Viem že to znie šialene ...
skúste pozrieť grafi Epiconu a Axonu a porovnať ich s Vašimi vidlami. Prezradia, podstatne vyžšiu citlivosť a plochejší priebeh. Tie grafi niesu vymyslené, je to meranie tak ako aj ostatné.
čo sa týka tuhosti v skrute .... 32mm nohy, v dnešnej dobe už v celku solídne spracovanie. Nehovorím, že je to na špičkovej úrovni, ale čo sa týka parametrov v skrute, môže konkurovať podstatne drahším súkmeňovcom. Nemôže jej konkurovať žiadna 30mm noha, za predpokladu, že hovoríme o rýchloupínaní.
čo sa týka životnosti ... som síce zameraný na XC, ale rád brzdím na hrane predného kolesa, skáčem z cca 40cm, niekedy to aj viem prehnať v zjazdíku, skončil som v strome .... aj
vidla dostala svoje. Neviem to ešte povedať s istotou o životnosti, ale má pod mojim vedením nabehaných cca 1800 km a klop, klop, musel som, čo sa týka vakla nezaregistroval som nejaký nárast.
Takže nepredpokladám, že sa dá hovoriť o šetrnom zaobchádzaní.
V servise nebola, ak nerátam Milana a moje občasné rozoberanie, ked si upravujem parametre, pružiny alebo tlmiča. (pre info pri zaťažení 300N je zanorenie 30-34mm, podla zdvihu)
Zatial som nespozoroval, ani poškodenie farby na vnútorných nohách čo bol hlavný nedostatok starších modelov a značky Manitou. U indiana mi zliezla (začala blednúť) po 800km.
Vidla má jeden vážny nedostatok. Značka. V minulých rokoch si vyslúžila prívlastok "nepoužiteľná, šmejd". Žial to bolo oprávnene.
Aj v dnešnej dobe sú len niektoré modely, ktoré sa vymykajú zaužívanemu osloveniu a Epicon aj AXON medzi ne určite patrí.
Po úprave u Milana dostanú lepší chod pružiny, úpravu tlmiča, a nový Lock.
V skratke. Keby som chcel novú vidlu, tak mám vážny problém vo výbere, nakolko by sa okruh znížil na strašne malý a nakoniec by som skončil zase u Milanovho Locku. Smola už som moc fajnový