Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nemáš náhodou v ráfiku dieru pre autoventil? Ak áno, potrebuješ pre galuskový takú špeciálnu vymedzovaciu vložku.
Zobraziť komentár 27.05.2012 - 20:12:28
00
co je maticka a co ventilka? ak Joko myslis akoze ci mam zatiahnutu naticku na ventile, tak hej.. tu vacsinou dobre zatiahnem, A nemam dieru pre autoventil, nejsom, blbecek...

pravda moze byt skor s tym zatlacanim ventila do vnutra pred dofukanim, to totiz vacsinou robim presne naopak, a sice ze ventil sa snazim vytiahnut smrom von, aby som si pri navliekani plasta akoby v tom mieste prichytil plast dusou, mozno to vyskusam.

ot: jaka je inac vyhoda galuskoveho ventilu?? vzdy som mal s tym len problemy.. rozmislal som o prevrtani na auto..
Zobraziť komentár 27.05.2012 - 22:27:17
00
Vyber si:
v tejto téme na predchádzajúcej strane
Problem utrhnutia ventilu nie je v dusi ale v tom ze sa ti zrejme posuva plast, mne sa to stavalo na hutchinsonoch pythonoch. A ked tam mas galuskovy ventil a aj spravne utiahnuty nevidis ci sa dusa s plastom posunula a to je problem.

v inej téme
Duša a plášť sa pri jazde, najmä pri nástupoch a brzdení, voči ráfiku trochu pohybujú. A teraz porozmýšľaj, čo sa stane, keď je ventil pevne pritiahnutý k ráfiku a duša sa trochu posúva.
Zobraziť komentár 27.05.2012 - 23:08:05
00
nj plaste su michelin XC dry2 super plaste. ok tak je nejake riesenie?? nevim.. prilepit to tam alebo co??
Zobraziť komentár 27.05.2012 - 23:56:26
00
Dosť sa tu hovorilo o dobrom pritiahnutí ventilku matičkou k ráfku. Pozor!!! Ak máš dvojitý ráfik, nie jedobre silne priťahovať ventil. Vtiahne ho čiastočne aj s uchytením ventilu (guma) do dutiny ráfu. Potom sa guma (uchytenie ventilu) zvykne prerezať na vntornej hrane otvoru ráfu pre ventil.
Môj postup: Veľmi slabučko nafúkam dušu vložím do ráfu a ventil prikrútim k ráfu len toľko, aby trčala len postačujúca časť na pumpu. Keď je pneumatika nahodená, dofúknem na potrebný tlak. Až v tejto fáze doťahujem matičku na ventilku. Dotiahnem ju len mierne, aby nevťahovalo dušu (uchytenie ventilku) do ráfu. Inak, na ráfe ja mám nejaký širší otvor na ventil.
Môj kamarát silným pritiahnutím natičky vytrhol ventil už pri fúkaní kolesa. Dal som mu svoju dušu a znova pri fúkaní utrhol ventil. Problém bol v tom, čo hore popisujem.
Zobraziť komentár 28.05.2012 - 08:50:12
00
A ešte nám vysvetli, načo tam furt dávaš tú matičku, keď máš s ňou také zlé skúsenosti?
Zobraziť komentár 28.05.2012 - 23:15:56
00
myslis tu co utahuje ventil o raf akoby?? tak to ze by som ju tam nedal ma ani nikdy nenapadlo.. nema nejaky vyznam?
Zobraziť komentár 29.05.2012 - 00:30:00
00
ma,presne taky co ti to robi :D posunie sa ti dusa a jeebsarasasa,mozes davat novu...
moja navrh,kup inu znacku duse a inu znacku plasta....alebo prekombinuj...
otazka:robilo ti to aj predtym?
moj pripad bol,ze som vzdy zle osadil dusu,tym padom sa to trhalo v dlzke:moja chyba,zle osadena dusa,ked osadzas dusu,tak mierne slabulinko nafukaj a povytiahni jemne von ventil,tym padom sa ti ako keby sama ulozi cela dusa,pozri ci nemas vydutiny,aj to byva casty problem,potom dofukaj na polovicny tlak,poskakaj s kolesom po celom obvode,nech sa to "ulozi" a potom dofukaj naplno
moj osvedceny postup,odvtedy nemam problem
Zobraziť komentár 29.05.2012 - 17:36:14
00
O koľko sa akože posunie duša a nepriskrutkovaný ventil nespôsobí jej roztrhnutie?

Ako sa posunie duša? Mikropohyb vrstiev plášťa a duše pri odvaľovaní kolesa je jasná. Ale ak sa posunie duša spolu s plášťom oproti ráfiku, tak je zle, pretože ventil je v diere ráfu a jeho priskrutkovanie nič nerieši. Ventil je stále na jednom mieste, či je priskrutkovaný alebo nie. Takže aký posuv duše "zachráni" NEpriskrutkovanie ventila?

To zaujíma aj mňa, lebo sa mi to za X rokov a X kilákov nestalo. Kamošovi sa raz ventil utrhol "v priamom prenose", ale kvôli ostrej hrane ráfu s otrepmi = nebol obrúsený.
Zobraziť komentár 29.05.2012 - 19:47:04
00
Obuješ koleso, ventil je kolmo na ráfik. Prídeš z výjazdu a zistíš, že už nie je kolmo. Napravíš a opäť ti to urobí. Tak začneš riešiť, kde je problém - fúkanie, nevhodná duša, plášť, páska, zbytočné prebrzďovanie... Ak máš matičku, tak nič nemusíš riešiť, akurát občas vymeniť dušu a čudovať sa, prečo je prasknutá, prečo je natrhnutá pri ventile alebo prečo je ventil odtrhnutý...
Zobraziť komentár 29.05.2012 - 21:36:48
00
Vždy sú ventily kolmo. S týmto javom som nikdy nemal problém. Iba na podhustenom plášti na horskom, keď som išiel núdzovo domov s pomalým defektom a druhú rezervnú dušu som už nemal. Ak sa pusúva duša s plášťom, tak to znamená, že je zlá styčná plocha plášťa s ráfikom = niekde máš problém. V prípade galusiek = zle nalepená (lepidlo nedrží) a pod.
Zobraziť komentár 30.05.2012 - 10:17:17
00
keyboard_arrow_up