiel do tej kazety 11-42z od
http://www.werk.bike/ (snáď už v januáry alebo februáry bude dostupná) a prehadzovač čo som tu čítal bude lepši asi sram x9 type 2.
Mám teda pár otázok:
Aké ramienko na prehadzovač X9 type 2 je minimálne potrebné? Bude to fungovať aj s krátkym ramienkom?
Aký je rozdiel medzi tými kazetami od werku? jedna stojí 2500 a druhá 2600.
Bude fungovať
radenie xtr SL-M980 10sp v kombinácii s tou prehadzovačkou sram x9 type 2?
Dik