Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Drahsie 26" XC bajky (1000€+) si dnes a v blizkej buducnosti uz kupuje malokto, s prichodom 650B koncia 26" v modelovej rade 2014 u drvivej vacsiny znaciek uplne...
Zobraziť komentár 07.07.2013 - 09:35:48
00
kus to oprasim :)
dajak sa ten karbon zacina lamat na cestach :( hmm
Zobraziť komentár 03.04.2017 - 18:32:46
00
Možno som v tomto konzerva ale karbón by som určite NE-chcel. Vo všetkých ohľadoch mi "železo" príde pevnejšie. Samozrejme že aj dural vie prasknúť ohnut sa alebo povedzme povolí zvar.. avšak tie vlakenka mi prídu holt krehké. A tento jav u duralov nepozorujem. Test aka. Machine sex môže byť super ak niekto chce machrovat číslami, ale kde je tam povedzme zohľadnené obrusenie materiálu keď ho pri pade/náraze solídne poškriabes o kamienky/ stenu/asfalt a pod.? Čiže mne osobne určite nestačí ukazovať tie ich market. Ťahy koľko "newtnov" vydrží do prasknutia. Určite ma mnohí poučia že tomu vlastne nerozumiem a možno majú pravdu, ale vsadim radšej na svoj "gut feeling" a napriek lákavej ľahkosti karbonu si ich môžu strčiť. (Späť do garáže) :) čiže za mňa jednoznačne dural.. tipci čo jazdia dlhé tripy po planéte radšej volia dokonca oceľ. Prečo asi nemajú 1200gramove karbony? :) Určite to nebude ich masochizmom. veľa spokojných kilometrov bez prasklín a pádov prajem každému.
Zobraziť komentár 15.03.2021 - 08:48:38
00
prvy prispevok a hned taketo kraviny :lol:
Zobraziť komentár 15.03.2021 - 09:11:50
010
Odporucam potom nesadat do modernych lietadiel s takym guuut fiilingom
Zobraziť komentár 15.03.2021 - 09:34:35
00
Ja tiez zatial karbon az tak moc nechcem ale az tak ako to napisal dusshan by som to urcite nenapisal. Pri aktualnom vyrobnom procese kedy jednotlive platy ukladaju do formy, lepia o seba a stlacaju o formu nafuknutym "balonom" dochadza k tomu ze kazdy ram je iny. Vonkajsia cast moze vyzerat dobre ale vo vnutri kde tlacil balon to uz vyzera trochu inak. Kadejake vystupene vlasocnice na miestach kde sa balon pokrcil, rozdiel v hrubke, bubliny medzi vrstvami, oxidacia, vysusene miesta kde je menej alebo ziadne lepidlo. Miesta kde je ram oslabeny. Tymto ale aktualne trpia hlavne lacne a cinske karbonove ramy, predpokladam ale ze renomovane znacky to uz budu mat z velkej casti vychytane. Ale aj teraz obcas clovek pocuva o tom ze po par jazdach praskne napriklad uplne nova zadna stavba na yeti atd. Je tam ale rozdiel medzi cyklo a leteckym priemyslom kde pri lietadlach je kazda jedna cast testovana a prechadzana ultrazvukom a podobne. Pre predstavu takto to vyzera vo vnutri 10 rocneho specialized carbon ramu https://www.youtube.com/watch?v=-jyj48lZ3T8 . Ten yt kanal ma plno podobnych videii z rozrezanych hlavne cestnych karbonovych ramov a komponentov, vacsinou uz starsich. Pri porovnani s ostatnymi z toho ten specialized vysiel celkom dobre.

Dalsia vec je ze karbon sice po naraze do skaly prepruzi a naraz rozlozi na vacsiu plochu, nie je to ale tak ze by na tom mieste zostal ram 100% bez poskodenia. Dochadza tam k oddeleniu ci pretrhnutiu par vlakien a uz je to miesto o male percento oslabene. Staci ak je to namahane a postupne tam dochadza k poskodeniu viac vlakien az to nakoniec rupne cele. To su tie demolacie ktore sa stanu z nicoho nic a az taketo narusenia po padoch su dovod pre ktory mam trochu pred karbonom respekt ja. Na druhu stranu ani hlinik nie je bohvieco takze medzi tymito dvomi materialmi som takmer 50 na 50. Aj ked tie demolacie karbonu v mojom okoli moc nie su.

Co ale sledujem je carbonprint a spajanie s inymi materialmi, napr ako material ramu a vyrobny postup aktualneho kellys ebiku.
Zobraziť komentár 15.03.2021 - 11:22:50
00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up