Lokalizácia
Formulár sa odosiela
trocha je zbytočné plakať nad vecami na baterky na biku, lebo cesta späť moc nie je a už teraz je problém kúpiť napríklad premiovú mechanickú sadu na ceťák a ako sa to dostáva do nižších sád, tak mechanické pomaly vytlačí a ostane to len na nejakých "tesco" sadách... skôr by napríklad pri ebikoch mohli časom nejak zapracovať na centrálnej baterke, ktorá jednak obslúži motor, ale aj svetlá, šaltre, pruženie atď... lebo to moc zmysel nedáva, aby tam radenie malo nejakú svoju malú baterku.
a moc ľudí nepoznám čo po skúsenosti s elektrickým radením by išli potom do mechanického z dôvodu, že neboli spokojný s tým ako to radilo alebo že museli obsluhovať baterku... aj keď to prináša niektoré problémy
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 16:44:12
03
Sťažovať sa na nabíjanie batérie je ako sťažovat sa že musím na biku pedálovať...
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 16:55:50
02
Pokiaľ niekto ide na bike raz za týždeň alebo dva tak chápem že to zabudne nabiť ale myslím si že kto aktívne jazdí tak stejne musí nabiť GPS a myslím že hodiť pri tom baterku nabiť nie je až taký problém, poprípade mať baterku do zakohy
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 17:22:53
02
ešte sa tu nespomenulo, že u mechanického radenia je možnosť utrhnutia lanka... taká paralela k tej vybitej baterke... tiež to vie pokaziť výjazd. jasné že často krát je dôvod zanedbaná preventívna výmena... ale myslím si že väčšina z nás to vymení až keď sa roztrhne alebo začne viac zadrhávať... ale stalo sa mi to aj na cestáku kedysi aj na gravel, že to nevysielalo nejaké jasné signály ,že by malo prasknúť a prasklo na výjazde
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 17:36:34
00
lanko sa nosi v batohu :lol:
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 18:16:31
03
? batoh som mal na biku len raz v živote a to keď bol na hríboch... ale jasné, že keby niekto šiel na viacdnovku, tak je dobré ho mať... ale myslím že len na také bežné vozenie okolo domu a ešte na cestáky ho nemá skoro nikto... úprimne by sa mi to ani nechcelo meniť na ceste s multiklúčom a v cestnej páke... na cestáku som to vyriešil stahovačkou, ktorou som si dal šalter niekde do stredu rozsahu kazety... kedže ma čakal ešte jeden kopec na ceste domov... keď mi prdlo lanko na gravel, tak som to neriešil, bol som pár km od domu, tak mi stačili tie dva prevody a jednu stojku som potlačil
Zobraziť komentár 12.01.2023 - 18:47:30
00
arrow_leftbmprsvz7777 napísala:
axs je určite zaujímavý produkt, SRAM tvrdí, že funguje od +50 do -30 stupňov, čomu neverím, ale ok, dal som svoj na pol dňa do mrazničky, po vybratí chvíľu fungoval
v čom vidím problém: predstav si, že ideš na bežnú víkendovú rodinnú bajkovačku, a keďže si moderný človek tak najprv nabiješ všetky e-bajky, potom nabiješ všetky batérie do prehadzovačiek, potom všetky teleskopky (reverb axs), potom všetky tlmiče (axs flight attendant) atď. pri piatich ľuďoch to je minimálne 25 batérií, k tomu si každý zoberie so sebou mobil, niekto garmin, niekto športové hodinky, niekto jbl reprák, niekto led čelovku, niekto go pro kameru... bla bla
že ten výlet neskončí dobre je dopredu jasné

Iste, keď poukladáš bajky na prehadzky…. ??

