Lokalizácia
Formulár sa odosiela
duves... len tak OT.... co ma merida spolocne so suntourom ?

Naposledy upravil davhan dňa 06.06.2007 - 20:10:31, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.06.2007 - 18:49:05
00
davhan, to su modely od Meridy. To nie je skladacka na kolene. Technici si mali preverit, resp.otestovat komponenty co tam davaju. Zakaznik bude vnimat meridu ako zlu znacku. Koli vidlici od suntouru (este aj na vidle je napis Merida). Kludne mi napis, ak som to nespravne zhodnotil.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 19:05:27
00
2duves:
1. ak si pozrieš poriadne príspevok, tak on má Kellys a na ňom je tá vidla, takže s Meridou to nemá vôbec nič spoločné.
2. pozri si aj iných výrobcov a zistíš, že v nižších kategoriach sa nedávajú FOX-ky, Reby, MX, .... , ale vidly ktoré zodpovedajú danej cenovej kategorii bicykla a niektoré sú aj horšie ako XCM.
3. keby si pričuchol viacej k problematike vidiel a videl vnútornosti (kvalita prevedenia) tak si spravíš iný názor na ludí, ktorí to navrhli, poskladali a pri nižších kategoriach to možno nemalo ani výstupnú kontrolu.
Prečo je pri lacnejších vidlách vazelína? mne pripadne jednoduchšie naliať olej ...., lebo tá vymedzí vôle podstatne viac ako olej a netreba si dávať námahu s presnosťou púzdier.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 19:21:28
00
pekne si to vysvetlil, uz chapem preco mam RST :lol:
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 19:51:50
00
2duves:
1. ak si pozrieš poriadne príspevok, tak on má Kellys a na ňom je tá vidla, takže s Meridou to nemá vôbec nič spoločné.
2. pozri si aj iných výrobcov a zistíš, že v nižších kategoriach sa nedávajú FOX-ky, Reby, MX, .... , ale vidly ktoré zodpovedajú danej cenovej kategorii bicykla a niektoré sú aj horšie ako XCM.
3. keby si pričuchol viacej k problematike vidiel a videl vnútornosti (kvalita prevedenia) tak si spravíš iný názor na ludí, ktorí to navrhli, poskladali a pri nižších kategoriach to možno nemalo ani výstupnú kontrolu.
Prečo je pri lacnejších vidlách vazelína? mne pripadne jednoduchšie naliať olej ...., lebo tá vymedzí vôle podstatne viac ako olej a netreba si dávať námahu s presnosťou púzdier.

1.Ja viem, ale kamos ma Meridu.
2.Je tak.
3.Kamosova Merida ma Deore vybavu, ale zadnu prehadzovacku XT. To mohli dat tiez deore, ale vidlu Suntour Axon a nebol by problem.
Vazelina, olej. Nemam skusenosti s vidlami. Len s jednou- Rock Shox Jet a tu som demontoval z biku.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 20:06:24
00
doriti, asi zatnam zuby a budem jazdit s tym co mam a pomaly setrit na nieco lepsie .. :-/
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 20:33:22
00
2duves:
1.Ja viem, ale kamos ma Meridu. toť pravda :lol:
3.Kamosova Merida ma Deore vybavu, ale zadnu prehadzovacku XT. To mohli dat tiez deore, ale vidlu Suntour Axon a nebol by problem.
Prečo by to robili. Lákadlo na kúpu je XT prehadzovanie a ukáž mi niekoho kdo v tom nieje doma, že ho na to nenatiahneš? a to pomlčím o tom že ostatné komponenty budú ešte nižšie. Pozri si jeho bike a potom zodpovedne povedz čo všetko je Deore. Budeš prekvapený.
a ešte jeden detail. Keby použili Axon 06 tak by cena biku podstatne vzrástla nakolko rozdiel medzi Axonom a XCM je odhadom 2000,- Cz.
už som videl kombináciu LX (alebo XT?) prehadzovač a radenie Alivio a to som čumel :evil:
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 20:39:10
00
doriti, asi zatnam zuby a budem jazdit s tym co mam a pomaly setrit na nieco lepsie .. :-/

