Lokalizácia
Formulár sa odosiela
mam taku OT: aky je rozdiel medzi 8 a 9 kazetou? (nechce sa mi verit, ze by to malo az taky vplyv na jazdu, ale co viem co ma vplyv na jazdu, ked sa prejde zo 6 kazety na 8 kazetu, to je veru citelny rozdiel 8) )
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 15:17:58
00
9 ma jemnejsie odstupnovanie medzi prevodmi, uzsiu retaz a z toho vyplyvajucu nizsiu zivotnost...
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 15:26:10
00
9 kazeta ma o jeden pastorok viac ako 8:Da kedze je rovnako siroka, tak to znamena ze medzery medzi pastorkami su mensie cize treba uzsiu retaz.
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 15:26:28
00
s radenm X7 mi trocha robilo problemy zo zaciatku si zvyknut na vacsiu packu som radil aj ked som nechcel,ale trochu som si nastavil polohu a uz je to ok.Inac nemozem na Sram nic zle povedat,prehazka X9 radi rychlo,presne,lepsie ako XT co som mal predtym,no ani s tym som nemal problem.Teraz som zakupil Nemecky Mountain bike magazin,kde je kopa dobrych testov a tak isto testy XTR-X0,XT-X9 a LX-X7 a su v podstate porovnatelne,ziadne vyraznejsie rozdiely,kazde ma nejaku slabinu a silnejsiu stranku :roll:
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 15:29:02
00
sram hlavne nebucha o spodnu trubku zadnej stavby...
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 15:37:30
00
hmm a co poviete na toto myslim ze ok cena nie ?

http://www.koloshop.cz/index.php?vyrobe ... vyrobce=10

+ by som si zohnal nejake deore radenie..staci mi prava strana...

a dalej som rozmyslal nad kombinaciou SX4 + X.7prehazka ale neviem ci nebude kvalitu radenia kazit to sx4 radenie ?co myslite ?

zaujima ma hlavne co vravite na tu variantu s XT a nejakym jazdenim pravym deore radenim za lacny peniaz...dovoz z ciech by bol zadara, kvoli tomu ze berieme trocha vecsi balik veciciek..
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 16:15:28
00
o XT prehazke som pisal vyssie,cena neviem,to snad poradia chalani.Co z tym vlastne ides jazdit?Len tak po vikendoch po horach ci aj nejake sutaze?Na vikendove jazdenie doporucujem radenie Deore+prehazka XT+presmyk LX top swing ci down,to nech poradia skusenejsi-malo by to byt dost spolahlive.Alebo si urob komplet Sram-prehazka X9+presmyk X7+radenie X7,som za to aby sa to zbytocne nemiesalo,predsa len to je vyrobene aby to fungovalo spolu-shimano so shimanom a sram so sramom,ale s tym asi nebude kazdy suhlasit :oops:
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 17:14:49
00
no ako som uz predtym spominal, najazdim priemerne 3000km +- 3 preteky...takze asi tak...preto vikendove jazdenie asi nebude najvystiznejsi termin, a ta sram kombinacia sa mi samozrejme pozdava, ale nie su financie :) preto tu rozmyslam nad takymi kombinaciami ako sram x7 + sx4 radenie alebo spominana xt prehaz. + deore radenie...som z toho jeleeeen

ak by ste naahodou nasli nejaky link, kde su priamo porovnavane prehazky ako x7 vs xt alebo napr lx vs sx5 dajte prosim vediet.

zatial dikes za odpovede a ja idem googlit nejake porovnavacky :)
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 19:30:46
00
ked jazdis viacej a preteky,tak by som uz do deorecka alebo x5 nesiel,to je na take vikendove jazdenie.Neda sa ti nejak dosetrit alebo postupne dokupit?V novom cisle Nemeckeho Bike magazinu su testy a porovnavania shimano-sram ako som pisal vyssie,mohlo by ti to pomoct,ale nemam pristup ku skeneru a prepisovat tie tabulky cele nebudem,takze ak nieco konkretne chces,napis,mrknem a napisem.Bohuzial na stranke to este tak skoro nebude
http://www.bike-magazin.de/bko//show.php3?id=41&nodeid=
skus este googlit,neverim ze amici to uz niekde neporovnavali :roll:
Zobraziť komentár 23.04.2007 - 23:10:14
00
Myslim ze tu bolo spomenute aj Alivio.... osobne som nedavno presiel z kombinacie prehazka Alivio + radenie XT (7 speed) na preh. X5 + radenie X7 (Trigger). Odporucam SRAM.
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 08:43:02
00
.... osobne som nedavno presiel z kombinacie prehazka Alivio + radenie XT (7 speed) na preh. X5 + radenie X7 (Trigger). Odporucam SRAM.

nie nahodou radenie Alivio(X5) a prehazka XT(X7)? :shock:
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 09:34:30
00
Co sa tyka veci SRAM versus Shimano prehadzovacky, vrelo odporucam nasledujuce videa, hovoria za vsetko.

http://www.youtube.com/watch?v=spEGMz_tqY8

http://www.youtube.com/watch?v=NYKvCLC23ww

ked jazdis viacej a preteky,tak by som uz do deorecka alebo x5 nesiel,to je na take vikendove jazdenie.Neda sa ti nejak dosetrit alebo postupne dokupit?V novom cisle Nemeckeho Bike magazinu su testy a porovnavania shimano-sram ako som pisal vyssie,mohlo by ti to pomoct,ale nemam pristup ku skeneru a prepisovat tie tabulky cele nebudem,takze ak nieco konkretne chces,napis,mrknem a napisem.Bohuzial na stranke to este tak skoro nebude
http://www.bike-magazin.de/bko//show.php3?id=41&nodeid=
skus este googlit,neverim ze amici to uz niekde neporovnavali :roll:
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 10:15:41
00
no tie videa su naozaj cenny material, diks warzone...ale na jednom US fore som cital ze tie sram x7 sa viac lamu v porovnani s LX napr, pretoze energia, ktora v pripade shimana hadze prezahdzovackou vo vertikalnom smere sa prenasa do tej plastovej casti a preto sa skor unavi material...co myslite co na tom bude pravdy ? je tu niekto kto jazdil viac x7ciek :) ?
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 19:55:50
00
tie videa som videl a su fakt presvedcive,no nemusi to este znamenat,ze je sram lepsi-totiz tie otrasy sa pri shimane tym vykyvom uvolnuju,no sram prehazka ich absorbuje a preto je mozne ze bude viac opotrebovatelna,aspon teda moj logicky pohlad :roll: Kazdopadne sram odporucam,podla mna radi rychlejsie a presnejsie.
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 20:12:20
00
vypovedna hodnota tych videi je asi taka ista ako vypovedna hodnota stefana harabina

ani raz na tom videu nebolo preradene, takze o tom na co sluzi prehadzovacka (menenie prevodov) tie videa hovoria velky prd a to, ze jedna sa trase viac ako druha (vdaka inej konstrukcii, nie vdaka tomu ze sram by bol pevnejsie vyrobeny) neznamena vobec nic
Zobraziť komentár 24.04.2007 - 20:18:17
00
keyboard_arrow_up