Ale o tom som nechcel. Bez urazky. Takyto scenar napise clovek ktory absolutne netusi, ako to funguje a ze nic s toho sa nedeje naraz. Davam si stop pokracovat dalej v tejto teme. Vela stastnych km, na comkolvek :)
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 00:01:00
01
Na red etap axs na graveli 7000 km a CR baterky v pakach stale ok, jazda kazde rocne obdobie
Na mtb gx axs CR baterka po 5400 km stale ok, jazda kazde rocne obdobie.
Co sa tyka prehadzky, v pohode mi vydrzi 600-800km, nabita je za par minut.
Naozaj v tomto nevidim ziaden problem.
Takze ked idem na 3 dni na bike napr. do Alp, pred odjazdom nabijem a cely vyjazd nemam co riesit.
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 18:50:19
04
JoNesbo: co je to cestak ? :D sak to je este horsia sorta ako ebikeri :lol: :D :tmi: :angel:
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 19:21:14
02
Bajk s axs mam 15 mesiacov, baterky (sedlovka a prehazka) nabijam raz za mesiac, nie ze by boli vybite, ale preventivne. V pakach mam este povodne. Najazdene cca 5200km. Vsetko ide ako ma, nie je sa coho bat. Ked idem na nejaky velky viacdnovy vyjazd, tak nabijem preistotu predtym.
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 19:42:26
02
arrow_leftlto napísal:
JoNesbo: co je to cestak ? :D sak to je este horsia sorta ako ebikeri :lol: :D :tmi: :angel:

a čo taký ebiker na ceťáku? :D i keď to som ešte asi ani reálne nestretol.. na dolniakoch na hrádzi sa to už asi vyskytuje
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 19:50:40
00
asi ano, ale nevidel som asi este, sak to musi letiet aj 100km/h .. to clovek neuvidi ani :D
Zobraziť komentár 13.01.2023 - 22:03:35
00
arrow_leftSt_Peter napísal:
Iste, keď poukladáš bajky na prehadzky…. ??

Ale o tom som nechcel. Bez urazky. Takyto scenar napise clovek ktory absolutne netusi, ako to funguje a ze nic s toho sa nedeje naraz. Davam si stop pokracovat dalej v tejto teme. Vela stastnych km, na comkolvek :)

Bajky ak sa to dá ukladám vertikálne, ale nie všade je taká možnosť, keď tam je raz napísané: prosíme neopierajte bicykle o stenu, tak ich dám horizontálne, a v tom prípade ich dávam na stranu prehadzovačky, pretože som presvedčený, že je to menšie zlo ako krivé brzdové kotúče. Tie bajky vážia 12kg, nie je šanca, aby sa prehadzovačkám niečo stalo. A keby nedajbože, viem si (na rozdiel od teba) narovnať pätku prehadzovačky.

K tvojim pocitom, že absolútne nerozumiem o čom točím...
AXS som si kúpil, pretože som bol zvedavý na tento nový trend.
Po roku jazdenia som dospel k záveru, že mi viac vyhovuje pôvodné XTR ktoré som jazdil predtým. Lepšie odstupňovanie kazety, menej plieskania reťaze, ergonomickejší ovládač, tichší chod, žiadne starosti s nabíjaním, viem si nastaviť napätie spojky atď.

Je to dôvod aby si ma urážal ? Prečo ?
Lebo mám iný názor ako ty ?

poznámka: s toho sa píše so "z"

Prílohy:

IMG_20220814_122734.jpg
IMG_20220814_122734.jpg 412.74 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.01.2023 - 08:05:17
00
našiel som ďalšiu skrytú výhodu AXS, zajace vám nemôžu zožrať bowden :)

Prílohy:

IMG_20220901_161424~3.jpg
IMG_20220901_161424~3.jpg 197.15 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 14.01.2023 - 08:17:42
00
arrow_leftbmprsvz7777 napísala:
Bajky ak sa to dá ukladám vertikálne, ale nie všade je taká možnosť, keď tam je raz napísané: prosíme neopierajte bicykle o stenu, tak ich dám horizontálne, a v tom prípade ich dávam na stranu prehadzovačky, pretože som presvedčený, že je to menšie zlo ako krivé brzdové kotúče. Tie bajky vážia 12kg, nie je šanca, aby sa prehadzovačkám niečo stalo. A keby nedajbože, viem si (na rozdiel od teba) narovnať pätku prehadzovačky....

Takéto zdôvodnenie prečo bajk položiť na zem na prehadzovačku som ešte nepočula. To by však IMHO malo ísť do vtipkára. :lol:
Zobraziť komentár 14.01.2023 - 08:22:39
03
keyboard_arrow_up