Po sezone s tym treba ist na reklamaciu. Teraz v servisoch aj tak nevedia kde je sever.
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 20:41:19
00
Jednemu týpkovi od nás sa Suntour pokazil, teda presnejšie LockOut, pretože mu peroval pri zamknutej vidle, prišiel to reklamovať a povedali mu s drzosťou, že to sa na týchto vidliciach stáva, to nezreklamujú. Moja rada: od Suntouru ruky preč. 8)

Naposledy upravil lio dňa 06.06.2007 - 21:16:43, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 06.06.2007 - 20:58:46
00
Jednemu týpkovi od nás sa Suntour pokazil, teda presnejšie LockOut, pretože mu peroval pri zamknutej vidle, prišiel to reklamovať a povedali mu s drzosťou, že to sa na týchto vidliciach stáva, o nezreklamujú. Moja rada: od Suntouru ruky preč. 8)

no, taky pristup predavaca by sa skoncil zranenim jedneho z nas ...
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 21:06:05
00
Jednemu týpkovi od nás sa Suntour pokazil, teda presnejšie LockOut, pretože mu peroval pri zamknutej vidle, prišiel to reklamovať a povedali mu s drzosťou, že to sa na týchto vidliciach stáva, o nezreklamujú. Moja rada: od Suntouru ruky preč. 8)

áno, pri niektorých modeloch 05 a staršie boli problémy s lockom.
Prístup predajcu bol naozaj povzbudeniahodný.
tak ako povedal schrapnel ... bum
Zobraziť komentár 06.06.2007 - 21:10:31
00

Ja mam rovnaky problem s vidlou Marzocchi MX Comp AIR(olej-vzduch) tiez mi povedali ze je to normalne. Vraj tato vidla potrebuje vacsi impuls, preto male nerovnosti netlmi. Tato vidla stala cca 9000,-Sk. Uz som sa stym zmieril. Podarilo sa mi pootocenim vnutornich criev, to klepanie trocha zmensit.
Zobraziť komentár 07.06.2007 - 09:04:00
00
nechcel by som mat vola vo vidle :twisted:
Zobraziť komentár 07.06.2007 - 09:10:53
00
No tak kamos ma presne tu vidlu...a presne asi co ti popisujes tak on ma asi to iste...kupena niekedy v minulom roku..a zacalo mu to robit asi pred tizdnom...je pravda ze on je taky vikendovy jazdec..ties sme si misleli ze je to v hlavaku ale kdepak.-..je to vo vidlici..a to vobec s nou nejazdil nic drsne..praveze nema ani 1000km....je to proste shit...ked ja som na nej isiel skoro som sa zabil...sak to total shit...jak take vidly mozu vyrabat :x
Zobraziť komentár 07.06.2007 - 09:12:08
00
boch ochraňuj ... je tu marecej :shock: :lol:

to mdk: môžu a aj budú je to dané cenovou kategoriou pozri vyššie.
nemáš peniažky? na elastomer. Niečo máš? na pružinu a tlmič. Bud spokojný že sa občas pohne .... Chceš komfort ... tak zaň si zaplať.

naozaj nemá zmysel plakať nad rozliatým mielkom.

to lakko: si jeden z mála s touto vidlou ktorý pripusí to čo si napísal. Spravidla sa ju uživatelia snažia vykresliť, že berie aj najmenšie zrno ... a donedávna bola modla ... u niektorých ešte je
Tá počiatočná necitlivosť je daná vnútornou konštrukciou a naozaj sa tým neurobíš nič. Už to tu bolo preberané takže si popozeraj staršie témy.
Zobraziť komentár 07.06.2007 - 09:24:15
00
keyboard_arrow_up