Lokalizácia
Formulár sa odosiela
sak sa nauci, tiez som po prvom rozobrati vidle doniesol jej casti v igelitke do servisu
Zobraziť komentár 15.02.2007 - 14:35:17
00
Po nedelnej likvidacii retaze som dnes planoval nahodit novu Shimano CN-7701 a chcel to spojit rychlospojkou SRAM 9SPD. Spojka mi vsak pripada na retazi akasi prilis volna a mam pocit, ze ju na prvej nerovnosti vytrasiem... Je ta volnost normalnym spravanim spojky, alebo je niekde zrada?
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:23:16
00
mal som sram spojku na šišimano retazi a bolo to 100% ok
ale ze by bola volna to sa mi nezda
jak je volna?
zase ona nemoze byt na fest aby sa dala rozpojit,zejo? ;)
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:26:11
00
Je tak volna, az to vyzera, ze sa na prvom hrbe rozpoji :roll:
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:27:35
00
tak spoj a zatras bikom a uvidis :-P
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:28:36
00
Bohuzial mam len jedinu sancu, bud vybrat clanky pre spojku alebo pre spojovaci cap :wink:

Vobec na spojke necitim nejake zapadnutie do koncovej polohy, normalne sa to pohybuje dopredu-dozadu a je to akesi rozhrkane.
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:30:22
00
Dutch, najprv tu spojku oplachni od toho nanosu blata... alebo si si to po tme vymenil a pouzivas zvysny clanok miesto spojky...:twisted:

v inej teme pisem, XTR retaz, SRAM spojka uz roky a no problem, volnost ziadna, sedi ako original (niekedy si ju mylim, nastastie ma inu farbu 8) )

Bohuzial mam len jedinu sancu, bud vybrat clanky pre spojku alebo pre spojovaci cap :wink:

btw. tejto vete nerozumiem :?:
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:43:33
00
Retaz je nova a spojka tiez. Ono sa to tvari, ako keby bola ta spojka urcena pre sirsiu retaz, pritom je ale na nej zretelne vyrazene 9SPD.

A preco nerozumies? Ved bud mam na oboch koncoch retaze oproti sebe oba uzsie clanky, ktore spojim spojkou, alebo sirsi+uzsi, ktore spojim capom, nie?
Zobraziť komentár 05.02.2008 - 23:56:19
00
tak moj skromny nazor, ze aj keby bola urcena pre sirsiu retaz, neovplyvnuje to jej pevnost, proste zapadne tahom do tych drazok a basta... co na to povedia ine komponenty je vsak druha vec a ci to bude radit v poriadku... ale pocit nahodneho rozpojenia by si mat nemal

Ved bud mam na oboch koncoch retaze oproti sebe oba uzsie clanky, ktore spojim spojkou, alebo sirsi+uzsi, ktore spojim capom, nie?
uz je asi pokrocila hodina, preco by si to spajal "uzsi-sirsi" ked mas rychlospojku? :shock:
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 00:01:37
00
Retaz je nova a spojka tiez. Ono sa to tvari, ako keby bola ta spojka urcena pre sirsiu retaz, pritom je ale na nej zretelne vyrazene 9SPD.

A preco nerozumies? Ved bud mam na oboch koncoch retaze oproti sebe oba uzsie clanky, ktore spojim spojkou, alebo sirsi+uzsi, ktore spojim capom, nie?

Mam teraz rovnaku dilemu - ta SRAM spojka po osadeni na SHIMANO retaz naozaj posobi nejak prilis volne (akoby tie nity boli na nej o kusok dlhsie a uzsie, nez je sirka clanku a otvory v nom). Ale asi to risknem a budem pre istotu nosit so sebou nitovacku. :?
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 08:50:59
00
Jezus, presne toto som mal na mysli. Este s tym pootravujem jednoho ochotneho mladeho muza v PE a potom sa rozhodnem :)

uz je asi pokrocila hodina, preco by si to spajal "uzsi-sirsi" ked mas rychlospojku? :shock:

Ved prave medzi tie dva uzsie clanky na oboch koncoch dam rychlospojku :wink: Hovorime o tom istom, len kazdy z ineho konca, asi to bolo tou nocnou hodinou.
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 08:57:30
00
netreba sa toho báť. V pohode to funguje.
Nitovačku treba nosiť, ked ti rupne retaz niekde inde. Pre istotu nosím aj náhradnú rychlospojku.
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 08:59:48
00
netreba sa toho báť. V pohode to funguje.
Nitovačku treba nosiť, ked ti rupne retaz niekde inde. Pre istotu nosím aj náhradnú rychlospojku.

Mne este retaz pocas mojej bikerskej kariery nerupla a to teda uz za tie roky bolo prilezitosti (nie vzdy ju pri radeni v stupaniach zrovna setrim). Dokonca je dost ironia, ze som v minulosti neriesil ani to, co by som urcite mal - Shimano retaze som bezne roznitoval kde som si zmyslel a opät znitoval tym istym nitom. Asi mam velke stastie. Uz ho teda nebudem pokusat a teraz pouzijem rychlospojku. Inak mam pocit, ze spolahlivost retaze je viac o spravnom nitovani nez o comkolvek inom (samozrejme nezahrnam do tejto uvahy dupacov, ktori z miesta utocia v prvej sekunde 500 W a viac). :)

P.S. Stavim sa Roman, ze keby som bol na vyjazde s Tebou a trebars sa mi podari aj zlomit ram, tak vytiahnes rucnu zvaracku. Peace (len som si chcel rypnut). :lol:
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 09:19:57
00
musím ta sklamať .... zváračku nemám, ale zhánam záplaty na lepenie defektov karbonu :lol:
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 09:23:50
00
Co mas ten ram nafukany? :lol:
Zobraziť komentár 06.02.2008 - 09:24:37
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty / Reťaze / Spojky a nity)
keyboard_arrow_up