Lokalizácia
Formulár sa odosiela
študoval som dosť matematiky a myslím si, že to nebude jeden jediný bod hoc by to k nemu aj konvergovalo .... takže to bude výsek a ten teda zviera nejaký uhol ... ale prakticky si to overím až tak o týždeň/dva
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:15:30
01
arrow_leftdymONE napísal:
predpokladam, ze sa len zle vyjadril, ale myslite obaja to iste..

Ja viem , to je len také naše malé " ***** " :lol:

lapaloma zaprisahával som sa , že " tu " budem len ako pozorovateľ, ale tak napíšem k tomu ešte toto...
Vychádzal som z dostupných info , kde sa na 99% slovo oválny prevodník spája s prekonávaním mŕtveho bodu a nie uhla ...Prakticky a aj filozoficky sa aj ja priklaňam k bodu . Odvôvodňujem si to tak , že každý jeden človek má odlišný uhol záberu , pri ktorom musí vynaložiť maximálne úsilie na prekonanie najväčšieho odporu, aby sa mu podarilo pretočiť kľuku a roztočil koleso...Je to dané telesnou stavbou, nastavením posedu , geometriou biku atď...No bod v ktorom sa to udeje je len jeden. Preto sa osobne prikláňam k BODU...

...no a filozofická úvaha môže začať :^)

Naposledy upravil Ramon1 dňa 29.09.2016 - 09:32:44, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:17:24
01
arrow_leftlapaloma napísal:
študoval som dosť matematiky a myslím si, že to nebude jeden jediný bod hoc by to k nemu aj konvergovalo .... takže to bude výsek a ten teda zviera nejaký uhol ... ale prakticky si to overím až tak o týždeň/dva

Tehnicky mas pravdu. Myslim, ze tu ale ide skor o zauzivane frazy. Mrtvy uhol sa pouziva skor v spojitosti s autom a pri ovalnych prevodnikoch za zauzil pojem mrtvy bod...
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:28:12
00
Ano, Ramon1 ma spravne opravil, ma to byt mrtvy bod. Ten uhol sa tam votrel asi preto, ze bod sa zvacsa nachadza v urcitom uhle :lol: .. proste blbost :) Ale aby sa tu nerozvijala zbytocna matematicka debata, bod v tomto pripade neznamena matematicky bod, ale proste miesto (matematicky interval), ktore sa sklada z nekonecneho poctu bodov :P
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:36:02
00
Ja ťa proste " žerem " chlope...verejne si priznať chybu , na ktorú upozorní jeden z " najnenávidenejších " členov fóra , to chce fakt GULE...
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:40:38
00
nie, nie je to blbost lto. mrtvy bod je produkt nejakeho kreativca z marketingu. Na opis polohy bodu na kruznici (ovale, elipse) je najjjednoduchsie pouzit stupne, pouzivanie dlzkovej miery je zriedkave. V principe to vystihol dymONE, az na to ze v anglictine je to dead spot a mrtvy uhol (v suvislosti so spatnymi zrkadlami aut) je blind spot. Ale dead angle by mohlo v anglicky hovoriacich redneckoch evokovat slzave spomienky na mrtveho stryka, takze asi preto sa pri bio frappuccinku na marketingu rozhodlo ze to bude dead spot.
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 09:44:26
03
Marinada ešte k tej tvojej otázke či aj na platformách to niečo robí, mám ho nahodený pár dní a je to kua cítiť, mám pocit akoby som mal SPD a navyše ma to prirodzene núti zvyšovať kadenciu. V kopcoch super, vyšlapem to isté čo pred tým a rýchlejšie, ale ešte lepšie to cítim na rovinkách medzi klopkami, alebo keď si v stoji v zjazde prišlapnem (chýbajú tam tie mŕtve... oné... ), nie je to také vyčerpávajúce na udržanie rovnováhy a môžeš sa oprieť do pedálu plnou silou. Za mňa obrovský palec hore, späť ku klasike už určite nepôjdem.
Zmenil som klasika 32 na AbsoluteBlackOval 34. Vzadu mám. 11-42.
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 10:48:40
00
perez : hmmm, takze predsa sa splni Ramonov sen o zacati filozofickej debate ? :lol: ... ale myslim, ze Dublinboy to vyriesil .. je to proste mŕtve oné :D
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 10:56:46
00
Dublinboy Super, tak to mam dalsi upgrade do blizkej buducnosti. Presiel som teraz na jednoplacku a dava mi to strasne zabrat v strmakoch takze toto mi dost pomoze zrejme. Akurat napinak za ktory som teraz dal cez 50€ asi mozem potom rovno zahodit.
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 15:45:21
00
http://absoluteblack.cc/oval-chain-guide-iscg05/ :)
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 15:46:47
00
Jasneee. Dalsich 60e. Z ktoreho vrecka mam vytiahnut? :D
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 15:49:12
00
70 dolárov, im ***** načisto...
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 15:49:55
00
No zase take zázraky to nerobí, nemyslím si, že by sa šlapalo ľahšie.
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 16:38:25
00
naco napinak ked je tu narrow wide prevodnik
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 17:22:36
00
Ja nemam NW a kupoval som napinak. Teraz ked by som presiel na oval tak sa vsetko meni. Toto asi neham na dalsi rok.
Zobraziť komentár 29.09.2016 - 17:23:26
00
keyboard_arrow_up